Розпочала роботу 46-а обласна тематична відкрита виставка ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини ХХІ століття»

21 лютого 2017 рокув комунальному вищому навчальному закладі «Харківська академія неперервної освіти» розпочала роботу 46-а обласна тематична відкрита виставка ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини ХХІ століття», яка цього разу проходить за темою «Національне виховання як фактор цілісного формування особистості». Виставку-конкурс організовано в межах регіонального освітнього проекту «Виховний простір Харківщини», який створено в 2016 році та реалізується під патронатом обласної державної адміністрації й обласної ради зусиллями Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, місцевими органами управління освітою, педагогічними колективами навчальних закладів усіх типів. Свій досвід роботи на виставці цього разу презентували 20 навчальних закладів: дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних. Відвідувачі й педагоги – учасники виставки мали можливість ознайомитись із сучасними підходами до організації виховної діяльності в навчальних закладах області й міста Харків, а також мали змогу взяти участь у роботі «круглих столів», майстер-класів, на яких розглядалися актуальні питання щодо формування юної особистості в системі національно-патріотичного, військово-патріотичного виховання.

Слобідський район міста м. Харкова представляли педагогічні працівники Комунального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості №4 Харківської міської ради»,які презентували:

· досвід роботи за темою: «Організаційно-педагогічна модель національно-патріотичного виховання в позашкільному навчальному закладі» - досвід представляла методист ЦДЮТ № 4 Поливанова Олена Іванівна;

· майстер-клас: «Крок за кроком. Практична реалізація моделі національно-патріотичного виховання на заняттях гуртка» - його проводила методист ЦДЮТ № 4 Губарєва Тамара Дмитрівна.

За підсумками проведення виставки педагоги Слобідського району вибороли Диплом ІІ ступеню.

Вітаємо переможців, бажаємо наснаги на майбутнє!!!

23/02/2017
Джерело інформації:Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Урочисте нагородження переможців та лауреатів міського конкурсу «Учитель року – 2017»

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/3.jpg 22 лютого 2017 року в малому залі Харківської міської ради відбулося урочисте нагородження переможців та лауреатів міського конкурсу «Учитель року – 2017», що проводився під патронатом Харківського міського голови Г.А. Кернеса.

Слобідський район представляли учитель біології Харківського технічного ліцею №173 Харківської міської ради Харківської області Одінець Т.О., учитель початкових класів Харківської гімназії №46 ім. М.В. Ломоносова Харківської міської ради Харківської області Рижкова В.С., учитель музичного мистецтва Харківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №114 Харківської міської ради Харківської області Отлев Т.М., учитель інформатики Харківської гімназії №83 Харківської міської ради Харківської області Журавльова Р.В.

Переможець міського конкурсу «Учитель року-2017» номінації «Біологія» Одінець Т.О. нагороджена Подякою Харківського міського голови Г.А. Кернеса та сертифікатом на отримання щомісячної грошової доплати.

Лауреат номінації «Інформатика» Журавльова Р.В. відзначена Почесною грамотою Департаменту освіти Харківської міської ради.

23/02/2017
Джерело інформації:Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/12.jpg 20-21 лютого в загальноосвітніх навчальних закладах Слобідського району відбулися заходи, присвячені вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні. Були проведені класні години «Герої не вмирають», відеоуроки з переглядом фільму «Небесна Сотня», уроки-реквієми, уроки мужності, зустрічі з ветеранами АТО. Учні хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто загинув, захищаючи незалежність та гідність України.

22/02/2017
Джерело інформації:Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Фотовиставка волонтерського фотопроекту «ЯКБИ НЕ ВІЙНА»

Учні навчальних закладів Слобідського району відвідують фотовиставку волонтерського проекту "Якби не війна".

