Праздник Последнего звонка

/Files/images/kominternovskiy_rayon/2019/86.jpg Во всех школах Харькова прозвенели последние школьные звонки и прошли торжественные линейки

Утро в этот день порадовало очень тёплой, солнечной погодой. Народный депутат Украины Анатолий Денисенко побывал на праздниках Последнего звонка в общеобразовательных школах № 90, № 53, № 102, в учебно-воспитательном комплексе № 112 и в гимназии № 34 Слободского и Основянского районах. За время работы Анатолия Денисенко в Верховной Раде, благодаря субвенциям из государственного бюджета, выделения которых он добивался, в школах Слободского и Основянского удалось произвести замену окон, сделать ремонт в помещениях общего пользования, заменить входные блоки. Но в своих поздравительных речах народный депутат говорил не о своих заслугах — он говорил о будущем: о выпускниках, вступающих во взрослую жизнь, о пользе для общества и страны, которую должны принести образованные, талантливые молодые люди. Он благодарил их наставников — учителей, дававших им знания все эти годы, и пожелал школьникам, закончившим 11 классов больших успехов в будущем.

29/05/2019
Источник информации: Офциальный сайт народного депутата Украины Анатолия Денисенко

Відкриття меморіальної дошки Мініну Сергію Васильовичу

28 травня 2019 року відповідно до рішення Харківської міської ради Харківської області від 17.01.2018 №45, з метою увічнення пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, які героїчно загинули в Афганістані, на будівлі Харківської гімназії №83 Харківської міської ради Харківської області було встановлено меморіальну дошку воїну-інтернаціоналісту Мініну Сергію.

На заході були присутні Денис Валерійович Дорожкін, заступник голови Адміністрації Слобідського району, депутат Харківської обласної ради, Михайло Леонідович Биков, заступник голови «Харківського міського Союзу ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)», голова «Союзу ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Шевченківського району міста Харкова»; Тетяна Павлівна Новохацька - заступник голови «Харківського міського Союзу ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)» по роботі з сім'ями загиблих; Леонід Ананійович Панасюк - голова «Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Слобідського району міста Харкова», Мінін Василь Тимофійович, батько загиблого героя, ветерани, школярі, учителі, жителі району.
Меморіальну дошку відкрили Денис Валерійович Дорожкін, Михайло Леонідович Биков, Тетяна Павлівна Новохацька та батько героя Мінін Василь Тимофійович.
Присутні поклали квіти до меморіальної дошки та вшанували пам'ять загиблого воїна хвилиною мовчання.

Для довідки:
Сергій Мінін народився в Харкові. Десять класів середньої школи №83 закінчив на «чотири» та «п’ять» у атестаті. На уроках виробничого навчання оволодів професією водія-автослюсаря та після школи пішов працювати за спеціальністю на станцію технічного обслуговування автомобілів №20697. Роботою Сергія працівники та відвідувачі станції були задоволені. Він був працелюбним і уважним до відвідувачів. З роботи юнак звільнився у зв’язку з призовом до лав Радянської Армії. 13 квітня 1981 року Сергій відбув з Комінтернівського воєнкомату в далеку путь. Служити йому довелося в Туркестанському воєнному окрузі, де в навчальному підрозділі молодий солдат 26 квітня прийняв військову присягу, опанував професію телеграфіста. По закінченню навчання 1 листопада 1981 року перетнув державний кордон: Афганістан!

Рядового Сергія Мініна призначили в підрозділ забезпечення вертолітного полку в Шинданде. Тут він деякий час виконував завдання та підтримував зв’язок з Кабулом. Згодом Сергія перекинули на аеродром у Кандагарі. Незабаром частину, у якій служив рядовий Сергій Мінін, терміново передислокували до аеропорту Газни, сформувавши 1198-у окрему роту зв’язку та радіотехнічного забезпечення в/ч п.п. 30163. Тут свої обов’язки Сергій виконував дуже впевнено. 8 липня 1982 року рядовий Мінін виконував завдання командира поруч з аеродромом Газни. Під час виконання поставлених задач Сергій підірвався на міні та загинув разом з товаришем.
Похований на 5 кладовищі в Харкові. Указом голови Верховної Ради СРСР від 1 листопада 1989 року Мінін Сергій Васильович був нагороджений орденом «Червоної зірки» (посмертно).

