Особистий прийом на «Турбоатомі»

/Files/images/kominternovskiy_rayon/2019/турбоат.jpg Це вже четвертий прийом мера на підприємстві за останні роки, більшість звернень стосувалася матеріальної допомоги та вирішення комунальних проблем.

10 жовтня Харківський міський голова Геннадій Кернес провів особистий прийом працівників АТ «Турбоатом».
За наданням матеріальної допомоги на оплату лікування та першочергових потреб, з заявками на ремонт доріг і будинків комунальної власності, з інших питань на зустріч прийшли понад 50 заводчан.
Сьогодні на «Турбоатомі» працюють близько 3,5 тис. осіб, завод забезпечує соціальний пакет, контракти на виробництво обладнання для електростанцій по всьому світу дозволяють виплачувати співробітникам більш високу зарплату, ніж в середньому по галузі. На прийом, вже четвертий за час роботи Геннадія Кернеса на посаді міського голови, звернулися як нові співробітники підприємства, так і ті, хто вже писав заяви.Більшість скарг стосувалася стану проїжджої частини та внутрішньоквартальних доріг.
За підсумками прийому прийнято рішення про внесення в план реконструкції ділянок вулиць Гарібальді, Ньютона, Ржепішевського, Олімпійської та інших.
З ініціативи робочих, які живуть на Салтівці, буде відкоректований графік руху тролейбусів маршруту №31. Трамваї №5 і 8, за свідченням співробітників заводу, порушують інтервал руху. Як повідомили у Департаменті інфраструктури, це відбувається через ремонт шляхів на маршруті, і в листопаді він буде закінчений.На ініціативу заводчан про реконструкцію стадіонів у школах №11 та 111 Геннадій Кернес відповів, що обидва навчальні заклади вже внесені в програму «Шкільний стадіон», і роботи там почнуться в 2020 році.
Крім того, за підсумками прийому було прийнято рішення про проектування реконструкції чергової зони відпочинку - яру уздовж вулиці Гарібальді: місцеві жителі просять обладнати там підходи до джерел і зробити місце для прогулянок і спорту.
У той же час заявку на благоустрій так званого Срібного джерела у Слобідському районі міський голова назвав неможливою. За інформацією санітарних служб, вода в цьому місці сильно забруднена і небезпечна для здоров'я людей. Геннадій Кернес доручив оновити там вказівники, щоб застерегти людей від отруєння.

11/10/2019
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Міський голова відвідав урок здоров'я

/Files/images/kominternovskiy_rayon/2019/кернес.jpg Масштабний урок здоров'я відбувся 10 жовтня у Харківської загальноосвітній школі №95 (вул. Ньютона, 137).

На заході побував Харківський міський голова Геннадій Кернес. Він відвідав реконструйований шкільний стадіон, де проводився урок: школярі грали у футбол, баскетбол, волейбол, займалися бойовими мистецтвами, гімнастикою, танцями, долали смугу перешкод тощо.«У Харкові дуже популярні спорт, фізкультура, здоровий та активний спосіб життя. Звикати до них слід з самого дитинства. Тому ми в останні роки активно ремонтуємо і будуємо стадіони в школах і дитячих садках. Я вірю, що це допоможе стати здоровішими багатьом дітям, а юним спортсменам, які займаються конкретними видами спорту, - досягти ще кращих результатів», - зазначив Геннадій Кернес.Директор Департаменту освіти Ольга Деменко повідомила, що заняття на реконструйованому стадіоні проводяться з 1 вересня. Там побудовані футбольне поле зі штучним покриттям, баскетбольний, волейбольний та тренажерний майданчики, бігова доріжка, яма для стрибків, а також смуга перешкод для предмета «Захист Вітчизни».«Приємно, що діти будуть тут частіше і більше займатися, розвиватися і при цьому менше часу проводити за комп'ютером чи смартфоном. У Харкові вже у 96-ти школах побудовані сучасні стадіони. Такого немає в жодному обласному центрі України», - повідомила директор департаменту.

11/10/2019
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Геннадій Кернес відкрив дитсадок у Слобідському районі

/Files/images/kominternovskiy_rayon/2019/02.jpg Відновлений дитячий садок прийме близько 100 дітей, а з нового року - ще 40.

