У парку Машинобудівників відбулося свято для дітей

/Files/images/kominternovskiy_rayon/2018/парк.jpg Заходи у рамках соціального проекту «Мрії дітей про мир» пройшли 31 травня у парку Машинобудівників напередодні Дня захисту дітей.

Мета проекту - підтримати родини переселенців зі Сходу України,учасників Операції Об'єднаних Сил та їхніх дітей. Проект спрямований не тільки на організацію їхнього активного відпочинку, розкриття творчого потенціалу дітей, вивчення культури рідної країни, але і на зняття психологічного навантаження і стресу. На таких заходах дорослі і діти можуть познайомитися між собою, обмінятися важливою для них інформацією і дружити надалі.Учасниками заходів в парку Машинобудівників стали понад 100 дітей переселенців з Донецької та Луганської областей і учасників ООС. Дітей розділили на групи за віком - від 3 до 6 років; від 6 до 10 років; від 10 до 15 років, і для кожної групи була підготовлена ​​індивідуальна програма. Для самих маленьких обладнали ігрову зону, провели конкурс малюнків на асфальті на тему «Мир на планеті Земля». Старші діти відвідали атракціони, мотузковий парк, випробували лазерні бої у космічному лабіринті.На святі виступив ансамбль естрадного танцю «Конфетті» Центру дитячої та юнацької творчості Слобідського району. Всі виступи, естафети та конкурси допомагали проводити ростові ляльки.Під час заходу співробітники науково-дослідної лабораторії з проблем протидії злочинності Харківського національного університету внутрішніх справ роздали сім'ям рекламні брошури «Права дитини» та «Діти - майбутнє України».Всі діти отримали невеличкі подарунки і морозиво. А всім, хто допоміг реалізувати соціальну ініціативу, були вручені почесні грамоти районної адміністрації.Організатори проекту - Адміністрація Слобідського району за підтримки громадської організації «Сила жінок» та інших організацій і установ району.

31/05/2018
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради
.....................................Городской дозор

У Слобідському районі відкрито 20 таборів відпочинку з денним перебуванням

У Слобідському районі на базі закладів загальної середньої освіти з 29.05.2018 відкрито 20 таборів відпочинку з денним перебуванням.

Усі табори відпочинку з денним перебуванням працюють згідно планів роботи, які містять різноманітні заходи за інтересами та віком дітей. Під час відпочинку діти приймуть участь у всіх міських заходах, відвідають виставки, музеї, басейн, відбудуться спортивні змагання, музичні свята, психологічні тренінги. Робота таборів відпочинку скоординована з закладами позашкільної освіти щодо організації культурно-масової та виховної роботи з дітьми.
На базі 17 закладів загальної середньої освіти працюють мовні табори.

29/05/2018
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Те, про що важко сказати

Учні старших класів ЗЗСО Слобідського району приєдналися до молодіжного арт-проекту «Те, про що важко сказати».

Протягом травня 2018 року старшокласники мають змогу відвідати пересувну виставку, яка курсує закладами освіти району, та побачити світлини, за допомогою яких діти з числа внутрішньо переміщених осіб висловили власне бачення хибних стереотипів, з котрими їм доводиться зустрічатись у нових життєвих обставинах. Арт-проект – це спроба продемонструвати те, що іноді важко передати словами.

Захід проводиться з метою сприяння формуванню у молоді почуття співпереживання та розуміння інших, подолання упередженого ставлення та стереотипів щодо внутрішньо переміщених осіб.

29/05/2018
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Анатолий Денисенко: наступает время успешных людей!

/Files/images/kominternovskiy_rayon/2018/деня.jpg 25 мая по всех школах Харькова прошли праздники Последнего звонка. В четырех школах Слободского и Основянского района (Харьковский технический лицей № 117, Харьковские общеобразовательные школы № 53 и № 12, Харьковская специализированная школа № 114) почетным гостем был народный депутат Украины Анатолий Денисенко.