29/05/2019
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Останній дзвоник пролунав

24 травня 2019 року в усіх закладах загальної середньої освіти Слобідського району відбулися заходи з нагоди свята Останнього дзвоника.

Лунали зворушливі пісні та вірші. Одинадцятикласники, за традицією, закружляли у шкільному вальсі.
Вітаємо всіх зі святом Останнього дзвоника, з успішним закінченням ще одного шкільного року, який кожному подарував нові знання, нові враження, нові думки і почуття!

24/05/2019
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Відкриття меморіальної дошки Григорову Сергію Павловичу

24 травня 2019 року відповідно до рішення Харківської міської ради Харківської області від 17.01.2018 №45, з метою увічнення пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, які героїчно загинули в Афганістані, на будівлі Харківської спеціалізованої школи №77 Харківської міської ради Харківської області було встановлено меморіальну дошку воїну-інтернаціоналісту Сергію Григорову.

На заході були присутні Денис Валерійович Дорожкін, заступник голови Адміністрації Слобідського району, депутат Харківської обласної ради, Михайло Леонідович Биков, заступник голови «Харківського міського Союзу ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)», голова «Союзу ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Шевченківського району міста Харкова»; Тетяна Павлівна Новохацька - заступник голови «Харківського міського Союзу ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)» по роботі з сім'ями загиблих; Леонід Ананійович Панасюк - голова «Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Слобідського району міста Харкова», Геннадій Іванович Ломакін – заступник Голови «Харківського міського Союзу ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)» по роботі з інвалідами, голова «Союзу ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Основ’янського району міста Харкова», ветерани, школярі, учителі, жителі району.
Меморіальну дошку відкрили Денис Валерійович Дорожкін, заступник голови Адміністрації Слобідського району, депутат Харківської обласної ради, Михайло Леонідович Биков, заступник голови «Харківського міського Союзу ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)».
Присутні поклали квіти до меморіальної дошки та вшанували пам'ять загиблого воїна хвилиною мовчання.

Для довідки: Сергій Григоров навчався у 77 школі, а по її закінченню-в механіко-технічному технікумі, який закінчив у лютому 1983 року, а 30 березня 1983 року Комінтернівським райвійськоматом був призваний у лави Радянської Армії. Як і багато інших “афганців” , пройшов через навчальний підрозділ. У червні 1983 року він уже командував відділенням зв’язківців у роті зв’язку 66-й окремої мотострілкової бригадив/ч п.п.93992- Джелалабад. Потім до цієї посади додалася ще одна старший акумуляторник роти. Хоч як Сергій не рвався на бойові операції , але це марно: комусь слід було залишатися на господарстві ППД(пункту постійної дислокації). Як начальник акумуляторного господарства молодший сержант Григоров зауважень не мав.Та все ж таки Сергій побував на бойових операціях 4-ри рази... Під час бойової операції в провінції Кунар відділення під його командуванням вступило в бій із загоном душманів, який намагався прорватися до командного пункту, і відбило атаку ворога. Молодший сержант Григоров діяв сміливо й рішуче. Під час бойової операції Сергій тяжко захворів та помер. Місце поховання зв’язківця -кладовище № 5 м.Харкова. Указом президента Верховної Ради СРСР від 23 листопада 1984 року нагороджений Орденом “Червоної зірки”(посмертно).

24/05/2019
Дджерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Обласний фестиваль «добрих практик» освітян Харківщини «Майстри педагогічної справи презентують»

Підведено підсумки обласного фестивалю «добрих практик» освітян Харківщини «Майстри педагогічної справи презентують». Фестиваль проводився з метою задоволення потреб у професійній самореалізації працівників освіти Харківської області, обміну ефективним педагогічним досвідом та створення умов для співпраці наукових, методичних і педагогічних працівників, які розробляють та запроваджують педагогічні інновації в умовах розбудови нової української школи.
Педагогічні працівники закладів загальної середньої, дошкільної, позашкільної освіти Харківської області представили в електронному вигляді описи сутності та досвіду застосування власних інноваційних освітніх технологій, методів, форм та моделей організації освітнього процесу.
Для участі у Фестивалі успішно зареєструвалися 1277 учасників за 23 номінаціями, які представили опис власного досвіду застосування інноваційних технологій, методів, форм і моделей організації освітнього процесу. У квітні – травні 2019 року експертні комісії за кожною номінацією, відповідно до критеріїв оцінювання конкурсних матеріалів, визначили найкращі роботи педагогів Харківщини та 518 робіт відзначені дипломами І – ІІІ ступенів оргкомітету Фестивалю.
Педагоги закладів освіти Слобідського району отримали 33 дипломів, з них: І ступеня – 9, ІІ ступеня – 7, ІІІ ступеня – 17.