146 Героїв, 122 історії, 8 блоків волонтерського фото проекту «Якби не війна» – це історії життя 97 «звичайних» людей, які живуть серед нас. І про життя 25 янголів, які спостерігають за нами з небес.Історії про те, як війна калічить тіла, але звеличує душі. Історії про те, як отримані важкі травми – не привід опускати руки. Про людей, які попри все не втрачають здатності любити і мріяти. Історії про кохання, всупереч війні. Історії про те, що не обов’язково бути військовим, щоб захищати свою землю. А також, не обов’язково бути чоловіком, щоб тримати в руках зброю, так само, як не обов’язково бути українцем – щоб захищати Україну. Історії про тих, хто віддав найцінніше, що в них було – життя, одній єдиній і коханій –Україні.

СКІЛЬКИ ВСЬОГО МОГЛО Б СТАТИСЯ Й НЕ СТАТИСЯ, ЯКБИ НЕ ВІЙНА…

21/02/2017
Джерело інформації:Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

21 лютого 2017 року відзначається Міжнародний день рідної мови.

У зв’язку з цим в усіх навчальних закладах Слобідського району пройшли заплановані заходи та учні старших класів мали змогу взяти участь у написанні «диктанту єдності».

.

21/02/2017
Джерело інформації:Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

.

.

.

В Слободском районе почтили память воинов-интернационалистов

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/черноб.jpg
Торжественные мероприятия, посвященные чествованию ветеранов Афганистана и памяти их погибших товарищей, прошли 14 февраля в Слободском районе.

Почтить память погибших воинов-интернационалистов пришли накануне годовщины вывода советских войск из Афганистана.В мероприятиях приняли участие председатель администрации района Вячеслав Ильенко, депутаты городского совета, председатель районной общественной организации ветеранов Афганистана Леонид Панасюк, ветераны-афганцы, актив района.На городском кладбище №5 прошли митинг-реквием и торжественное возложение цветов к памятному знаку воинам-интернационалистам, погибшим в Афганистане. Затем актив района и ветераны возложили цветы к памятному знаку воинам-афганцам на Аллее Славы в парке Машиностроителей.
Завершились торжественные мероприятия поминальным обедом, где ветераны-интернационалисты почтили память своих товарищей, погибших в Афганистане или умерших от ран.

15/02/2017
Источник: Официальный сайт Харьковского городского совета
Городской дозор

.

Чемпіонат Харкова з інтелектуальної гри «Брейн-ринг» сезону 2016/2017

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/45.JPG 8 лютого 2017 року відбувся Чемпіонат Харкова з інтелектуальної гри «Брейн-ринг» сезону 2016/2017 н.р. серед школярів міста. Команда ХТЛ № 173 у складі учнів 8-А класу Дмитра Матвейшина (капітан), Івана Серіка, Владислава Воловчука, Олега Топорков та учнів 9-А класу Іллі Азарова, Анастасії Максимовської виборола перемогу та стала чемпіоном Харкова з інтелектуальної гри «Брейн-ринг» сезону 2016/2017 н.р. у молодшій віковій категорії. Вони представлятимуть наше місто на чемпіонаті України, який відбудеться у березні в м.Одеса.

Команда «Гладіолус» Харківської гімназії № 46 ім. М.В.Ломоносова у складі учнів 9 класів Якубець Дар'ї (капітан), Коркіної Тетяни, Дронь Марини, Боголідової Аліни, Михайлової Влади та Коношевича Арсенія гідно змагалась з найкращими командами шкіл Харкова та посіла ІІІ місце у молодшій віковій категорії. Вона продовжить участь у наступному етапі ігор – грі «Ерудит-квартет».

Вітаємо переможців та бажаємо подальших успіхів і перемог!

10/02/2017
Джерело інформації:Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Відбулося чергове засідання Школи молодого спеціаліста для працівників психологічної служби

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/псих.jpg Сьогодні на базі Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №44 відбулося чергове засідання Школи молодого спеціаліста для працівників психологічної служби за темою «Профорієнтаційна робота практичного психолога. Визначення профільності». На засіданні було розглянуто структуру профорієнтаційної роботи практичного психолога в загальноосвітньому навчальному закладі , методи та методики підготовки учнів до вибору профільних класів та подальшої профорієнтаційної роботи. Засідання завершилося «круглим столом» з обговорення проблемних питань з даного напрямку роботи.