Отметим, что когда об этом объявляли ведущие на торжественных линейках, аплодисменты не смолкали. Анатолия Денисенко прекрасно знают в школах его избирательного округа, ценят внимание, которое наш депутат уделяет школам и их ученикам, талантливым, одаренным, целеустремленным и успешным молодым людям. Об этом Анатолий Денисенко снова сказал, приветствуя и поздравляя учеников выпускных классов. «Наступает время успешных людей. Украине сегодня нужны именно такие успешные молодые люди, как вы, нам с вами предстоит еще очень много сделать для страны, для нашего города», – подчеркнул он.
Ну а остальным школьникам он пожелал хорошенько отдохнуть летом, набраться сил и здоровья, заниматься спортом, завести новых друзей, обогатиться новыми впечатлениями.
Все эти пожелания были встречены овациями. А когда объявляли, что каждой школе депутат подарил цветное многофункциональное устройство, чтобы «юные ученые могли как следует распечатывать и презентовать свои научные работы», как сказал депутат, овациям вообще не было конца.
С особой гордостью ученики школ получали от Анатолия Денисенко награды и грамоты за победы на ученических и творческих олимпиадах. А когда в 53-й школе Анатолий Денисенко (напомним, он – председатель Харьковской областной федерации баскетбола) вручил сборной школы, ставшей победительницей турнира Харьковской школьной баскетбольной лиги 2018 года, кубок, то показалось, что аплодисменты, приветствия, восторженные возгласы, вообще не закончатся никогда.
И, конечно же, после завершения торжественной части все стремились успеть сфотографироваться с Анатолием Денисенко, причем, классами, группами, с родителями, сделать селфи и т.д.

29/05/2018
Источник информации: Сайт Анатолия Денисенко

Вітання Харківського міського голови Геннадія Адольфовича Кернеса

Дорогі школярі, шановні батьки та вчителі!

Щиро вітаю вас із закінченням навчального року! Останній дзвінок завершить його, але з вами назавжди залишаться нові знання, досвід і чудовий час, проведений разом в шкільних стінах.

У більшості хлопців попереду канікули. Нехай вони подарують вам позитивні емоції та яскраві спогади. Відпочивайте, подорожуйте, спілкуйтеся з друзями, щоб з новими силами повернутися за парти.

Важливі і насичені дні наступають для випускників: романтика випускних, пора хвилювань і тривог. Ми віримо в вас! Світ відкритий, сьогодні для вас немає нічого неможливого. А батьки і друзі завжди будуть поруч, щоб розділити з вами радість і підтримати в будь-яку хвилину.
Хочу, щоб ви знали: Харків - ваш будинок і, як би не склалася ваша життя, він завжди поруч, безпечний, затишний, рідний.
Бажаю вам здоров'я, удачі, здійснення всіх найзаповітніших мрій і мирного неба над головою.
Харківський міський голова Геннадій Кернес

25/05/2018
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Вітаємо Харківську гімназію № 46 ім. М.В. Ломоносова з нагородою!

/Files/images/kominternovskiy_rayon/2018/диплом.jpg 22 травня 2018 року Харківська гімназія №46 ім. М.В. Ломоносова отримала Диплом Національної академії Педагогічних наук України за активну реалізацію концептуальних ідей авторського проекту «Школа розвитку обдарувань» і ввійшла в збірку «Літопис сучасної науки й освіти України: «Наукові школи, авторські системи і концепції»

25/05/2018
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

.

.

Определены лучшие школьники в военно-спортивной подготовке

/Files/images/kominternovskiy_rayon/2018/novini_2018/париот.jpg Финальные соревнования военно-спортивной игры «Патриот» прошли 19-20 мая в Харькове.

