31 річниця катастрофи на Чорнобильській АЕС

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/Пам’ятай.JPG З 18 по 26 квітня в загальноосвітніх навчальних закладах району відбулися заходи до 31-ї річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Учні та вчителі мали змогу зустрітися з ліквідаторами аварії, почути їхні спогади про страшну подію. У школах працювали виставки малюнків, тематичної літератури, було проведено конференції на екологічну тематику та переглянуто документальні фільми про події тридцятирічної давнини. 26 квітня у ХЗОШ № 68 відбувся районний урок-реквієм «Чорнобильський дзвін», де хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих під час аварії на ЧАЕС.

27/04/2017
Джерело інформації: Сайт управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Фінальний етап XIII Всеукраїнського турніру юних журналістів

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/финал.jpg З 19 по 23 квітня 2017 рокув м. Сумах відбувся фінальний етап XIII Всеукраїнського турніру юних журналістів, у якому взяли участь 23 учнівські команди з 10 областей України, у тому числі і команда Слобідського району м. Харкова.

У ході турніру учасники обговорювали актуальні як для журналістики, так і для українського суспільства питання: як відрізнити правдиву інформацію від фейку, якої інформації потребує сучасне суспільство та в якій формі її варто подавати. Чимало питань стосувалися журналістської етики, мовленнєвої культури, виховання медіа-грамотності.

Спілкування з відомими в Україні журналістами, викладачами журналістики провідних вишів України справило на учасників змагання незабутнє враження. Адже це були настанови справжніх «акул пера». Серед них – генеральний директор телеканалу «Тоніс» Олександр Бутко, заслужені журналісти України Алла Федорина і Василь Бирзул, доцент кафедри журналістики Сумського державного університету Володимир Садівничий, перший заступник директора творчого об’єднання «Промінь» Національної радіокомпанії України Ірина Гуцалюк, випусковий редактор проекту «Все буде добре» телеканалу «СТБ» Вікторія Єршова, редактори газет, спеціальні кореспонденти.

За підсумками фіналуІІ місцепосіла команда «Меркурій» (Харківська гімназія № 46 імені М.В. Ломоносова, Харківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 60, Харківська гімназія № 82, Харківський технічний ліцей № 173).

Бажаємо натхнення й підкорення нових вершин!

27/042017
Джерело інформації: Сайт управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Районні змагання "Старти надій"

26 квітня 2017 року на базі ХЗОШ № 68 проходять змагання для учнів 7-х класів "Старти надій". Змагання проводяться відповідно до затвердженого положення.

Команда переможець представлятиме Слобідський район на міських змаганнях.

26/04/2017
Джерело інформації:Сайт управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

.

.

Вітаємо переможців відкритої Природничої олімпіади 2017

20 квітня 2017 року на базі Харківського гідрометеорологічного технікуму Одеського державного екологічного університету відбулася відкрита обласна Природнича олімпіада для учнів 8-11 класів, присвячена Міжнародному Дню Землі.

Вітаємо учнів шкіл Слобідського району м. Харкова, що перемогли в секції Географія-екологія.

Переможцями стали серед 8 класів

ІІ місце Корсакова Анастасія ХГ № 82; ІІ місце Дуднік Дар'я ХГ № 82; ІІІ місце Подгорна Юлія ХЗОШ № 78; ІІІ місце Славінер Михайло ХЗОШ № 60.

Переможцями стали серед 9 класів

ІІ місце Сисенко Владислава ХГ № 82; ІІ місце Мєдведєва Юлія ХГ № 82.

Переможцями стали серед 10-11 класів І місце Акулова Ганна ХЗОШ № 91; ІІІ місце Бєлих Катерина ХЗОШ № 78; ІІІ місце Кубарева Таісія ХЗОШ № 91.

26/04/2017
Джерело інформації:Сайт управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

У Слобідському районі вшанували чорнобильців

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/черноб.jpg Захід, присвячений 31-й річниці трагедії на Чорнобильській АЕС, пройшов сьогодні, 25 квітня, в парку Машинобудівників.

