Повернутися до звичайного режиму

Новорічні подарунки від Харківського міського голови Г.А. Кернеса

У закладах загальної середньої освіти Слобідського району проходять новорічні свята для учнів початкової школи, під час яких діти отримають солодкі новорічні подарунки від Харківського міського голови Геннадія Адольфовича Кернеса.

28/12/2017
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

27.12.2017 відбулося засідання інтервізійної групи для практичних психологів

27.12.2017 на базі Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 44 Харківської міської ради Харківської області відбулося засідання інтервізійної групи для практичних психологів. У засіданні взяли участь 9 практичних психологів закладів загальної середньої освіти Слобідського району. Працівники з психологічних служб закладів освіти обговорювали проблемні ситуації та знаходили шляхи їх вирішення.

28/12/2017
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

.

Волонтерська акція "Гвардійська родина - тобі, Україно"

Заклади освіти Слобідського району підтримали міську волонтерську акцію, ініційовану Харківською громадською організацією миротворців ООН, учасників міжнародних операцій та інвалідів війни, «Гвардійська родина – тобі, Україно».

Акція спрямована на надання гуманітарної допомоги постраждалим в ході бойових дій мешканцям Луганської області. Пріоритет було надано збору дитячих подарунків, солодощів, іграшок, розвиваючих ігор, канцелярських товарів.

28/12/2017
Джерело інформації:Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

.

25 грудня 2017 року учні початкових класів району відвідали святкову виставу

25 грудня 2017 року під патронатом Харківського міського голови Г.А. Кернеса у Харківському академічному театрі опери і балету ім. М.В. Лисенка учні початкових класів закладів загальної середньої освіти Слобідського району відвідали святкову виставу «Принцеса підводного світу» .

Від імені міського голови Геннадія Кернеса з наступаючими святами дітей привітали представники Адміністрації району та побажали здоров'я, посмішок і яскравих вражень наступного року.

.

28/12/2017
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

.

.

Новорічне свято для дітей ліквідаторів аварії на ЧАЕС

22.12.2017 року в ХЗОШ № 68 Слобідського району відбулося районне новорічне свято для дітей ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

В гості до учнів завітав голова ради організації «Союз Чорнобиль Україна» Слобідського району Ярмола О.І. Теплими словами привітав Олександр Іванович дітлахів, побажав їм міцного здоров'я, гарних успіхів у навчанні та веселих канікул і свят. За доброю традицією наприкінці свята діти отримали солодкі подарунки.

28/12/2017
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

У модульному містечку пройшли пожежні навчання

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/пожеж.jpg Комплексні пожежно-тактичні навчання пройшли 23 грудня в модульному містечку для тимчасово переміщених осіб.

У них взяли участь близько 30 рятувальників зі служб порятунку Слобідського та Немишлянського районів.Як повідомив Богдан Долина - директор КП «Харківспецбуд», на балансі якого знаходиться містечко, такі навчання було вирішено провести в зв'язку з трагічним випадком, який стався в середині грудня у місті Кам'янське Дніпропетровської області: в місцевому модульному містечку для переселенців виникла пожежа, в результаті чого загинула дворічна дівчинка.«Ми звернулися до рятувальників, щоб спільно провести навчання і пояснити людям, що і як робити, якщо виникають непередбачені ситуації. У модульних містечках так влаштовано, що все працює від електрики - не тільки освітлення, але також опалення та подача гарячої води. Модульним містечках вже три роки, і коли жителі використовують додаткові електроприлади, це потенційно може привести до замикань електропроводки. Тому потрібно бути готовими до будь-яких ситуацій», - зазначив Богдан Долина.
За легендою навчань, вночі в одному з будиночків трапилося коротке замикання, сталася пожежа, і дим почав розповсюджуватися у коридор і кімнати. Адміністрація модульного містечка відразу організувала евакуацію жителів. На місце події викликали рятувальників і «швидку допомогу». Майже всі мешканці вийшли на вулицю самостійно, але три людини не змогли покинути кімнати, і пожежним довелося шукати їх. Для створення умов, наближених до реальних, був використаний театральний дим, що сильно погіршило видимість у приміщеннях. У підсумку всіх мешканців вдалося врятувати, а постраждалих передали медикам. Після проведення рятувальних заходів пожежні ліквідували загоряння. Психологи, які також були задіяні у навчаннях, надали психологічну допомогу постраждалим і евакуйованим жителям.Начальник оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України в Харківській області Сергій Щербина дав хорошу оцінку діям усіх служб.
«Наші підрозділи цим займаються постійно і знають, що робити. Я ж хочу відзначити хороші дії персоналу модульного містечка: вони продемонстрували те, чого ми їх вчили раніше, охорона чітко слідувала своїм службовим інструкціям, що допомогло рятувальникам швидко впоратися з надзвичайною ситуацією», - зазначив Сергій Щербина.Після навчань жителям містечка показали, як поводитися з різними видами вогнегасників, щоб ефективно загасити пожежу, і надали всім бажаючим можливість відпрацювати ці навички на практиці.