Вітаємо педагогів району з перемогою!

24/05/2019
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Відкриття меморіальної дошки Ігорю Навальному

21 травня 2019 року відповідно до рішення Харківської міської ради Харківської області від 17.01.2018 №45, з метою увічнення пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, які героїчно загинули в Афганістані, на будівлі Харківської спеціалізованої школи №114 Харківської міської ради Харківської області було встановлено меморіальну дошку воїну-інтернаціоналісту Ігорю Навальному.

На заході були присутні Денис Валерійович Дорожкін, заступник голови Адміністрації Слобідського району, депутат Харківської обласної ради, Віктор Олександрович Борзов, голова «Харківського міського Союзу ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)», Михайло Леонідович Биков, заступник голови «Харківського міського Союзу ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)», голова «Союзу ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Шевченківського району міста Харкова»; Тетяна Павлівна Новохацька - заступник голови «Харківського міського Союзу ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)» по роботі з сім'ями загиблих; Леонід Ананійович Панасюк - голова «Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Слобідського району міста Харкова», Геннадій Іванович Ломакін – заступник Голови «Харківського міського Союзу ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)» по роботі з інвалідами, голова «Союзу ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Основ’янського району міста Харкова», мати загиблого героя - афганця Ганна Михайлівна Навальна, а також ветерани, школярі, учителі, жителі району.
Меморіальну дошку відкрили голова Харківської міської спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Віктор Олександрович Борзов, заступник голови «Харківського міського Союзу ветеранів Афганістану» - Тетяна Павлівна Новохацька і мати загиблого воїна Ганна Миколаївна Навальна.
Присутні поклали квіти до меморіальної дошки та вшанували пам'ять загиблого воїна хвилиною мовчання.

Для довідки: Ігор Навальний народився 10.10.1964 року у місті Харкові, навчався у Харківській спеціалізованої школи №114.Після закінчення восьмого класу продовжив навчання в будівельному управлінні №1 . Строкову службу Ігор Навальний почав 4 квітня 1983року у Середній Азії у гірському учбовому центрі . Там його підготували і відправили до Афганістану у складі 56-й гвардійської окремої десантно-штурмової бригади. Воїн десантник Навальний Ігор загинув 16 серпня 1984 року в Афганістані , виконуючи бойове завдання .

22/05/2019
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району м. Харкова

День Європи в Україні

З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. Наша країна прагне стати повноцінною європейською державою та увійти до Європейського Союзу. У День Європи мешканці України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

Напередодні Дня Європи, що відзначається в Україні у 2019 році 18 травня, в закладах загальної середньої освіти Слобідського району були проведені тематичні заходи.
Шкільні Євроклуби ЗЗСО №№ 60, 68, 77, 78, 82, 83, 91, 95, 114, Харківського колегіуму стали активними учасниками Фестивалю шкільних Євроклубів «Діти єднають світ», що відбувався протягом 13-17 травня 2019 року в закладах загальної середньої освіти міста Харкова.
14 травня євроклубівці ХСШ № 78 та ХЗОШ№91 зустрілисьзі студентами Української академії лідерства, які провели екскурсію академією; ознайомили учнів із локаціями, де члени академії проводять свій час; поділились своїми враженнями відвідування Європи. Потім євроклубівці були поділені на команди, завдяки активним іграм вчилися працювати в команді, спілкуватися і головне - слухати один одного, щоб прийняти вірне рішення, навчитися вирішувати проблеми та досягнути мети.
15 травня учні 9-10-х ЗЗСО Слобідського району долучилися до відкритого Всеукраїнського on-line уроку «Європа починається з тебе», який було проведеновперше в Українівідомим тележурналістом Майклом Щуром. Учні переглянули ролики про європейські цінності, про корупцію, почули багато цікавої інформації та мали змогу задати свої запитання, усвідомлюючисвою приналежність до Європи.
15 травня в гості до євроклубіців ХЗОШ № 91 приходили колеги із ХСШ № 77. Учні поспілкувалися про участь у різних проектах, поділились своїм досвідом роботи у Євроклубах, запропонували співпрацювати і надалі. З метою набуття знань про Євросоюз зіграли у євроінтеграційну подорож-гру «ЄС: будуємо разом!». Показавши чудові знання, дізнавшись багато цікавих фактів про Європу, євроклубівці команди-переможця ХСШ № 77 отримали призи, надані Представництвом ЄС в Україні.
З метою поширення кращого досвіду та розширення мережі шкільних Євроклубів 17 травня на базі ХГ № 82 відбулась зустріч євроклубівців Слобідського району з представниками Асоціації шкільних Євроклубів ХМОУС, випускниками Школи молодих дипломатів, членами Молодіжної ради при Харківському міському голові – «Євроклуби, вмикаємось!». Зустріч пройшла в інтерактивному форматі. Євроклубівці в ігровій формі познайомились з цікавими фактами про країни ЄС, зіграли в Kahoot. Найкращі гравці , які показали чудові знання про ЄС, отримали призи від ПЛАТФОРМИ ШКІЛЬНОГО РОЗВИТКУ. Наприкінці зустрічі команди євроклубівців намалювали своє бачення Європейського Союзу в майбутньому та презентували свої роботи один одному. Учні подякували Гурамі та Андроніку за цікаве спілкування та розширення знань про світові цінності людини.

