Повернутися до звичайного режиму

У районах міста відсвяткували День визволення Харкова

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/18.jpg Заходи з нагоди 74-ї річниці визволення Харкова від нацистських загарбників, Дня міста і Дня Незалежності України пройшли в усіх районах міста.

Жителі Слобідського району на честь 74-ї річниці визволення міста поклали квіти до пам'ятників загиблим воїнам на Алеї Слави в парку Машинобудівників, де пройшов мітинг-реквієм за загиблими в роки Другої світової війни. Голова райадміністрації В'ячеслав Іллєнко подякував ветеранам за їхній подвиг на фронті та в тилу.

Під музику воєнних років у виконанні оркестру Національного університету внутрішніх справ студенти університету пройшли перед ветеранами в парадному марші. Також для ветеранів виступили ансамбль народної пісні «Калина» та інші творчі колективи. Вони виконали популярні музичні твори і пісні воєнних років. Після концерту для жителів Слобідського району також організували польову кашу, де ветерани пом'янули загиблих товаришів, ділилися спогадами, слухали музичні твори воєнних років і підспівували пісні своєї молодості.

Зазначимо, що цього року понад 100 тисяч харків'ян взяли участь у святкуванні Дня міста на пл. Свободи, де пройшов концерт за участю відомих українських артистів. У сквері «Стрілка» пройшли чотири концерти і міський пікнік, а в парку Горького - святкова хода за участю циркових, танцювальних і театральних колективів і виставка унікальних фото «Дивовижна земля Харківська».

28/08/2017Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Де встановлять дошки воїнам АТО у Харкові: список шкіл

У Харкові встановлять меморіальні дошки воїнам АТО

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/доски.jpg Меморіальні дошки загиблим під час проведення антитерористичної операції військовослужбовцям та воїнам-інтернаціоналістам встановлять на будівлях харківських шкіл.
Таке рішення було прийнято 22 серпня на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради.В пам'ятьпро бійців АТО меморіальні дошки встановлять на школах, де вони навчалися: Сергію Клюєву - на будівлі школи №68, Андрію Попелю - на будівлі школи №69, Дмитру Арціленку - на будівлі школи №70, Володимиру Янчуку - на будівлі школи №76, Сергію Чередниченку-Москаленку - на будівлі ліцею №141, Володимиру Усенку - на будівлі школи №56.

Крім того, на будівлі Харківського ліцею №107 встановлять меморіальну дошку воїнам-інтернаціоналістам Сергію Позняку, Віталію Новахацькому і Михайлу Ткаченку.

23/08/2017
Джерело інформації: Справжня варта

Меморіальні дошки загиблим під час проведення антитерористичної операції військовослужбовцям та воїнам-інтернаціоналістам встановлять на будівлях харківських шкіл.Таке рішення сьогодні, 22 серпня, було прийнято на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради.В пам'ятьпро бійців АТО меморіальні дошки встановлять на школах, де вони навчалися: Сергію Клюєву - на будівлі школи №68, Андрію Попелю - на будівлі школи №69, Дмитру Арціленку - на будівлі школи №70, Володимиру Янчуку - на будівлі школи №76, Сергію Чередниченку-Москаленку - на будівлі ліцею №141, Володимиру Усенку - на будівлі школи №56В пам'ятьпро бійців АТО меморіальні дошки встановлять на школах, де вони навчалися: Сергію Клюєву - на будівлі школи №68, Андрію Попелю - на будівлі школи №69, Дмитру Арціленку - на будівлі школи №70, Володимиру Янчуку - на будівлі школи №76, Сергію Чередниченку-Москаленку - на будівлі ліцею №141, Володимиру Усенку - на будівлі школи

20 серпня в Харкові відбувся 32-й традиційний легкоатлетичний марафон «Визволення»

20 серпня в Харкові відбувся 32-й традиційний легкоатлетичний марафон «Визволення», присвячений 74-й річниці визволення міста від нацистських загарбників і 26-й річниці Незалежності України.

В забігах взяли участь учні 6-11-х класів та вчителі всіх загальноосвітніх шкіл району, а також вихованці та тренери Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи № 6.

Стартували і фінішували спортсмени на стадіоні «Динамо». Учасники змагань подолали відстань спортивно-масового забігу довжиною у 3 км, а на фініші їх чекали солодкі подарунки та сертифікати учасників.

