Повернутися до звичайного режиму

Вітаємо переможців XVІ Всеукраїнського турніру юних біологів

З 20 по 25 листопада 2017 року на базі Комунального закладу «Школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Рівненський обласний ліцей» Рівненської обласної ради ради пройшов фінальний етап ХVІ Всеукраїнського турніру юних біологів. У турнірі взяли участь 26 команд із різних областей України.

Слобідський район м. Харкова представляла команда Харківської гімназії № 46 імені М.В.Ломоносова «Дирижабль».

У ході запеклої боротьби наш «Дирижабль» вибороли Диплом ІІІ ступенявітаємо дівчат: Шевченко Таїсія- капітан команди, Кравченко Катерина, Карпенко Катерина, Храмцова Діана,Яцик Єлизавета.

До перемоги учнів привела керівник команди, вчитель біології, Харківської гімназії № 46 ім. М. В. Ломоносова Павленко Олена Анатоліївна.

Вітаємо переможця в особистій першості-Кравченко Катерину.

Щиро вітаємо учнів та їх керівника із перемогою!

29/11/2017
Джерело інформацї: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Вітаємо переможців !

Вітаємо переможців Першого відкритого регіонального Турніру з фінансової грамотності на кубок Голови Харківської обласної державної адміністрації.

23 листопада 2017 року на базі Харківського інституту ДВНЗ «Університет банківської справи» відбулося урочисте нагородження переможців та учасників Першого відкритого регіонального Турніру з фінансової грамотності на кубок Голови Харківської обласної державної адміністрації.

Незважаючи на те, що турнір проходив вперше, участь у ньому прийняли 296 осіб: 18 команд з закладів вищої освіти Харкова та 23 команди з закладів загальної середньої та позашкільної освіти Харківщини.

Турнір проводився з метою створення основ для підвищення фінансової грамотності учнівської молоді та студентства, як необхідної умови підвищення рівня і якості життя, а також налагодження освітнього, наукового, організаційно-методичного співробітництва, спрямованого на розвиток фінансової грамотності громадян України.

Оцінювали турнір професійне журі у складі провідних фахівців та керівників банківських установ міста, викладачів закладів вищої освіти Харківщини.

За результатами ТурніруІ місцевиборола команда Харківської гімназії № 46 ім. М.В. Ломоносова Харківської міської ради Харківської області «Золотий запас» – капітан команди Тетяна Коркіна, керівник команди Наталія Миколаївна Данильченко. Вітаємо переможців!!!

24/11/2017
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

21 листопада - День Гідності та Свободи

Свято встановлене «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…» згідно з указом Президента України Петра Порошенка № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року.

В закладах загальної середньої освіти Слобідського району міста Харкова були проведені тематичні заходи щодо відзначення Дня Гідності та Свободи.

23/11/2017
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківької міської ради

Міжнародний день толерантності

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/толер.JPG 16 листопада - Міжнародний день толерантності. У закладах загальної середньої освіти Слобідського району міста Харкова були проведені відповідні тематичні заходи: „Я нікому не бажаю зла, не вмію, просто не знаю, як це робиться” (Януш Корчак).

.

.

18/11/2017
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Засідання Прес-центру ХМОУС

15 листопада 2017 року на базі Харківського університетського ліцею відбулося відкрите засідання Прес-центру Харківської міської організації учнівського самоврядування.

У програмі засідання було обговорено наступні питання: перспективи розвитку шкільних ЗМІ; співпраця учнівської та студентської молоді в реалізації медійних проектів; презентація чергового випуску міської учнівської газети «Шкільний Харків».

У вищезазначеному заході взяли участь лідери районної організації учнівського самоврядування Слобідського району КРОС Вензель Марія (ХЗОШ № 112), Валіков Денис (ХТЛ № 173).

18/11/2017
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

У Слобідському районі посадили молоді дерева

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/дере.jpg 50 молодих лип, дубів і кленів посадили в Слобідському районі.

Висадка дерев пройшла в рамках екологічної акції «Посади дерево». У заході взяли участь понад 100 осіб: курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ, представники громадських організацій, Адміністрації Слобідського району, комунальники.Дерева були висаджені в районі житлових будинків по вул. Плеханівській, 42, 42-а, 50 і вул. Молочній, 11.Голова Адміністрації Слобідського району В'ячеслав Ільєнко подякував усім учасникам акції.«Харків завжди був одним із найзеленіших міст України, і ми хочемо бачити його таким і в майбутньому. Завдяки сьогоднішній акції в нашому місті стало на півсотні дерев більше. Зупинятися на цьому ми не збираємося, подібні заходи планується проводити і надалі», - зазначив він.Після закінчення акції всіх її учасників пригостили польовою кашею.