В них приняли участие девять сборных команд старшеклассников, которые победили в районном этапе соревнований - всего 99 человек. В ходе игры школьники продемонстрировали, насколько они готовы к службе в Вооруженных Силах Украины в максимально приближенных к реальным условиях.
19 мая на полевой площадке микрорайона Залютино старшеклассники выполнили нормативы по тактической подготовке и показали навыки преодоления препятствий. 20 мая на стадионе Харьковского национального университета Воздушных Сил им. Ивана Кожедуба прошли соревнования по стрельбе, строевой и теоретической подготовке, а также состоялись показательные выступления.
По итогам, лучшими в тактико-специальной подготовке стала сборная команда Шевченковского района, второе место заняли школьники Киевского района, а третье - Слободского района.Первое место в разделе «Специальная подготовка» заняла сборная команда Киевского района, второе место - сборная команда Шевченковского района, а третье - Московского района.В общекомандном зачете выиграла команда Шевченковского района, немного ей уступила по очкам команда Киевского района, а третье место заняла сборная Московского района.Победителям и призерам игры «Патриот» вручили кубки, медали, дипломы и грамоты Департамента образования, а также футбольные мячи.

Справка.Военно-спортивная игра «Патриот» проводится в Харькове уже в 16-й раз. Цель соревнований - проверка теоретической, практической, физической и психологической подготовки молодежи к военной службе в ВСУ или других военных формированиях Украины, а также совершенствование жизненно необходимых знаний, умений и навыков, высокого патриотического сознания допризывной молодежи.

23/05/2018
ДИсточник информации: Городской Дозор

КВК «Кубок кубків – 2018» міста Харкова

17 травня 2018 року в ККЗ «Україна» відбувся «Кубок кубків – 2018» міста Харкова. Команда КВК «60-й калібр» ХЗОШ № 60 взяла участь у грі та отримала кубок батьківського комітету.

23/05/2018
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Обласний фестиваль «добрих практик» освітян Харківщини «Майстри педагогічної справи презентують».

Уперше в Харківській області за ініціативи Комунального вищого навчального закладу «Харківська академія неперервної освіти» відбувся обласний фестиваль «добрих практик» освітян Харківщини «Майстри педагогічної справи презентують». Фестиваль проводився з метою задоволення потреб у професійній самореалізації працівників освіти Харківської області, обміну ефективним педагогічним досвідом та створення умов для співпраці наукових, методичних і педагогічних працівників, які розробляють та запроваджують педагогічні інновації в умовах розбудови нової української школи.

Педагогічні працівники закладів загальної середньої, дошкільної, позашкільної освіти Харківської області представили в електронному вигляді описи сутності та досвіду застосування власних інноваційних освітніх технологій, методів, форм та моделей організації освітнього процесу.
До участі у Фестивалі зареєструвалися 963 педагогічні працівники Харківської області та міста Харкова.
Слобідський район на розсуд журі представив 59 досвідів.
Дипломами оргкомітету обласного фестивалю «добрих практик» освітян Харківщини «Майстри педагогічної справи презентують» відзначено 458 представлених практик, з них: І ступеня – 88, ІІ ступеня – 170, ІІІ ступеня – 200.
Педагоги закладів освіти Слобідського району отримали 27 дипломів, з них: І ступеня – 7, ІІ ступеня – 9, ІІІ ступеня – 11.

23/05/2018
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

17 травня - День вишиванки в Україні

До Дня вишиванки в Україні в закладах освіти Слобідського району були проведені тематичні заходи.

18/05/2018 Джерело інформації:Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

.

.

Святкуємо День матері та Міжнародний день сім’ї

З нагоди Дня матері (13 травня) та Міжнародного дня сім’ї (15 травня) у ЗЗСО Слобідського району відбулися тематичні заходи: виставка малюнків «Моя мама найкраща в світі!», фотовиставка «Миттєвості сімейного щастя», бесіди та поетичні години «Від родини йде життя людини», святкові ранки «З любов’ю до матері», літературно-музичні композиції «Тепло материнських сердець», концертні програми «Від родини йде життя

18/05/2018
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

.

.

Конкурс проектів «Якби мером був я»

15 травня 2018 року на базі Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова відбулася церемонія нагородження переможців Конкурсу проектів «Якби мером був я».