.

10/02/2017
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/ekologija-doma1-700x285.jpg 10 лютого 2017 рокуна базі кафедри інженерної екології міст Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова (м. Харків, вул. Маршала Бажанова, 17) відбудеться ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології.

Олімпіада проходить за таким графіком:

8.00-9.30 ‑ реєстрація учасників;

9.30-9.45 – урочисте відкриття олімпіади;

10.00-15.00 – виконання завдань олімпіади.

Слобідський район міста Харкова на Олімпіаді будуть представляти учні ХЗОШ № 44 та ХГ № 46 ім. М.В. Ломоносова.

09/02/2017
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Районний етап "Шкільної волейбольної ліги"

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/волейбол.jpg У Слобідському районі триває районний етап "Шкільної волейбольної ліги".

Змагання з волейболу серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Харкова «ШКІЛЬНА ВОЛЕЙБОЛЬНА ЛІГА» проводяться з метою:

- надання допомоги загальноосвітнім навчальним закладам у розвитку волейболу;

- формування здорового способу життя та залучення учнівської молоді до регулярних занять фізичною культурою і спортом;

- визначення перспективних школярів для подальшого навчання в ХОВУФКСі;

- надання вчителям фізичної культури загальноосвітніх навчальних закладів організаційної та методичної допомоги.

Змагання серед дівчат проведені на базі ЗНЗ № 46.

07.02.17 14-00. Беруть участь:68,83,90,94,112,114,151,178. Відповідальна: Колеснікова С.В.

На базі ЗНЗ № 78

08.02.17 10-00. Беруть участь: 20,60,44,91,95,82,77,102,173. Відповідальний: Піцаков І.П.

Команди прибувають згідно жеребкуванню.

09/02/2017
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

У Харківській загальноосвітній школі № 94 відкрився новий ком’ютерний клас.

/Files/images/kominternovskiy_rayon/комп кл.JPG 7 лютого 2017 року в Харківській загальноосвітній школі № 94 відкрився новий ком’ютерний клас. Десять сучасних комп’ютерів з ліцензійним програмним забезпеченням були виділені навчальному закладу в рамках Угоди між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки.У відкритті ком’ютерного класу брали участь заступник голови адміністрації Слобідського району С.М.Лещенко та начальник Управління освіти адміністрації Слобідського району Т.В.Пилаєва.

.

.

08/02/2017
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Реєстрація для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні 2017 року!

/Files/images/vebliografiya/zno/888.jpg З 10:00 6 лютого за допомогою сервісу «Зареєструватися», розміщеному на офіційному сайті Українського центру (testportal.gov.ua), охочі взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні зможуть сформувати та роздрукувати реєстраційну картку, що є одним з обов’язкових документів для здійснення реєстрації. Це можна зробити самостійно або звернутися до пункту реєстрації. Перелік пунктів реєстрації буде розміщено на сайті Українського центру.

Для випускників поточного року пункти реєстрації створено за місцем їх навчання. Відповідальними за формування та відправлення до Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти комплектів реєстраційних документів учнів 11-х класів є загальноосвітні навчальні заклади.

03/02/2017
Джерело інформації:Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

В Слободском районе наградили лучших учителей

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/учит.jpg Награждение победителей районного тура Всеукраинского конкурса «Учитель года – 2017» состоялось в Администрации Слободского района.

В оргкомитет было подано 20 заявок на участие от лучших педагогов района в четырех номинациях. В ходе конкурса участники продемонстрировали высокий уровень профессионализма, эрудицию, широкий кругозор и творческий подход к своему предмету.
Победителями в номинациях стали:
«Информатика» - учитель Харьковской гимназии №83 Римма Журавлева;
«Музыкальное искусство» - учитель Харьковской специализированной школы №114 Татьяна Отлев;
«Начальная школа» - учитель Харьковской гимназии №46 им. М. В. Ломоносова Виктория Рыжкова;
«Биология» - учитель Харьковского технического лицея №173 Татьяна Одинец.