У ньому взяли участь чорнобильці-ліквідатори, вдови загиблих героїв-рятувальників, керівники Адміністрації Слобідського району, депутати Харківської міської та обласної рад. Вони пройшли по алеї Слави до пам'ятного знаку жителям району - ліквідаторам аварії на ЧАЕС, поклали квіти, вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання під звуки пожежної сирени.На мітингу активістів чорнобильського руху нагородили Почесними грамотами Адміністрації Слобідського району, народних депутатів, Подяками міського голови, орденами «Чорнобильський Спас».

26/04/2017
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Вітаємо переможців ІІ(обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека - 2017»

Вітаємо переможців ІІ(обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека - 2017» у номінації «Шкільна бібліотека: інноваційні проекти». Директор Харківського технічного ліцею № 173 Станкевич Світлана Василівна, заступник директора Лунячек Наталія Олександрівна, методист ліцею Карнацевич Владислав Леонідович та завідувач бібліотеки Романенко Наталя Анатоліївна представили на конкурс управлінський проект «Підвищення ефективності роботи шкільної бібліотеки шляхом розширення інформаційної бази, створення хмарного сховища (бібліохаба») та проектної координації».

У ліцеї давно створено комфортне бібліотечне середовище в шкільній бібліотеці, в якому користувачі, учні та вчителі, завжди отримують потрібну інформацію і пораду, мають змогу просто поспілкуватися між собою і поділитися своїми думками.

Від щирого серця бажаємо колективу ХТЛ № 173 не зупинятися на досягнутому, творчо, з душею підходити до будь-якої справи і впевнено йти до нових здобутків.

22/04/2017
Джерело інформації: Сайт управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

У Слобідському районі м. Харкова триває місячник знань з Безпеки життєдіяльності та Цивільного захисту населення.

З метою підготовки учнів до правильних дій у надзвичайних ситуаціях, формування у них високих морально-психологічних якостей та відпрацювання практичних навичок дій в екстремальних ситуаціях у навчальних закладах Слобідського району триває місячник з Цивільного Захисту.

У ході проведення місячника було організовано тематичні виховні години, заняття невоєнізованих формувань, вікторини та виставки дитячих робіт, військово-спортивні естафети та виступи. Наприкінці місячника у кожній школі району проходить День цивільного захисту та показові об’єктові тренування.

З 10 по 15 квітня пройшли показові дні Цивільного захисту у ЗНЗ №№ 20,46,60,77,78,82,83,95, ХПСШ «Харківський колегіум».

Згідно з Планом основних заходів цивільного захисту Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради на 2017 рік, Планом основних заходів з цивільного захисту навчальних закладів на 2017 рік у школах Слобідського району було проведено «Дні цивільного захисту населення» та об’єктових тренувань.

Основними цілями «Дня ЦЗ» були:

· практична перевірка здатності учнів грамотно і чітко діяти для захисту свого здоров’я та життя у надзвичайних ситуаціях;

· виховання впевненості учнів у ефективності заходів цивільного захисту;

· формування та розвиток в учнів високих морально-психологічних якостей: відваги, мужності, витримки, ініціативи, спритності, самовідданого виконання завдань цивільного захисту.

Головними завданнями «Дня ЦЗ» були:

· удосконалення учнями та педагогічним колективом теоретичних знань і практичних навичок, дій в умовах екстремальних ситуацій;

· проведення практичної перевірки здатності учнів діяти за сигналами оповіщення цивільного захисту, користування засобами колективного та індивідуального захисту, надання першої домедичної допомоги потерпілому;

· навчання керівного та командно-начальницького складу школи, організація та проведення заходів цивільного захисту;

· практичну перевірку дій невоєнізованих формувань цивільного захисту.

22/04/2017
Джерело інформації:Сайт управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Вітаємо переможців Каразінського колоквіуму 2017

Секция «Физика». Свет, как много в этом слове...

1 Журавльов Максим - Гімназія № 82 - 1 место

Секция «Информатика». Так ли безопасны и универсальны «Облака»?