За перемогу у Конкурсі проектів «Якби мером був я» дипломами ІІІ ступеня були нагороджені учні ХГ № 46 Плотніков Ілля, Шумська Марія й учні ХСШ № 114 Будняк Анастасія, Спесівцева Тетяна, Зозуля Віталій.

За розробку стратегії розвитку Центру молодіжних ініціатив ХМОУС на 2018-2022 роки голова районної організації учнівського самоврядування КРОС Слобідського району Коваль Максим, учень ХТЛ № 173, отримав грамоту

Слухачі школи розвитку «Мер міста» - учні закладів середньої освіти району, - отримали сертифікати.

18/05/2018
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

15 травня 2018 року проведено показовий День цивільного захисту для керівників ЗДО Слобідського району

15 травня 2018 року на базі закладу дошкільної освіти №114 проведено показовий День цивільного захисту для керівників ЗДО Слобідського району за темою: «Напрямки роботи і основні завдання закладу дошкільної освіти щодо шляхів реалізації вимог до розвитку компетентності дитини дій у надзвичайній ситуації».

Програма заходу була цікавою і насиченою для усіх його учасників.

Директор ЗДО №114 Волкова І.В. представила систему роботи закладу щодо формування у учасників освітнього процесу навичок поведінки в надзвичайних ситуаціях.

Керівники ЗДО ознайомилися з питаннями захисту здоров’я та життя вихованців у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, переглянули музично-виховну розвагу в старшій групі та навчальні заходи з вихованцями середньої групи.

Діти і педагоги мали можливість спостерігати за роботою кінолога, рятувальників-пожежників, побачити як проходить тушіння вогню (уявного), пошук та евакуація «постраждалих» із задимленого приміщення.

У ході роботи семінару учасники отримали практичні рекомендації щодо проведення тренувальних занять з евакуації дітей та працівників відповідно особливостей кожного закладу освіти та колективу, про формування практичних умінь у вихованців дитячих садків щодо виклику екстрених служб та організацію дієвої співпраці з батьками дошкільнят щодо формування навичок безпечної поведінки.

17/05/2018
Джерело інформації:Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Перемога у ХVIІ Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості від Харківської області

З 1 листопада 2017 року по 25 лютого 2018 року відбувся ХVIІ Всеукраїнський конкурс учнівської творчості.

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 5 травня 2018 року № 458 «Про підсумки 4-го (підсумкового) етапу ХVIІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості» переможцем від Харківщиниу номінації «Історія України і державотворення» став
Марцеляк Микола, учень 9 класу Харківської гімназії № 46 імені М.В. Ломоносова Харківської міської ради Харківської області, за роботу «Гнат Хоткевич – будівничий Української держави».

Підготувала переможця вчитель вищезазначеного закладу Купалова Олена Євгеніївна.

16/05/2018
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

«Збережемо мир в Україні!»

Організація учнівського самоврядування Слобідського району КРОС взяла участь у міському Фестивалі-естафеті патріотичних справ школярів міста Харкова «Збережемо мир в Україні!», який було проведено в межах «Фестивальної весни» Харківської міської організації учнівського самоврядування ХМОУС 11.05.2018 року на базі Харківської спеціалізованої школи № 162; у тематичних виставках «Іграшка миру», «Обереги та сувеніри захисникам України», «Харків’янином бути престижно», презентаційних майстер-класах із виготовлення панно «Збережемо мир в Україні!», презентації проектів патріотичної тематики, які проводилися у рамках Фестивалю-естафети.

14/05/2018
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Ветерани Слобідського району прийняли естафету пам'яті

/Files/images/kominternovskiy_rayon/2018/novini_2018/f432968cefe803dc119c98d495488fb4.jpg Ветерани Слобідського району сьогодні, 14 травня, прийняли естафету пам'яті «Слава визволителям України» від ветеранської організації Основ'янського району.