22/08/2017
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району харківської міської ради

Как в районах Харькова проходят субботники

Уборка территории проводится в районах Харькова накануне празднования Дня города./Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/у слоб.jpg Так, в Слободском районе 19 августа прошел субботник в парке Машиностроителей, где состоятся основные районные мероприятия, посвященные 74-й годовщине освобождения Харькова и Дню города. В парке покосили траву и вырубили кустарники, обрезали сухие ветки деревьев, собрали и вывезли мусор, а также покрасили скамейки.

Кроме того, уборку провели на центральных магистралях, в парках и скверах, вокруг учебных и лечебных заведений, на территории рынков, торговых площадок, вокруг супермаркетов и магазинов, на улицах и на бесхозных территория. Так, покосили траву и вырубили поросль на Московском проспекте, проспектах Гагарина, Льва Ландау, Героев Сталинграда, Петра Григоренко, а также на улицах Зерновой, Ньютона, Плехановской, Молочной и Танкопия. Во дворах жилых домов провели благоустройство детских площадок.

В уборке приняли участие представители общественных организаций, сотрудники администрации района, местные жители, курсанты Харьковского национального университета внутренних дел, представители предприятий района.

По итогам субботника в Слободском районе вывезли более 40 куб. м мусора, покрасили 50 скамеек, побелили деревья, а также установили 130 евроурн. Всего в благоустройстве района приняли участие более 1870 человек, было задействовано 55 единиц спецтехники.

21/08/2017
Источник информации: Городской дозор

У дитсадках відкриють 45 груп і п'ять стадіонів

45 нових груп відкриють у дитячих садках Харкова у новому 2017-2018 навчальному році.

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/сады.jpg Про це сьогодні, 17 серпня, в прес-центрі Харківської міської ради повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко.
За її словами, це дасть можливість створити в дошкільних установах додатково понад 1 тис. нових місць. У всіх групах виконають капітальний ремонт, закуплять нові меблі, обладнання, м'який інвентар. Дев'ять нових груп відкриють в Харкові за рахунок коштів Дитячого фонду «UNICEF».
Як повідомила Ольга Деменко, Міністерство освіти і науки України підписало меморандум з міжнародною організацією про допомогу навчальним закладам, де вчаться діти вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей.Нові групи будуть створені в діючих дошкільних установах і в п'яти нових, які будуть відкриті в Харкові цього року.
Так, в місті почнуть працювати чотири дитячих садки (два в Немишлянському районі і по одному в Новобаварському і Слобідському), а також нові дошкільні групи на базі школи №106, яка реорганізована в навчально-виховний комплекс.
«Це нова сучасна ефективна форма роботи з дітьми, яка дозволить зняти соціальну напруженість з нестачею місць у дитячих садках, в даному випадку, в районі вулиці Клочківської», - зазначила Ольга Деменко.Директор Департаменту освіти підкреслила, що розширення мережі дошкільної освіти з метою зробити його доступним - важливий напрямок роботи міської влади. Тільки за останні 10 років в Харкові відкрили понад 20 нових дитячих садків.Також в дошкільних установах продовжують заміну дитячих ігрових майданчиків і створення сучасних стадіонів. Зокрема, в цьому році в дитячих садках міста з'являться п'ять нових стадіонів.

17/08/2017
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У Слобідському районі привели до ладу Балашівський сквер

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/сквер.jpg У Слобідському районі 16 серпня провели суботник у Балашівському сквері.

У ньому взяли участь 65 осіб - співробітники заводу імені Малишева, райадміністрації і працівники компанії «СПО». Вони покосили траву, чагарники, зібрали і вивезли сухі гілки і понад 48 куб. м сміття.Як повідомили в районній адміністрації, після прибирання сквер став новим місцем відпочинку харків'ян.