Євроклуб «Інфініті» ХСШ № 77:
-реалізація проекту «Ми – громадяни Європи. Харків наш дім!»;
-проведення євроінтеграційної подорожі- гри «ЄС:будуємо разом!».

Євроклуб «Eurosun» ХЗОШ № 78:
-проведення «Відеомосту дружби» он-лайн зустріч між школярами Грузії (місто Сурамі) за темою «Let’s Be Friends».

Євроклуб EuroMix ХЗОШ № 91:
-участь у Всеукраїнському проекті «Ласкаво просимо на кінопоказ», який реалізовується за Підтримкою Представництва ЄС в Україні та в рамках Фестивалю шкільних євроклубів, створення відео-ролику «Харків – Європейський»;
-участь у міжнародному спільному проекті Європейські квіти «Flower/Power of the city»: євроклубівці провели «Відеомост дружби» - відеозустріч з учнями із Албанії та школою партнером із Запоріжжя. Діти розповіли один одному про себе, про квіти, прочитали вірші та заспівали тематичні пісні;
-проведення для євроклубівців 6-8 класів євроінтеграційної подорожі- гри «ЄС: будуємо разом!». Гра проходила між 4 командами по 4 секторам: Видатні постаті Європи, Цікаві факти про ЄС, Країни ЄС, Уараїна та ЄС. Команда-переможець отримала призи, які були предоставлені Представництвом ЄС в Україні. Завдяки участі у цій грі учні узнали багато цікавого про Європейський Союз.

Євроклуб «Desiderata» ХЗОШ № 95:
-участь у проекті «Ми – громадяни Європи. Харків - наш дім!»;
-впровадження авторського проекту Євроклубу «Бджілка» ХГ № 83 «ЄС: будуємо разом!».

20/05/2019
Джерело інформації: Управляння освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Вітаємо переможців конкурсу «Учень року - 2019»

17 травня Харківський міський голова Геннадій Кернес зустрівся з переможцями міжнародних олімпіад та конкурсу «Учень року - 2019».

Він вручив подяки, подарунки та сертифікати на міську стипендію «Обдарованість», яка виплачується кращим школярам Харкова.

Наші переможці:

  • Кравченко Катерина, учениця 11 класу ХГ № 46 - «Інтелектуал року»
  • Шушура Анастасія, учениця 11 класу ХГ № 46 - «Спортсмен року»
  • Коваль Максим, учень 11 класу ХТЛ № 173 - «Лідер року».

20/05/2019
Джерело інформації: Управляння освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Гимназия Слободского района в числе победителей!

15 мая 2019 года в спорткомплексе «Локомотив» им. Георгия Кирпы состоялся финал соревнований Харьковской школьной баскетбольной лиги сезона 2018/2019.