Естафета розпочалася 2 квітня і приурочена до 75-тої річниці визволення Харкова від нацизму.Ветерани прийняли головні атрибути естафети - Прапор Харківської міської організації ветеранів України, кубок з символікою міста Харкова та організації ветеранів України, а також альбом-літопис бойової і трудової слави.Заступник голови Адміністрації Слобідського району Денис Дорожкін закликав завжди пам'ятати про подвиги ветеранів на фронті і в тилу, надавати їм всіляку підтримку.Під час свята виступили хорові колективи «Калина», «Веснянка» та ансамбль військово-патріотичної творчості 9-го гарнізону Будинку офіцерів.Тепер впродовж тижня у Слобідському районі проводитимуться пам'ятні заходи, приурочені до 75-тої річниці визволення Харкова.Нагадаємо, що естафета «Слава визволителям України» - загальноміська: її символи передають від одного району до іншого на знак пам'яті про героїчні події, що відбувалися в роки Другої світової війни.

14/05/2018
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Поздравления с «золотой» свадьбой

/Files/images/kominternovskiy_rayon/2018/novini_2018/золот.jpg 8 мая жители Слободского района Мария Васильевна и Николай Леонидович Светличные отпраздновали знаменательный семейный юбилей – 50 лет совместной жизни.

Поздравить ветеранов с «золотой» свадьбой приехали помощники народного депутата Украины Анатолия Денисенко. Как признались виновники торжества, поздравления от «нашего депутата», как говорят в районе, ожидали. Потому что буквально в апреле месяце Марию Васильевну с 75-летием также поздравляли от имени Анатолия Денисенко, вручили подарок.

«Вот и я надеюсь получить поздравления, хочу дожить до своего очередного юбилея – 80-летия», – сказал Николай Леонидович, которому идет 77-й год.

Понятно, что к юбилярам пришли не с пустыми руками, а с цветами, подарками, угощениями и теплыми словами поздравления от нашего депутата.

Завязался непринужденный разговор об их знакомстве, молодости, о том, как учились, работали. Хозяева с удовольствием показывали свои фотографии пятидесятилетней давности.

Естественно, разговор от воспоминаний о прошлом перешел в наше время, заговорили о том, как сегодня непросто жить людям старшего поколения.

«А почему наш депутат не выступает по телевидению? – вдруг неожиданно спросила Мария Васильева. – Другие вон как красуются на экране».

«Сама же говоришь «красуются», – так же неожиданно ответил ей ее супруг. – А нашему некогда красоваться – работает. Видишь, что написано, – и он показал на пакет с давно и хорошо узнаваемым в Харькове слоганом Анатолия Денисенко – «Доверяй делам!».

В завершении помощники народного депутата еще раз пожелали юбилярам крепкого здоровья, чтобы еще не раз приезжать к ним с поздравлениями от Анатолия Денисенко.

14/05/2018
Источник информации: Сайт Анатолия Денисенко

У парку Машинобудівників відсвяткували День Перемоги

/Files/images/kominternovskiy_rayon/2018/novini_2018/дорож.jpg Мітинг-реквієм на честь 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні пройшов 9 травня в парку Машинобудівників у Слобідському районі.

У ньому взяли участь ветерани війни, учасники бойових дій, представники адміністрації району, ветеранських і громадських організацій, а також жителі району.Учасники мітингу поклали квіти до пам'ятників загиблим воїнам на Алеї Слави й вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.Від імені Харківського міського голови Геннадія Кернеса всіх присутніх з Днем Перемоги привітала заступник голови адміністрації району Світлана Лещенко. Вона подякувала ветеранам за безприкладний подвиг на фронті і в тилу.Для ветеранів і жителів району пройшов святковий концерт за участю вокальних та танцювальних колективів району. Після виступів ветеранів пригостили польовою кашею.

10/05/2018
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Вітаємо переможців Каразінського економічного турніру 2018

15 квітня 2018 року на базі економічного факультетуХНУ імені В.Н. Каразіна пройшовIV Каразінський економічний турнір!