17/08/2017
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Харківські школи і дитсадки готові до нового навчального року

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/щкола.jpg Всеукраїнська селекторна нарада, присвячена питанням підготовки до нового навчального року, відбулася 15 серпня під головуванням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

У селекторній нараді взяли участь перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов і директор Департаменту освіти Ольга Деменко.Як повідомив Ігор Терехов, Харків готовий до нового навчального року практично на 100%

.«Місто провело колосальну роботу, щоб створити для дітей якісні умови навчання. На зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів і проведення ремонтів були виділені безпрецедентні кошти - близько 160 мільйонів гривень. Крім того, цього року ми побудували 15 стадіонів у школах. Нагадаю, що за ініціативою Харківського міського голови Геннадія Кернеса з 2013 року майже 30% пришкільних стадіонів реконструйовані і приведені до ладу. Тепер це сучасні спортивні багатофункціональні споруди, де діти можуть у нормальних умовах займатися фізкультурою», - зазначив Ігор Терехов.За його словами, наприкінці серпня на традиційній міській педагогічній конференції будуть підбиті підсумки минулого навчального року та поставлені завдання на наступний.

Нагадаємо, всього до початку навчального року в Харкові буде створено понад 500 додаткових місць у п'яти нових дитячих садках у Шевченківському, Новобаварському, Слобідському і Немишлянському районах, а також у 30 нових групах в уже діючих закладах дошкільної освіти.

16/08/2017
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Біля модульного містечка встановили «лежачих поліцейських»

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/лежачий.jpg Дві штучні нерівності (т. зв. «лежачі поліцейські») були встановлені сьогодні, 16 серпня, біля модульного містечка, де проживають вимушені переселенці з Донбасу.

Як розповів начальник дорожньої ділянки КП «Харківжитлобуд» Іван Бурага, ці перешкоди призначені для зниження швидкості автомобілів біля входу до модульного містечка.«На знаки хтось дивиться, хтось ні, а «лежачий поліцейський» - це фізичне зниження швидкості, адже перед перешкодами доведеться в будь-якому випадку пригальмувати, тобто це дає результат», - зазначив Іван Бурага.
Начальник управління з обслуговування міста модульного типу Артур Стаценко повідомив, що зараз у містечку проживають понад 350 осіб, в т.ч. близько 150 дітей. Дорослі неодноразово зверталися з проханням встановити «лежачих поліцейських» біля входу на територію містечка, щоб попередити нещасні випадки.«Тут асфальтне покриття в хорошому стані, тому автомобілі і мотоцикли розганяються до пристойної швидкості, що створює небезпеку для жителів містечка, особливо дітей.
Минулого тижня я звернувся до керівництва міста, і вже сьогодні нам все зробили. Ми намагаємося створити максимально комфортні умови для мешканців», - підкреслив Артур Стаценко.
Також на цій ділянці встановлені нові дорожні знаки - «Зупинка заборонена», «Обмеження максимальної швидкості» (40 км/год) і «Обережно, діти!».

16/08/2017
Джерело інформації: Сайт Харківської міської ради

У Слобідському районі пройшли суботники

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/сегодня.jpg У Слобідському районі очистили від сміття безгоспні території біля багатоповерхових будинків і в приватному секторі.

Представники райадміністрації і робочі компанії «СПО» покосили траву і прибрали сміття на безгоспній території біля будинку по пр. Героїв Сталінграда, 140.
Всього було прибрано і вивезено близько 12 куб. м сміття.Таке ж санітарне прибирання провели на вул. Ньютона (від пр. Героїв Сталінграда до пр. Льва Ландау). До співробітників райадміністрації і компанії «СПО» приєдналися представники районного управління освіти, гаражних кооперативів і ВАТ «Трест «Житлобуд-1». Разом вони привели до ладу одну з основних вулиць району. Під час прибирання викосили траву, вирубили поросль чагарників і прибрали сміття.У приватному секторі Слобідського району суботники пройшли на безгоспній території на вул. Малишева, 63, у пров. Стрілковому, 35, а також на дитячих майданчиках у пров. Орловському, 5, на вул. Аскольдівській, 95 і вул. Яра, 5. На прибирання вийшли 150 осіб - жителі приватного сектора, робочі КП «Благоустрій». Вони зібрали близько 40 куб. м листя, гілок і покосили близько 1 тис. кв. м трави і порослі.
В Адміністрації Слобідського району зазначили, що завдяки кожному такому суботнику у харків'ян з'являється ще більше місць, де чисто, затишно, де вони можуть відпочити, пограти з дітьми або зайнятися спортом.

07/08/2017
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

В Фельдман Экопарк стартовал Арт-Пикник

Одно из главных событий в социально-культурной жизни Харькова этого лета и осени – Арт-Пикник weekends вФельдман Экопарк– стартовало в эти выходные, 5 и 6 августа. Аномально жаркая погода не стала помехой: многие тысячи харьковчан и гостей из других городов приняли участие в разнообразных событиях и активностях Арт-Пикника, которых за первые два дня его роботы прошло более 100!