Харківський міський голова Геннадій Кернес 10 жовтня взяв участь у відкритті установи дошкільної освіти №352 (пр. Героїв Сталінграда, 146-а)
.Цей дитячий садок був створений у 1968 році і розрахований на 12 груп. У 1997 році він був закритий у зв'язку зі скороченням кількості дітей. Деякий час там розміщувалися приватні школи, а останніми роками будівля пустувала.
«Сьогодні у нас радісна новина для всіх жителів мікрорайону: ми знову відкриваємо дитсадок, з ясельними і дошкільними групами! Тут зроблений гарний ремонт, працюють хороші вихователі. Дякую за все, що було зроблено, і колективу дитсадка, і батькам, які допомагали в його відновленні. Те, що оточує дітей, - головне на цьому етапі їхнього життя. Тому ми даємо їм можливість задовольнити інтерес до навколишнього світу і розвинути свої таланти», - зазначив Геннадій Кернес.З нагоди свята міський голова вручив завідувачці дитсадком сертифікати на придбання комп'ютера, багатофункціонального пристрою (принтер/ксерокс/сканер) і музичного центру.
Після відкриття навчального закладу батьки разом із дітьми відвідали нові групи.Як повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко, у цьому мікрорайоні була велика потреба в дитячому садку, і місцеві жителі дуже чекали його відкриття.«Ми відкриваємо чотири групи, і всі вони вже заповнені. З 15 жовтня сюди прийдуть майже сто дітей.
Зараз ремонтуємо ще дві групи, і з нового року ще 40 дітей отримають можливість відвідувати дитсадок. Тут обладнані актова зала, медичний блок, харчоблок, пральня, встановлені прес для прасування білизни, нові меблі, закуплено посуд, іграшки. Зроблено все, щоб дитсадок був суперсучасним. Найголовніше - зняти соціальну напруженість, і сьогодні ми її зняли. Решту груп теж будемо поступово відкривати», - зазначила Ольга Деменко.

10/10/2019
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У Слобідському районі дітей прийме дитячий сад, який не працював 20 років

/Files/images/kominternovskiy_rayon/novini_2017/дети.jpg У цьому році в Харкові створили близько шестисот місць в дитсадках. А це 16 груп в уже існуючих дошкільних установах. Однак на цьому зупинятися в Департаменті освіти не збираються.

Наступного тижня в Харкові планують відкрити ще один садочок, щоб діти мали можливість отримати дошкільну освіту.
«Дошкільні навчальні заклади в цьому році як завжди поповнюються новими садами. Плануємо, 10 жовтня в Слобідському районі відкрити дитячий сад №352, не працював 20 років. Причому ми в цьому році відкриваємо одразу 4 групи, відразу набираємо 100 дітей », - розповіла директор Департаменту освіти Ольга Деменко.

04/10/2019
Джерело інформації: Городской дозор

Результати міського конкурсу «Присвята рідному місту» для учнів 5-11-х класів

Відповідно до наказу Департаменту освіти Харківської міської ради від 30.09.2019 № 240 «Про підсумки проведення міського конкурсу творчих робіт вільного жанру «Присвята рідному місту» для учнів 5-11-х класів закладів загальної середньої освіти» переможцями стали:

· у номінації «Харків – місто моє» - Тимохін Дмитро, учень 5 класу ХЗОШ №102 (диплом ІІІ ступеня);
- у номінації «Харків – місто щастя і добра» - Дочія Анастасія, учениця 11 класу ХЛ №112 (диплом І ступеня);
- у номінації «Мій Харків – мої крила» - Брацюнь Олександра, учениця 11 класу ХГ №178 «Освіта» (диплом ІІІ ступеня);

у номінаціях:

- «За любов до поетичного слова і творчий пошук» - Джангулова Каміла, учениця 8 класу ХЗОШ №95;
- «За інформаційну насиченість та інформативність тексту» - Калашнікова Дар’я, учениця 11 класу ХЗОШ №91;
- «За багатство літературно-художніх засобів» - Комякова Оксана, учениця 11 класу ХЗОШ №78;
- «За виконавську майстерність» - Бойко Нікіта, Писаренко Анна, Кузьменко Євген, Кватирук Аліса, учні 9 класу ХТЛ №173.

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ! БАЖАЄМО ТВОРЧИХ ЗЛЕТІВ!

03/10/2019
Джерело інформації: Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Кiлькiсть переглядiв: 350

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.