Как подчеркнул президент баскетбольной федерации Харьковский области Анатолий Денисенко, школьный баскетбол продолжает интенсивно развиваться в нашем городе, и уже в этом, 4-м сезоне лиги значительно увеличилось числоигроков школьной баскетбольной лиги. В этом сезоне школьная баскетбольная лига Харькова собрала 1240 команд в 4 категориях. 270 команд – девушки 9 – 11 классов, 365 команд – юноши 9 – 11 классов, 320 команд – юноши 7-8 классов и 285 команд мальчиков – учеников 5 – 6 классов. Соревнования охватили более 5000 школьников и 400 учителей – тренеров школьных баскетбольных команд. Чемпионом среди юношей 9 – 10 классов стала команда школы № 140 Московского района, среди юношей 7 – 8 классов команда школы № 99 Шевченковского района. Победителями среди учащихся 5 – 6 классов стала команда школы № 72 Немышлянского района и среди девушек – команда школы № 140 Московского района. Соревнования школьной баскетбольной лиги 3х3 прошли в четырёх категориях: юноши 2001, 2004 г.р. и девушки 2001 и 2004 г.р. По итогу игр лидером городского этапа стала школа № 140 Московского района – её ученики завоевали три первых места в трёх категориях. Ещё одно первое место в категории юношей 2004 г.р. заняла гимназия № 46 Слободского района. «Поздравляю команды Харьковской школьной баскетбольной лиги Харькова, которые вышли в финал, продемонстрировав хорошую игру и спортивное мастерство 13 и 15 мая. Спорт, особенно командный спорт — ответственное и полезное дело. Спортивный успех достигается трудом и умением — вы показали, что у вас есть все качества для победы. Мои самые искренние поздравления командам победителей из Московского, Шевченковского, Немышлянского и Слободского районов! Так держать!», – отметил Анатолий Денисенко.

20/05/2019
Источник информации: Сайт народного депутата Украины Анатолия Денисенко

Вітаємо команду Слобідського району з пожежно-прикладного спорту

16 травня 2019 року на базі стадіону ГУ ДСНС України у Харківській області відбулись відкриті обласні змагання з пожежно-прикладного спорту серед юнаків та дівчат.

Слобідський район представляли:
Бутівченко Єгор, учень 9 класу ХТЛ № 173;
Іванов Іван, учень 9 класу ХТЛ № 173;
Воротинцев Дмитро, учень 8 класу ХЗОШ №95;
Беседін Микита, учень 9 класу ХСШ № 77;
Щебілова Олександра, учениця 9 класу ХГ № 82;
Бондаренко Дарина, учениця 9 класу ХСШ № 77.
Учасники змагань мали подолати штурмову драбину та 100 метрову смугу перешкод.
За результатами змагань:
І місце у подоланні штурмової драбини посіли: Воротинцев Дмитро (середня група);Беседін Микита (старша група);Щебілова Олександра.
І місце за подолання 100 метровій смуги перешкод: Бутівченко Єгор (молодша група); Іванов Іван (середня група).
ІІІ місце - Щебілова Олександра.
За результатами змагань команда Слобідського району посіла ІІ місце.
Вітаємо всіх учасників і бажаємо їм подальших перемог!

18/05/2019
Джерело інформації: Управляння освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

День вишиванки в Україні

«День вишиванки» прийнято відзначати третього четверга травня. У 2019 році цей день припадає на 16 травня.

Ідея відзначати «День вишиванки» виникла у 2006 році. Тоді кілька студентів й викладачів Чернівецького національного університету одягнули вишиванки й влаштували флешмоб. А вже через декілька років «День вишиванки» набув міжнародних масштабів.
Вишиванка в культурі України займає особливе місце. Здавна вважалося, що сорочка, вишита кольоровими нитками та прикрашена візерунками, приносила успіх та служила оберегом для господині чи господаря.
Традиція вишивати сорочки різнокольоровими нитками та візерунками має багатовікову історію. В основному вишивали дівчата, готуючи собі придане до весілля. Візерунки на вишиванках були прикрасою одягу й несли в собі магічний сенс.
В закладах загальної середньої освіти Слобідського району 16 травня було проведено флешмоб «Вишиваночка моя».
Галерея "День вишиванки в Україні 16.05.2019"

17/05/2019
Джерело інформації: Управляння освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Встановлено меморіальну дошку воїну-інтернаціоналісту Олександру Мареничу

16 травня 2019 року відповідно до рішення Харківської міської ради Харківської області від 17.01.2018 №45, з метою увічнення пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, які героїчно загинули в Афганістані, на будівлі Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №78 Харківської міської ради Харківської області було встановлено меморіальну дошку воїну-інтернаціоналісту Олександру Мареничу.