/Files/images/kominternovskiy_rayon/пикник.jpg К соорганизаторам присоединились и библиотеки Слободского района. Выставка новых книг, мастер-класс, литературный библиопоезд и детективное агенство, представленные библиотекой вызвали большой интерес у гостей парка.

«У Арт-Пикника нет гостей, здесь все – его участники и соорганизаторы. Это не фестиваль, а многоуровневый социальный проект, сделать который лучше может каждый желающий! Мы все – одна большая команда, главная цель которой – творить добро, — подчеркнула основатель Арт-Пикника, известная телеведущая Слава Фролова. – Арт-Пикник уже хорошо знают в Киеве, Одессе и Ровно. Организовать его в Харькове удалось за рекордно короткий срок – от принятия решения до открытия прошел всего один месяц! Это удалось сделать благодаря нашим партнерам и единомышленникам – МБФ «Фонд Александра Фельдмана» и Фельдман Экопарк, с которыми у нас очень много общего, прежде всего – стремление делать наш мир лучше. Кроме того, в Харькове мы познакомились с большим количеством прекрасных людей, выразивших желание стать волонтерами Арт-Пикника».

«Со Славой Фроловой и ее единомышленниками у нас много общего: и мы, и они давно занимаются социально-культурными проектами, у нас одинаковые подходы: мы уверены, что участвовать в них должен иметь возможность каждый, не зависимо от материального положения, уровня подготовки и любых других условий. Поэтому логично, что у нас появилось желание создать совместный масштабный проект», — отметил директор МБФ «Фонд Александра Фельдмана» Максим Водка.

Разнообразные события проходили на площадках Арт-Пикника с утра и до позднего вечера. Одним из наиболее плодотворных стало направление дети – юные посетители смогли поучаствовать почти в 40 разнообразных веселых и познавательных мастер-классов, игровых и познавательных мероприятий и встреч. Особой популярностью у участников Арт-Пикника также пользовалось направление арт – каждый смог попробовать себя в роли настоящего художника и творца.

Каждый из присутствовавших смог выбрать себе занятие по душе – йога, танцы и разнообразные виды спорта для активных, гамак с книгой в руках, интересные встречи, познавательные мастер-классы и лекции для более спокойных и вдумчивых. Дополнили калейдоскоп замечательных событий уличная библиотека, театр и кинопоказы. Было на Арт-Пикнике и где перекусить, и где купить оригинальный сувенир от лучших мастеров хенд-мейда.

Настоящим украшением Арт-Пикника стала его концертная программа. Звездные ведущие — Василиса Фролова и Каролина Ашион в субботу, Глеб Тимошенко и Игорь Диденко в воскресенье, мегапопулярные хедлайнеры — PUR:PUR и Epolets, а также созвездие не менее талантливых коллективов — «Гражданин Топинамбур» и «Карлики Брокколи», «Гапочка», «Біла Вежа», Fight 2 nigt, Go-a, «Кімната Гретхен» — не оставили равнодушными никого из присутствующих.

07/08/2017Источник информации: Укрнет

У Слобідському районі облаштовують двори

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/photo_big (1).jpg

Так, у дворі будинку №146 по пр. Героїв Сталінграду представники райадміністрації, курсанти університету внутрішніх справ, працівники територіального центру соціального обслуговуванняі компанії «СПО» облаштували дитячий майданчик: вирівняли територію завезеним грунтом і піском, встановили огорожу, прибрали каміння і сміття.Раніше у цьому дворі був проведений комплексний благоустрій: оновлені цоколі будинків, вхідні групи під'їздів, козирки, демонтовані зруйновані і небезпечні елементи старого дитячого майданчика і встановлений новий, а також були розбиті і засаджені квітами клумби.

Також комунальники і представники підрядної організації «Харківспецбуд» провели прибирання у дворі будинку №124 по пр. Московському. Працівники демонтували старі лавки, облаштували фігурною огорожою нові клумби, встановили бордюрні камені, розрівняли грунт, кронували дерева і встановили нові елементи спортивного майданчика.

03/08/2017
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Кiлькiсть переглядiв: 527

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.