Еще трое участников решением жюри конкурса стали его лауреатами.
Заместитель председателя администрации района Светлана Лещенко, вручая награды, отметила, что такие конкурсы стимулируют активное участие учителей в развитии национальной системы образования, способствуют повышению профессионального уровня педагогов и популяризации этой профессии.

20/20/2017
Источник: Городской дозор

И
сточник: Официальный сайт Харьковского городского совета

.

Нагородження переможців міського конкурсу творчих робіт вільного жанру «Присвята рідному місту»

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/победители.JPG27 січня на базі Харківської гімназії № 12 відбулося нагороджено переможців міського конкурсу творчих робіт вільного жанру «Присвята рідному місту» та фестивалю дитячо-юнацьких громадських організацій «Самоврядування – це ми».

Переможцями конкурсу «Присвята рідному місту» стали: у номінації «Мій Харків - мої крила» (відеороботи) - Голотенко Кирило та Грінченко Владислав, учні 10 класу Харківської гімназії № 46 імені М.В. Ломоносова з роботою «Мій Харків – мої крила»; Глубока Анастасія, учениця 11 класу Харківської гімназії № 82 з роботою «Присвята рідному місту».
Спеціальними призами у номінаціях «За любов до поетичного слова та творчий пошук» та «За оригінальність викладення інформації» було відзначено Корсун Вікторію, ученицю 9 класу Харківського технічного ліцею № 173 за вірш «Любимый город», та Григоренко Наталію, ученицю 10 класу Харківської гімназії № 178 «Освіта» за роботу «Харківський вікенд».
Міський фестиваль «Самоврядування ‒ це ми» у Харкові проходить раз на три роки. Традиційно до участі у фестивалі запрошуються організації, що відзначилися в діяльності ХМОУС.
У номінації «Ми ‒ успішна команда» за результативну командну роботу, формування навичок співробітництва з представниками шкільного та місцевого самоврядування нагороди отримали ДЮГО «Єдність» ХГ № 82, «КРОК» ХГ №46 ім. М.В.Ломоносова, «Шкільна республіка» ХЗОШ № 151. За розширення соціального партнерства в різних сферах діяльності молодіжних громадських об’єднань та сприяння становленню учнів як громадян-патріотів України були відзначено районну дитячо-юнацьку організацію «КРОС».
Спеціальним призом було відзначено Кокшарову Єлизавету, ученицю 10-А класу ХЗОШ № 68 за створення каліграми на тему «Лідерство в сучасному світі».

02/02/2017
Источник: УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ АДМІНІСТРАЦІЇ СЛОБІДСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

.

Учитель года- 2017

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/учитель.jpg 1 февраля в актовом зале Слободского района чествовали учителей, победителей районного тура Всеукраинского профессионального конкурса «Учитель года – 2017».
В нынешнем году этот престижный конкурс проходил в четырех номинациях. Педагоги школ Слободского района по традиции выступили прекрасно, и компетентному жюри было не просто выбрать победителей.

В конце концов победителями районного тура Всеукраинского профессионального конкурса «Учитель года – 2017» в номинации «Начальные классы» стала Виктория Сергеевна Рыжкова, учитель Харьковской гимназии № 46 им. М. Ломоносова.
В номинации «Музыкальное искусство» – Татьяна Николаевна Отлев, учитель Харьковской специализированой школы I-III ступеней № 114.
В номинации «Информатика» – Римма Валентиновна Журавлева, учитель Харьковской гимназии № 83
В номинации «Биология» – Татьяна Александровна Одинец, учитель Харьковского технического лицея № 173.

Представители администрации района горячо приветствовали лучших педагогов.
Особенно теплые слова признательности за труд, профессионализм, терпение учителей, за их верность к профессии и любовь к детям прозвучали от народного депутата Украины Анатолия Денисенко, с которыми от имени парламентария обратился к учителям его помощник, вручая победителям конкурса букеты цветов и подарки.

02/02/2017
Источник: Официальный сайт Народного депутата Украины Анатолия Денисенка

Кiлькiсть переглядiв: 679

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.