18/11/2017
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У Слобідському районі міняють мережі водопостачання в житлових будинках

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/трубы.jpg У 65 житлових будинках Слобідського району бригади КП «Харківводоканал» замінили внутрішньобудинкові системи холодного водопостачання, водовідведення та зливової каналізації.

Наприклад, сьогодні, 17 листопада, комунальники міняють труби холодного водопостачання в будинку по вул. Морозова, 34.Як повідомив начальник управління внутрішньобудинкових мереж Комплексу «Харківводовідведення» КП «Харківводоканал» Валерій Харлан, у будинках встановлюють високоякісні пластикові труби, термін експлуатації яких складає не менше 50 років.«Роботи на цьому об'єкті розпочато три дні тому. Сьогодні фахівці закінчують монтаж нових труб, і до кінця дня всі роботи на цьому об'єкті будуть повністю завершені», - зазначив він.За словами Валерія Харлана, всього у 2017 році «Харківводоканал» провів поточний ремонт внутрішньобудинкових систем холодного водопостачання, водовідведення та зливової каналізації на 720 об'єктах, на яких замінили понад 52 км труб.До кінця року комунальники планують змонтувати ще близько 5,5 км мереж. Так, на 40 з 90 запланованих об'єктів вже розпочато ремонтні роботи.

18/11/2017
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Стартував І Відкритий регіональний турнір з фінансової грамотності

І Відкритий регіональний турнір з фінансової грамотності на кубок Голови Харківської державної обласної адміністрації

Шостого листопадастартував І Відкритий регіональний турнір з фінансової грамотностіна кубок Голови Харківської державної обласної адміністрації, який складається з трьох етапів змагань. Участь в ньому взяли 21 шкільна команда та 18 студентських команд, що змагаються в окремих групах.

Слобідський район м. Харкова представляла команда «Золотий запас» Харківської гімназії № 46 ім. М. В. Ломоносова.

Учасники нашої команди гідно пройшли І етап Турніру - тестування з курсу «Фінансова грамотність» в он-лайн режимі. Вони отримали 3-й результат і змогу прийняти участь у ІІ етапі, до якого потрапило лише 10 команд, що отримали кращі результати.

ІІ етап Турніру проходив 11 листопада у вигляді фінансово-освітньої гри CashFlow у Харківському інституті ДВНЗ «Університет банківської справи». Команда «Золотий запас» вдало зіграла в цьому етапі і отримала 2-ге місце та вийшла у фінал.

У фінальному, ІІІ етапі Турніру будуть грати по 3 найсильніші шкільні та студентські команди.

Команда «Золотий запас» виступає у складі учнів 10-Б класу:

Клименко Анни, Манько Катерини, Якубець Дар’ї, Бузько Ксенії, Колоянц Марії, Коркіної Тетяни,

учнів 9-Б класу

Білодід Анастасії та Бондаренко Вероніки, а також учня 11-Б класу

Рубанова Данили. Керівник команди – Данильченко Наталія Миколаївна.

Побажаємо команді «Золотий запас» успіхів у фінальному етапі Турніру!

17/11/2017
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Харківські школярі перемогли на Всеукраїнському турнірі юних винахідників та раціоналізаторів

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/рацион.jpg Підсумки ХХ Всеукраїнського турніру юних винахідників та раціоналізаторів, який проходив на базі Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету ім. Т. Шевченка, підбили 9 листопада в Києві. У турнірі взяли участь 12 команд із Києва, Харкова, Луцька, Рівного та Житомира. Харків представляли п'ять команд - переможці ХІ міського турніру юних винахідників та раціоналізаторів, але у фінал вийшли лише три з них, які й посіли призові місця.

Так, 1 місце посіла збірна команда з Шевченківського району «Сяйво», 2 місце - команда Харківської гімназії №47 та збірної Шевченківського району «Спектр», третьою стала команда «Пульсар» з Індустріального району.

Переможцями турніру в особистій першості та номінаціях стали Михайло Гриценко (Харківська школа №150), Павло Ковальов і Анастасія Шевцова (НВК №45 «Академічна гімназія»), Кирило Цвєтков та Дмитро Жовтобрюх (Харківська гімназія №47), Анастасія Клімова (Харківська школа №168), Ярослав Ясинський (Харківська школа №80), Ярослав Суботін (Харківський технологічний ліцей №9), Павло Доброносов (Харківська школа №17), Владислав Усіченко та Єлизавета Седюк (Харківський ліцей № 89), Данило Капустянський і Георгій Кулак (Харківська гімназія №116).