27/12/2017
Джерело інформації; Офіційний сайт Харківської міської ради

Практичні шляхи здоров’язбереження у сучасній школі

З метою з’ясування теоретичних основ здоров’язбереження у сучасній школі, розгляду організаційних засад впровадження інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти, аналізу психолого-педагогічних аспектів роботи з гіперактивними дітьми, з’ясування впливу інтернету та мобільних телефонів на здоров’я школярів, надання практичної допомоги щодо створення здоров’язберігаючого середовища, ознайомлення з досвідом роботи педагогічного колективу Харківської гімназії №178 «Освіта» щодо формування культури збереження життя та здоров’я учнів 20 грудня 2017 року на базі ХГ№ 178 «Освіта» відбувся науково-методичний семінар для заступників директорів з навчально-виховної роботи та практичних психологів ЗЗСО Слобідського району м. Харкова «Практичні шляхи здоров’язбереження у сучасній школі».

23/12/2017
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Засідання Координаційної ради ХМОУС

20 грудня 2017 року на базі Науково-методичного педагогічного центру відбулося засідання Координаційної ради Харківської міської організації учнівського самоврядування.

На засіданні були розглянуті наступні питання: про реалізацію Стратегії розвитку ХМОУС на 2018-2022 роки у 2018 році; про підготовку та проведення конкурсу проектних ініціатив «Марафон унікальних справ»; про співпрацю Координаційної ради ХМОУС з Молодіжною радою при Харківському міському голові.

На заході була присутня Вензель Марія – член Координаційної ради ХМОУС, голова «Центру молодіжних ініціатив» ХМОУС, заступник голови районної організації учнівського самоврядування Слобідського району КРОС, учениця 11 класу ХНВК № 112.

23/12/2017
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

У дитсадку відбулось свято відкриття нової групи

18 грудня 2017 року в закладі дошкільної освіти № 337 (просп. Гагаріна, 43-б) відбулася радісна довгоочікувана подія - відкрилася нова група.

Відкриття групи – це справжнє свято для дошкільнят, котрі вже давно очікували входин у дитячий казковий світ. На цю подію з нетерпінням чекали і батьки дітей, адже відкриття нової групи дало змогу отримати дошкільну освіту 27-ми малюкам віком від 3-х до 4-х років.

Діти та гості свята побачили нову групу: нові меблі та обладнання в навчально-ігровій кімнаті; роздягальню; затишну дитячу спальню.

Це свято стало можливим завдяки спільним зусиллям районної та місцевої ради, батьків, спонсорів. Для створення групи було залучено міжнародну допомогу: за кошти Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) було відремонтовано групові приміщення; передано комплекти меблів для групової та спальної кімнат; м’який інвентар; обладнання для ігрового майданчика, іграшки, книжки, канцтовари.

Свято відкриття нової групи пройшло на радість дітям і дорослим!Нехай час, проведений в освітньому закладі, стане для малюків яскравою сторінкою дитинства!

22/12/2017
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Харківське училище №6 відсвяткувало 95-річчя

/Files/images/kominternovskiy_rayon/уч 5.jpg Святковий захід, присвячений 95-річчю від дня заснування Харківського вищого професійного училища №6, пройшов 14 грудня у навчальному закладі.