1 Козак Дар'я - Гімназія № 82 - 2 место

Секция «Украинский и русский языки». История родного края в словах: лексика традиционного хозяйствования в наречиях.

1. Трухонь Владислава - Гімназія № 46 - 1 место

Секция «Украинская и всемирная литература». Имеют ли право на современную жизнь традиции и обычаи народа, описанные в литературе XIX века?

1 Морозов Гліб - Гімназія № 82 - "Симпатии жюри"

Секция «Право». Распространение информации о личной жизни «звезд»: недостаток профессии или нарушение прав.

1. Шемет Єва - Гімназія № 46 - 2 место

2. Головінова Надія - Гімназія № 46 - "Симпатии жюри"

Секция «Химия». Е-добавки: польза или вред?

1 Бригаденко Ілля - Гімназія № 83 - "Симпатии жюри"

22/04/2017
Джерело інформації: Сайт управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Визначився чемпіон Харківської шкільної бадмінтонної ліги

Фінал четвертого сезону Харківської шкільної бадмінтонної ліги відбувся 20 квітня в Школі вищої спортивної майстерності.

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/соревн.jpg Володарем кубка вперше стала команда Харківської загальноосвітньої школи №109 - чемпіон Шевченківського району.Фінал міського етапу став повторенням фіналу чемпіонату Шевченківського району, в якому зустрічалися команди школи №109 і Харківського ліцею №89. Як і півтора місяці тому, з рахунком 3:1 перемогла команда ХЗОШ №109.
Бронзові медалі виборола команда Харківської гімназії №46 ім. Ломоносова (Слобідський район).Нагадаємо, що протягом трьох місяців 620 учнів зі 118 шкіл міста боролися за право вийти у фінальну стадію Харківської шкільної бадмінтонної ліги. У фінальній частині турніру за кубок боролися чемпіони і віце-чемпіони дев'яти районів міста.Нагородження переможців і призерів Шкільної ліги провела Марина Ільїнська - в минулому чемпіонка шкільної ліги в складі команди Ліцею мистецтв №133, а нині - студентка НТУ «ХПІ», яка нещодавнозавоюваласрібну медаль на чемпіонаті Європи з бадмінтону серед юніорів.Всі учасники міського етапу отримали ракетки і волани від управління спорту Харківської міської ради та квитки на відвідування партнера ліги - дельфінарія «Немо».

22/04/2017
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Пасхальный кулич — важнейший символ праздника Христова Воскресения

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/кулич.jpg Около 50 тысяч Пасхальных куличей в канун Светлого Праздника Пасхи от имени народного депутата Анатолия Денисенко вручили жителям Основянского и Слободского районов Харькова.

В избирательном округе Анатолия Денисенко стало доброй традицией вручать Пасхальные куличи, или как их называют в народе – пасочки, пасхи, в школах и детских садиках, в ветеранских и инвалидных организациях, развозить их по домам людям старшего поколения или вручать в трудовых коллективах.

«Пасхальный кулич – это один из важнейших символов праздника Пасхи. Ароматный, воздушный и всегда вкусный кулич, красующийся на столе в каждом доме, это не только традиция, но и особый знак: значит, в этом доме всегда открыты двери для Спасителя. Его здесь помнят и ждут», – считает Анатолий Денисенко.

В нашем сознании праздник Пасхи прочно связан с куличами и крашеными яйцами (крашенками, писанками). Существуют и другие неотъемлемые символы Пасхи – образ Ягненка, нарциссы, Благодатный огонь, но в Украине самым главным и традиционным символом Светлого Христова Воскресения остается Пасхальный кулич.

Поэтому все – и дети, и взрослые – с нетерпением ждут в эти дни подарки от народного депутата и принимают их с радостью. В этом году пасхи вручали по 110 адресам в Слободском и Основянском районах Харькова.

14/04/2017
Источник: Сайт Народного депутата Украины Анатолия Денисенко

У районах міста пройшли масові суботники

Понад 5,5 тис. людей вийшли сьогодні, 8 квітня, на загальноміський /Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/субб.jpg суботник у Слобідському районі.