17/11/2017
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Школа розвитку «Мер міста»

/Files/images/vebliografiya/мэр.jpg 8 листопада 2017 року на базі Харківськогонаціонального університету міського господарстваімені О.М. Бекетовав межах «Школи розвитку «Мер міста» відбулося чергове засідання.

Лідери організації учнівського самоврядування Слобідського району КРОС, які були учасниками заходу, взяли участь у майстер-класі ректора ХНУМГім. О.М.Бекетова, доктора наук з державного управління, професора, академіка, почесного громадянина м. Харкова Бабаєва Володимира Миколайовича на тему «Навіщо місту мер?».

На засіданні також були розглянуті учнівські пропозиції щодо Стратегії розвитку Харківської міської організації учнівського самоврядування на 2018-2022 роки.

11/11/2017
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідськогорайону Харківської міської ради

В закладах освіти Слобідського району відзначили День української писемності та мови

9 листопада 2017 року в усіх закладах освіти Слобідського району пройшли заходи щодо відзначення Дня української писемності та мови.

У цей день охочі продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово,взяли участь у написанні Всеукраїнського радіодиктантунаціональної єдності, організований Українським радіо.

1163 учні 5-7-х класів взяли участь у районному етапі міського конкурсузнавців української мови «Філолог-ерудит».

10/11/2017
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідськогорайону Харківської міської ради

День української писемності та мови

9 листопада 2017 року відзначається День української писемності та мови. Започатковане це свято 1997 року (Указ Президента України №1241/97 «Про День української писемності та мови»). За традицією цього дня покладають квіти до пам'ятника Несторові-літописцю, відзначають найкращих популяризаторів українського слова, заохочують видавництва, які друкують літературу українською мовою.

У цей день охочі продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово,пишуть радіодиктантнаціональної єдності, організований Українським радіо.

Учні 5-7-х класів навчальних закладів Слобідського району беруть участь у районному етапі міського конкурсу знавців української мови «Філолог-ерудит».

З нагоди цього свята пропонуємо дізнатися або пригадати цікаві факти про нашу мову.

  • Українська мова – єдина державна мова в Україні.
  • Українська мова – одна з наймилозвучніших мов світу. 1934 року в Парижі на лінгвістичному конгресі провідні фахівці визнали українську мову третьою з-поміж усіх мов (після французької та фарсі) за мелодійністю, лексичним і фразеологічним багатством, величезними словотвірними можливостями, синтаксичною гнучкістю. На аналогічному форумі мовознавців у Швейцарії, де головними критеріями оцінки були евфонічна система мови, її мелодійність і милозвучність, українську мову було названо другою після італійської.
  • Українська мова є однією з найпоширеніших мов у світі, за кількістю носіїв вона посідає, за різними даними, 26 або 32 місце у світі.
  • Найближчими до української мови за лексичними ознаками є білоруська (84%), польська (70%) та сербська (68%) мови.
  • Сучасна українська мова нараховує близько 256 тисяч слів.
  • На відміну від інших східнослов’янських мов, в українській мові є кличний відмінок.
  • Найбільш уживаною літерою в українській мові є літера «п»; на цю букву також починається найбільша кількість слів. Найменше слів з літерою «ф».
  • Найбільше синонімів має слово «бити» - 45.
  • Українська мова багата на зменшувальні форми. Зменшувальну форму має навіть слово «вороги» – «вороженьки».
  • Найдовшим словом в українській мові є слово «дихлордифенілтрихлорметилметан» (назва хімікату, що використовується для боротьби зі шкідниками). У цьому слові є 30 літер.

Любімо і шануймо українську мову – одну із наймилозвучніших, найбагатших, найпоширеніших і найкращих мов у світі!

09/11/2017
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Вітаємо переможців XІІІ Всеукраїнського турніру юних економістів

З 29 жовтня по 02 листопада 2017 рокуна базі Івано-Франківського академічного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради області пройшов фінальний етап ХІІІ Всеукраїнського турніру юних економістів. У турнірі взяли участь 22 команди із різних областей України.

Слобідський район м. Харкова представляли 2 команди: ХГ № 46 ім. М.В. Ломоносова «Золотий запас», та Харківського технічного ліцею № 173 «Economics».

Завдяки злагодженій та яскравій грі обидві команди отрималиДипломи ІІІ ступеня.Вітаємо учнів!!!