Заступник голови Адміністрації Слобідського району Світлана Лещенко привітала колектив училища, побажала подальших успіхів, розвитку і вручила педагогам Почесні грамоти райадміністрації й подарунки.Також колектив навчального закладу і студентів привітали представники Харківської обласної державної адміністрації, підприємств «Завод ім. Малишева», «Турбоатом», «Світло шахтаря», для яких училище готує молодших спеціалістів, а також колеги з інших навчальних закладів.Після церемонії нагородження та привітань відбувся святковий концерт.Зазначимо, в Харківському професійному училищі №6 готують фахівців для промислових підприємств, різних установ і галузі громадського харчування. Д
ля учнів створені гідні умови навчання, їм виплачується стипендія, надається гуртожиток, при проходженні практики вони отримують 50% заробітної плати. При необхідності студентам надають матеріальну допомогу. В училищі працюють шість спортзалів, в яких проводяться заняття дев'яти спортивних секцій, гуртки художньої самодіяльності та технічної творчості, працює практичний психолог.Училище співпрацює з Українською інженерно-педагогічною академією, Харківським індустріально-педагогічним технікумом, Національним політехнічним університетом «Харківський політехнічний інститут», Харківським національним автодорожнім університетом, Харківським національним університетом харчування та торгівлі.
До цих вишів випускники училища можуть вступати на особливих умовах.

16/12/2017
Джерело інформації:Офіційний сайт Харківської міської ради

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня 2017 року до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в закладах освіти Слобідського району були проведені тематичні заходи: години спілкування «Чорнобильські дзвони», виставки малюнків та плакатів «Спогади про Чорнобиль», перегляди слайд-фільмів «Пам’ятаємо ваш подвиг», літературні виставки у шкільних бібліотеках «Чорнобиль. Його уроків людство не забуде» тощо.

.

.

14/12/2017
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

.

Поддерживать вдов ликвидаторов – традиция Слободского района

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/лик 1.jpg Накануне Дня чествования участников ликвидации последствий аварии на Чернобыльской АЭС, который отмечается в Украине 14 декабря, в Слободском районе Харькова прошла традиционная встреча-прием вдов ликвидаторов той страшной аварии.

В своих коротких приветствиях выступающие подчеркивали, что память не имеет срока давности. Тех героев, которые спасли Украину, Европу и весь мир ценой своих жизней, не вернуть. Они навсегда остались в памяти не только своих родных, но и жителей района и города. Всех, безвременно ушедших из жизни после Чернобыля, почтили минутой молчания.

Но жизнь – продолжается. Поэтому, чтобы поддержать вдов ликвидаторов, их пригласили на этот прием с чаепитием,для них выступили юные артисты из хореографического коллектива «Конфетти».

Тут же были и специалисты из пенсионного фонда, социальных служб, врачи из районной больницы, которые в непринужденной форме ответили на интересующие вдов вопросы. А помощники народного депутата Украины Анатолия Денисенко напомнили, что по всем вопросам также можно и нужно обращаться в депутатскую приемную.

Как рассказала Раиса Васильевна Ленская, ставшая вдовой в 1993 году, самое главное в таких встречах – это внимание районных властей и народного депутата Украины Анатолия Денисенко. «Нас помнят, дают возможность собраться вместе, поделиться нашим горем, посочувствовать нам, помочь. Таких встреч нет в других районах города, только в нашем – Слободском. Такого понимания, как от нашего народного депутата Анатолия Денисенко, тоже нет в других районах. Так что большое спасибо ему за внимание и душевное отношение к нам».

14/12/2017
Источник информации:Сайт Народного депутата Украины Анатолия Денисенко

Міський зліт волонтерів ДЮГО

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/злыт.jpg 08.12.2017 року на базі Харківського Центру дитячої та юнацької творчості № 6 відбувся міський зліт волонтерів дитячо-юнацьких організацій закладів освіти м. Харкова.

На ньому були присутні представники громадських організацій, Харківської міської ради, Молодіжної ради при Харківському міському голові, методисти з виховної роботи управлінь освіти адміністрацій районів, куратори учнівського самоврядування та представники волонтерських загонів закладів освіти м. Харкова.

Кращі волонтерські загони закладів освіти міста презентували свій досвід роботи. Було проведено майстер класи за темами: "Національно-патріотичне виховання у викликах часу", "Концепція розробки волонтерських проектів", "PR-компанії та інформаційні технології волонтерської діяльності".

На заході Слобідський район представили волонтери та куратори ДЮГО ХГ № 46, ХЗОШ № 60.