На заході були присутні Денис Валерійович Дорожкін, заступник голови Адміністрації Слобідського району, депутат Харківської обласної ради, Віктор Олександрович Борзов, голова «Харківського міського Союзу ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)», Михайло Леонідович Биков, заступник голови «Харківського міського Союзу ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)», голова «Союзу ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Шевченківського району міста Харкова»; Тетяна Павлівна Новохацька - заступник голови «Харківського міського Союзу ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)» по роботі з сім'ями загиблих; Леонід Ананійович Панасюк - голова «Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Слобідського району міста Харкова», мати загиблого героя - афганця Анастасія Єгорівна Маренич, а також ветерани, школярі, учителі, жителі району.
Меморіальну дошку відкрили голова Харківської міської спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Віктор Олександрович Борзов і мати загиблого воїна Анастасія Єгорівна Маренич.
Присутні поклали квіти до меморіальної дошки та вшанували пам'ять загиблого воїна хвилиною мовчання

17/05/2019
Джерело інформації: Управляння освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Вітаємо переможців ХVІІІ міської відкритої конференції-конкурсу «Каразінський колоквіум»

Імена нагороджених можна дізнатися тут

.

.

16/05/2019
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Показовий День захисту дитини

15 травня 2019 року на базі закладу дошкільної освіти № 362 проведено показовий День захисту дитини для керівників ЗДО Слобідського району за темою: «Напрямки роботи і основні завдання закладу дошкільної освіти щодо шляхів реалізації вимог нормативної документації по створенню умов безпечного перебування дітей в закладі».

Програма була цікавою і насиченою для усіх його учасників.
Керівники ЗДО ознайомилися з системою роботи закладу щодо формування у дітей навичок поведінки в надзвичайних ситуаціях, з питаннями захисту здоров’я та життя вихованців у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру; переглянули музично-виховну розвагу в старшій групі та навчальні заходи з вихованцями дошкільних груп.
Учасники заходу мали можливість спостерігати за діями працівників закладу дошкільної освіти № 362 під час виникнення надзвичайних ситуацій: «неопізнаний предмет у будівлі» та «виникнення пожежі в приміщенні закладу»; за роботою кінолога та рятувальників-пожежників; побачили як проходить тушіння вогню (уявного), пошук та евакуація «постраждалих» із задимленого приміщення; переглянули роботу практичного психолога з дошкільниками та працівниками закладу в умовах НС.
У ході роботи семінару керівники відвідали навчальну кімнату для проведення занять з усіма учасниками освітнього процесу щодо формування у дітей дошкільного віку навичок поведінки в надзвичайних ситуаціях; отримали практичні рекомендації щодо проведення тренувальних занять з евакуації дітей та працівників відповідно особливостей кожного закладу освіти та колективу, про формування практичних умінь у вихованців дитячих садків щодо виклику екстрених служб та організацію дієвої співпраці з батьками дошкільнят щодо формування навичок безпечної поведінки.

16/05/2019
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

У Харкові увічнили пам'ять воїна-інтернаціоналіста

Меморіальну дошку воїну-інтернаціоналісту Олександру Гіренку відкрили 14 травня на будівлі Харківської школи №112 по вул. Гордона, 1, де він навчався.

/Files/images/kominternovskiy_rayon/2019/a87b44e7cffcf09ed08160d8eb7af5b8.jpg У заході взяли участь родичі загиблого, представники Адміністрації Слобідського району, Харківської міської спілки ветеранів Афганістану, ветерани, школярі, вчителі, жителі району.Меморіальну дошку відкрили голова Харківської міської спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Віктор Борзов та мати загиблого воїна Раїса Гіренко.
Віктор Борзов зазначив, що таким чином харків'яни увічнили пам'ять героя, який гідно виконав свій військовий обов'язок.«Далеко від рідного дому вони виконували таку важливу місію, яка назавжди залишиться в історії. Сьогодні ми сумуємо за нашими воїнами. Ми ділимо цю скорботу з близькими і однополчанами. Особливо хочеться підтримати матерів, чий біль в серцях з часом не вщухає. Низький Вам уклін, Раїса Іванівно. Наше місто і Україна пишаються Вашим сином. Світла пам'ять нашому земляку, Олександру Гіренку!» - сказав Віктор Борзов.
Заступник голови райадміністрації Олексій Свідло зазначив, що війна в Афганістані торкнулася тисяч сімей, які втратили своїх, часто єдиних синів, які виконували інтернаціональний обов'язок. Народ завжди буде їх пам'ятати.Присутні поклали квіти до меморіальної дошки та вшанували пам'ять загиблого воїна хвилиною мовчання.
Довідка.Олександр Гіренко народився у Харкові. Навчався в середній школі №112, після закінчення працював слюсарем. Повістку в армію отримав 12 травня 1985 року. Пройшов курс молодого бійця, прийняв присягу, отримав звання молодшого сержанта - командира відділення БДМ. Місце служби в Афганістані - 345-й гвардійський окремий парашутно-десантний полк (Баграм). За мужність і відвагу, проявлені під час вирішення бойових завдань, був нагороджений медаллю «За відвагу».
Смертельне пораненняОлександр Гіренко отримавв бою під Джелалобадом, де взвод, в якому він служив, десантувався з вертольотів і забезпечував висадку основних сил підрозділу. В ході бою гвардії молодший сержант Олександр Гіренко кулеметним вогнем знищив чотири вогневі точки душманів, але був смертельно поранений. Нагороджений орденом Червоної Зірки (посмертно).