ХГ № 46 імені М.В. Ломоносова: Білодід Анастасію, Коркіну Тетяну, Клименко Анну, Манько Катерину, Якубець Дарью

ХТЛ № 173: Коваля Максима, Калини Ольгу, Валікова Дениса, Грабець Олега, Савчук Олександру

До перемоги команди привели:Данильченко Наталія Миколаївна, вчитель економіки ХГ № 46 ім. М. В. Ломоносова таБутко Ольга Володимирівна, вчитель економіки ХТЛ № 173 яких було нагороджено Грамотами Міністерства освіти і науки України та оргкомітету фінального етапу ХІІІ Всеукраїнського учнівського турніру юних економістів.

Учениця ХГ № 46 Білодід Анастасіяотримала диплом у номінації «Кращий доповідач».

А учень ХТЛ № 173 Коваль Максимстав переможцем у номінації «Містер бізнес».

Щиро вітаємо учнів та їх керівників із перемогою!

06/11/2017
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Есть такая традиция – подарки юбилярам от народного депутата

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/есть2.jpg Помощники народного депутата Украины Анатолия Денисенко на днях в очередной раз поздравили и вручили подарки от Анатолия Денисенко нескольким юбилярам-старожилам Слободского района.

Татьяна Ивановна Скиба,90 леткоторой исполнилось 12 октября, принимая подарок, просила передать самые теплые слова благодарности Анатолию Петровичу и с гордостью показала поздравительную открытку от него, которую в день юбилея вручил ей почтальон.

– Такой душевный человек, помнит даже такого пожилого человека, как я, – прослезилась Татьяна Ивановна.

* * *

80-летняя Анна Ивановна Козуб, которую соседи больше знают, как Галину (в документы когда-то закралась ошибка, и так она проработала 40 лет в районе аэропорта) уже редко выходит из дому – не то здоровье. Однако она остается человеком с активной жизненной позицией. Принимая подарок от народного депутата и попросив поблагодарить его за внимание, она сказала, что обязательно напишет в адрес его приемной письмо – нужно посодействовать закрыть «питейную точку, наливайку», расположенную в магазинчике в их доме, посетители которой нарушают покой и порядок.

* * *

75-летняя Галина Александровна Шевченкоискренне обрадовалась подарку от народного депутата. «Я ему симпатизирую, – призналась она. – Он такой энергичный, всегда улыбается. Наверное, очень добрый и душевный человек. Я довольна нашим депутатом, потому что у нас на районе порядок».

* * *

Анне Павловне Толмачевой недавно исполнилось 80 лет.Принимая подарок от Анатолия Денисенко, она припомнила, как и что о народном депутате рассказывают соседи, обращавшиеся к нему или в его приемную за помощью.

«Всем помогли, проконсультировали. Как раз такие люди должны быть депутатами. Я за него проголосую и руками и ногами», – подытожила она.

* * *

В тот день помощники Анатолия Денисенко вручили подарки восьмерым юбилярам Слободского района. Примечательно, что встречая помощников во дворах домов с пакетами с подарками, соседи так и говорили друг другу: «Смотри, еще кому-то подарки от Анатолия Денисенко принесли».

04/11/2017
Источник информации: Сайт Народного депутата Украины Анатолия Денисенко

.

В Слободском районе прошел субботник

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/2570fdf6100c5c98dcfe8f060d89276b.jpg1 ноября в Слободском районе привели в порядок территорию вдоль основных магистралей, парков и скверов.


В уборке приняли участие около 1500 человек - работники промышленных, транспортных и коммунальных предприятий района,сотрудники терцентра социального обслуживания населения, библиотек, управления образования и администрации района, учащиеся колледжей, технических училищ и Детско-юношеской спортшколы №6, школьники, курсанты Харьковского национального университета внутренних дел, жители района.
Мусор и опавшую листву убрали на Московском проспекте, проспектах Героев Сталинграда, Гагарина, Льва Ландау, Петра Григоренко, на Жасминовом бульваре, на улицах Плехановской, Харьковских Дивизий, Державинской, Ньютона, в Варламовском и Велозаводском скверах.
Также навели порядок возле торговых центров, на территориях индивидуальной застройки и бесхозных территориях.Во время субботника вырубили поросль кустарников, убрали опавшую листву, камни и бросовый мусор, вдоль магистралей покрасили ограждения.Всего было вывезено более 140 куб. м опавшей листвы и мусора.

01/11/2017

Источник: Официальный сайт Харьковского городского совета
Городской дозор

Кiлькiсть переглядiв: 658

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.