13/12/2017
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

У Слобідському районі вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/ликвид.jpg Зустріч із вдовами учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС відбулася сьогодні, 12 грудня, в Адміністрації Слобідського району.

Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС представники райадміністрації, Пенсійного фонду, районного управління праці та соціального захисту, територіального центру, медичних установ обговорили з вдовами ліквідаторів важливі для них питання.На зустрічі в пам'ять про чорнобильців показали історичні кадри, що розповідають про них. Жінкам передали подарунки від депутатів, а вихованці Дитячої школи мистецтв імені Дунаєвського підготували для них концерт.«В результаті аварії на ЧАЕС вони втратили чоловіків, які загинули або померли від хвороб, заплативши своїм життям за життя багатьох наших співгромадян. Ліквідатори аварії врятували від радіаційного зараження багатьох людей і величезні території. Їхні сім'ї залишилися без годувальників, вдови самотужки виховували дітей», - розповіли в районній адміністрації.Нагадаємо, День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відзначається 14 грудня.

13/12/2017
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Волонтерська акція "Зі святом, солдате!" до Дня Збройних Сил України

6 грудня – День Збройних Сил України

До Дня Збройних Сил України Слобідська районна організація учнівського самоврядування КРОС за підтримки районної батьківської ради провела волонтерську акцію «Зі святом, солдате!». Учнями закладів освіти, вихованцями закладів позашкільної та дошкільної освіти було записане відео-привітання для військовослужбовців зі святом.

05.12.2017 року з метою привітання військовослужбовців з 26-ю річницею створення Збройних Сил України лідери КРОС відвідали ВЧ 3005. Учні побували у музеї військової частини, побачили виставку зброї та техніки, виступ кінологів тощо. Діти передали солдатам відео-привітання та гостинці до свята.

Також за підтримки голови батьківської ради Слобідського району Рікунова С.В. волонтерам Даниловій Людмилі та Данилову Сергію були передані продовольчі товари для сімей, що потребують допомоги знаходячись у зоні АТО.

11/12/2017
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району харківської міської ради

У місті продовжують упорядковувати двори житлових будинків

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/8b1a51eb96f20ddb18aeeef108dfc73f.jpg Благоустрій скверу завершують у дворі житлового будинку по вул. Плеханівській, 50 у Слобідському районі.

Як повідомив сьогодні, 8 грудня, виконроб Роман Акопян, три тижні тому у дворі будинку почали облаштовувати нові пішохідні доріжки. За цей час в сквері поклали 1,5 тис. кв. м тротуарної плитки. Зараз роботи - на завершальному етапі. За словами Романа Акопяна, найближчим часом у дворі встановлять п'ять нових лавочок та сміттєві урни.Крім того, сьогодні тривають роботи з благоустрою в сквері на бул. Жасминовому. Там комунальники замінюють тротуарну плитку, яка прийшла в непридатність, ремонтують лавочки і урни. Також дрібні роботи з реставрації урн та лавок проводятьсяу дворах низки житлових будинків Слобідського району.

11/12/2017
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

В Слободском районе отметили День местного самоуправления

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/самоуправление.jpg Прием по случаю Дня местного самоуправления состоялся сегодня, 6 декабря, в Администрации Слободского района.

Так, по случаю профессионального праздника председатель администрации района Вячеслав Ильенко вручил Благодарности Харьковского городского головы директору ООО «Али-Автотранс» Руслану Алибаеву и начальнику управления жилищного хозяйства администрации района Анатолию Колеснику.

«Эта награда - высокая оценка добросовестного плодотворного труда, профессионализма, значительного вклада в социально-экономическое развитие города Харькова», - отметил Вячеслав Ильенко. На мероприятии присутствовали руководители районных подразделений коммунальных предприятий, учреждений образования и социальной защиты, подразделений управления внутренних дел, прокуратуры, МЧС, сотрудники администрации района.

Справка. День местного самоуправления - профессиональный праздник всех, кто работает в сельских, поселковых, городских, районных и областных советах. Установлен Указом Президента Украины в 2000 году. Отмечается ежегодно 7 декабря. Именно 7 декабря 1990 года Верховная Рада приняла Закон «О местных советах народных депутатов Украинской ССР и местном самоуправлении».

07/12/2017
Источник: Официальный сайт Харьковского городского совета

Кiлькiсть переглядiв: 601

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.