Так, 5,5 понад тис. людей вийшли на суботник у Слобідському районі.На вулицях, в парках і скверах, на дитячих і спортивних майданчиках, у дворах житлових будинків працювали люди і техніка, приводячи до ладу район. На вулицях Плеханівській, Ньютона, Нестерова, Садовопарковій, проспектах Гагаріна і Петра Григоренка пройшло прибирання сміття, торішнього листя, гілок, вирубка порослі. Також санітарне очищення території, фарбування лавочок, елементів дитячих майданчиків, білення бордюрного каменю проводилися в парку «Космомістечко» і сквері «Металіст».У суботнику взяли участь учні шкіл, технічних училищ, технікумів, курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ, співробітники підприємств району, працівники торгівлі та побутового обслуговування, а також працівники та техніка комунальних підприємств. Всього у суботнику взяли участь 535 підприємств та організацій району.На заклик міської влади відгукнулися і жителі району, вони прибирали у дворах і на прибудинковій території, допомагали співробітникам комунальних служб білити дерева і бордюри. Багато вийшли сім'ями, разом з дітьми. Для прибирання та вивезення зібраного сміття було задіяно 37 одиниць техніки: самоскиди, навантажувачі, бульдозери, трактори тощо. Всього планувалося зібрати і вивезти понад 250 куб. м сміття, листя та гілок.

10/04/2017
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Вітаємо учениць 10 класу ХЗОШ № 68 з перемогою у науково-практичному конкурсі «Основи безпеки життєдіяльності».

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/ОБЖ.jpg 08 квітня 2017 року у Харківському національному університеті міського господарства імені О.М. Бекетова пройшов науково-практичний конкурс «Основи безпеки життєдіяльності» для учнів 10-11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів м. Харкова. Метою проведення конкурсу є активізація інтересу учнів до питань безпеки життєдіяльності: дій у надзвичайних ситуаціях, надання першої домедичної допомоги, а також ознайомлення майбутніх абітурієнтів з Університетом та кафедрою «Охорона праці та безпека життєдіяльності». Конкурс проводився за підтримки Департаменту освіти Харківської міської ради в рамках реалізації затвердженої Президентом України Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 – 2020 роки спільно з Центром довузівської підготовки Університету. Під час конкурсу з учнями була проведена екскурсія Університетом, в рамках якої конкурсанти та гості відвідали музей та художню виставку.

Конкурс проводився у два тури.

Перший тур – теоретичний, під час якого учні продемонстрували свої знання щодо поведінки у надзвичайних ситуаціях мирного та воєнного часу, розуміння сучасних небезпек для людини.

Другий тур – практичний, під час якого учні показали навички надання першої медичної допомоги постраждалим під час надзвичайних ситуацій.

Слобідський район представляла команда «Нон-стоп» ХЗОШ № 68, в складі учениць 10 –х класів:

· Пічієнко Марія Геннадіївна;

· Кудлай Валерія Андріївна;

· Кудлай Єлізавета Андріївна;

· В’юник Анастасія Сергіївна;

· Кашомулі Еваггелія Янісівна.

За підсумками проведення конкурсу команда Слобідського району вибороладиплом І ступеня та диплом в номінації «За високий рівень знань правил поведінки в надзвичайних ситуаціях»

До перемоги команду привела вчитель хімії ХЗОШ № 68 Гаврилова Наталія Сергіївна.

Вітаємо з перемогою, бажаємо нових досягнень та подальших успіхів!

10/04/2017
Джерело інформації: УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ АДМІНІСТРАЦІЇ СЛОБІДСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

.