Для учасників Турніру зусиллями провідних фахівців та кращих студентів економічного факультету було проведено 7 захоплюючих інтелектуальних бізнес-ігор:

-«Бізнес Гуру», під час якої кожній команді у ролі ради директорів необхідно розробити рекомендації стосовно подолання проблем діяльності компанії;
-«Управлінські поєдинки»передбачають публічний поєдинок, у рамках якого учасники будуть вести діалог, приводом для якого буде невирішена управлінська ситуація;
-«Intelligent corporation»- це гра, в основі якої лежать 5 міні-ігор з географії, англійської мови, математики та діяльності транснаціональних корпорацій;
-«Financial challenge»є прикладом моделювання фінансового ринку, який розкриває можливості для поетапної постанови цілей, розуміння організації фінансового обігу;
-«Битва аналітиків», передбачає захоплюючі й пізнавальні, креативні, прикладні міні-завдання з пошуку рішень в сфері бізнес-аналітики, статистики, обліку та оподаткування;
-«Кібер ігри»передбачать постановку прикладних економічних задач, для яких команди після обговорення повинні розробити рекомендації стосовно їх вирішення.
-«Креативний маркетинг»для всіх учасників турніру, у ході якої учасники, вивчивши ринки споживачів, проаналізувавши стратегії просування продукції, розробляють рекламну кампанію товару./Files/images/kominternovskiy_rayon/2018/novini_2018/foto1.jpg

Під час проходження кожної бізнес-гри команди накопичували «валюту» економічного факультету – e-coin, сума якої визначила переможців Турніру. Зароблені e-coin протягом турніру команди могли витратити на цінні призи економічного факультету в E-coinStore.

2 місце турніру виборола команда«Золотий Запас» Харківської гімназії № 46 ім.М.В.Ломоносова

Усі учасники отримали сертифікати Турніру, а куратори команд– подяки з підписом декана економічного факультету О.І. Давидова.
Всього у заході прийняло участь 23 команд (140 школяра) з різних шкіл м. Харкова та Харківської області, які отримали досвід участі у Турнірі вузівського рівня, море незабутніх вражень та позитивних емоцій, розвинули навички роботи у команді, відчули атмосферу економічного факультету ХНУ імені В.Н. Каразіна, цікаво та з користю провели час, знайшли нових друзів та однодумців.

05/05/2018
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

У Слобідському районі упорядкували сквер по вулиці Плеханівській

/Files/images/kominternovskiy_rayon/2018/novini_2018/сквер.jpg У сквері по вул. Плеханівській у Слобідському районі сьогодні, 5 травня, навели лад і висадили блакитні ялини.

У заході взяли участь жителі району, представники адміністрації, співробітники районного підрозділу ДСНС, а також працівники комунальних підприємств «Харківзеленбуд», «Шляхрембуд» та компанії «СПО».На території скверу висадили 20 блакитних ялин, обкопали і полили 200 раніше висаджених дерев. Крім того, туди завезли чорнозем, кронували сухі дерева та встановили декоративні огорожі.Зазначимо, що сквер на вул. Плеханівській, біля будівлі Адміністрації Слобідського району, був облаштований торік.

05/05/2018
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Вітаємо команду з перемогою!

26 квітня 2018 року у комунальному закладі «Харківський палац спорту» відбувся Чемпіонат України з чирлідингу. Представляла наш район команда учнів Харківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №114 Харківської міської ради Харківської області, яка посіла ІІ місце серед юніорів.

Вітаємо команду з перемогою! Бажаємо щастя, здоров’я і творчої наснаги!

03/05/2018
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Переможці 1/4 ліги Сміху – команда «60 калібр»

/Files/images/kominternovskiy_rayon/2018/novini_2018/кубок.jpg Вітаємо кмітливих та винахідливих - команду «60-й калібр» ХЗОШ № 60. Вони подолали наступну сходинку на «Олімп КВК» та стали переможцями 1/4 ліги Сміху у місті Суми.

03/05/2018
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Кiлькiсть переглядiв: 647

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.