16/05/2019
Джерело інфомації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Шкільні медіа у фокусі сучасності

Під час проведення «Фестивальної весни ХМОУС», яка вже стала традиційним заходом у роботі Харківської міської організації учнівського самоврядування, відбувається фестиваль шкільних засобів масової інформації «Створюємо майбутнє відповідально».

Метою фестивалю є розвиток медійної культури учнів, підтримка діяльності шкільних медіа служб (прес-центрів) дитячо-юнацьких громадських організацій.
Цього року всі ЗЗСО Слобідського району взяли участь у фестивалі шкільних ЗМІ. Прес-центрами ДЮГО були надані матеріали за напрямами: «Шкільне періодичне видання», «Шкільне відео», «Шкільний сайт». Також шкільні медіа служби взяли участь у конкурсах спецвипусків шкільних газет до Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, 76-ї річниці визволення міста Харкова від нацистських загарбників; відеороликів за темою «Я маю право»; буклетів ДЮГО за темою «Самоврядування – це ми!», оголошених редакцією міської учнівської газети «Шкільний Харків».

10/05/2019
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харкіської міської ради

В память о Великой Победе

/Files/images/kominternovskiy_rayon/2019/мая.jpg В Слободском и Основянском районах возложили цветы к могилам наших воинов, павшимво время освобождения Харькова в ходе Второй мировой войны.
​6 мая 2019 года возложение прошло в Слободском районе, на 5 городском кладбище. Люди отдали дать благодарности тем, кто ценой своей крови и своей жизни отстоял свободу нашей Родины, спас мир от фашизма. Команда народного депутата Анатолия Денисенко возложила цветы к мемориалу погибшим советским солдатам. ​7 мая в парке на Основе собрались ветераны Второй мировой, ветераны войны и труда, вдовы, дети войны, люди,пережившие страшные дни гитлеровской оккупации, жители района, школьники. Вместе с ними в торжественных мероприятиях и в возложении цветов принял участие народный депутат Украины Анатолий Денисенко. Для него это была возможность пообщаться с ветеранами, ещё раз обсудить ситуацию, решить имеющиеся проблемы. Также возложение цветов состоялись в Мемориальном комплексе павшим воинам в посёлке Жихарь. Букеты алых гвоздик, тюльпанов, сирени,–как дань глубокого уважения и вечной памяти защитникам нашего Отечества,–вместе с Анатолием Денисенко Вечному огню возложили руководители района, депутаты местных советов, представители общественности. И конечно же, людское море местных жителей, учащихся — людей, помнящих, какой ценой 74 года назад далась Победа над захватчиками. ​Память о Героях будет жить в веках!

10/05/2019
Источник информации: Сайт Анатолия Денисенко

З Днем прикордонника України

/Files/images/kominternovskiy_rayon/2019/прикорд.jpg Адміністрація Слобідського району привітала зі святом Харківську окрему авіаційну ескадрілью з нагоди Дня прикордонника України , заступник голови адміністраціі району Лещенко Светлана Миколаівна відмітила подяками та заохоченнями відмінників служби.

02/05/2019
Джерело інформації: https://www.facebook.com/Слободской-район-Харькова-178795732744604/?ref=all_category_pyml_rhc

Кiлькiсть переглядiв: 460

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.