День цивільного захисту у ХЗОШ №90

06.04.2017 року в ХЗОШ № 90 відбувся показовий день цивільного захисту

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/захист.jpg Цей захід є підсумком роботи навчального закладу протягом всього навчального року стосовно безпеки життєдіяльності та цивільного захисту учнів та працівників школи. До школи завітали: заступники директорів навчальних закладів району, майстер виробничого навчання навчально-методичного центру цивільного захисту Хархальова Л.І., представники Управління цивільного захисту Харківської міської ради Бабенко В.І. та Осетров С.П., головний спеціаліст Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківськоої міської ради Камініна Н.О. та методист інформаційно-методичного центру Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради В'юнник Я.А. Під час дня цивільного захисту учні та працівники закладу продемонстрували навички дій під час виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру, а також теоретичні знання у сфері цивільного захисту населення.

07/04/2017
Джерело інформації:Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Вітаємо переможців ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/Biologia.jpg Учнів ХГ № 46 ім. М.В. Ломоносова Рузіна Юрія -11 клас з Дипломом І ступеня

Бакуменко Кристину- 10 клас з Дипломом ІІІ ступеня

07/04/2017
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Подарки от народного депутата юным читателям

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/подарки.jpg Лучшие читатели центральной библиотеки им. И.С. Тургенева получили грамоты и подарки от народного депутата Анатолия Денисенко.

Анатолий Денисенко не оставляет без внимания все события, связанные и с массовыми, и с небольшими мероприятиями, в которых активно участвуют дети, повышая свой образовательный, культурный, творческий или спортивный уровень.

Вот и на этот раз в ходе подведения итогов конкурcа «Лучший читатель года-2017», который традиционно проводили сотрудники центральной библиотеки им. И. Тургенева Слободского района Харькова, все победители получили не только грамоты, но и сладкие подарки от народного депутата.

В ходе выполнения конкурсных заданий участники рассказывали о своих любимых книгах, о любимых литературных героях, продемонстрировали начитанность и эрудицию, а также представили свои творческие работы.

По решению жюри, победителями конкурса стали Юлия Украинец, Дарья Токаева и Алина Уськина.

В целом же конкурс познакомил всех присутствующих детей с новыми увлекательными книгами, подарил ребятам района радость общения во время школьных каникул в кругу таких же увлеченных книгами сверстников.

07/04/2017
Источник:Сайт Народного депутата Украины Анатолия Денисенко

Вітаємо переможців ХІ міського турніру юних істориків для учнів 9–11-х класів

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/Україна.jpg 25 березня 2017року на базі Харківської загальноосвітньої школи № 94 відбувся ХІ міський турнір юних істориків для учнів 9–11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів. У турнірі взяли участь 15 команд з усіх районів міста.

Переможці змагань визначені у командному та особистому заліку, нагороджені Дипломами Департаменту освіти Харківської міської ради та подарунками.

Переможці ХІ міського турніру візьмуть участь у Всеукраїнському турнірі юних істориків, який відбудеться у м. Запоріжжі з 18 по 22 квітня 2017 року.

Слобідський район м.Харкова представляли 2 команди, а саме збірна команда району у складі учнів ХГ №№ 46,82:

ончаренко Ігор АндрійовичХарківська гімназія № 46 ім. М.В. Ломоносова Харківської міської ради Харківської області
Сабадаш Влада КостянтинівнаХарківська гімназія № 46 ім. М.В. Ломоносова Харківської міської ради Харківської області
Кравець Артем ВікторовичХарківська гімназія № 82 Харківської міської ради Харківської області
Самсонова Світлана ЮріївнаХарківська гімназія № 82 Харківської міської ради Харківської області
Андреєв Дмитро СергійовичХарківська гімназія № 82 Харківської міської ради Харківської області

Керівник команди: Бєльська Анжеліка Сергіївна, вчитель історії та правознавства Харківської гімназії № 82

Та команда ХТЛ № 173:

Павленко Віталіна Віталіївна- капітан команди;

Махоніна Аліна Юріївна;

Коваль Максим Олександрович;

Андрєєва Ангеліна Павлівна;

Артюшенко Артем Сергійович.

Керівник команди: Карнацевич Владислав Леонідович, вчитель історії Харківського технічного ліцею №173.

В ході запеклої боротьби командіХТЛ № 173вдалося вибороти диплом ІІІ ступеню.

01/04/2017
Джерело інформації:Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Кiлькiсть переглядiв: 652

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.