У Харкові дезінфікують під'їзди житлових будинків

Бригади Міської дезінфекційної служби «Чистий дім Україна» сьогодні, 30 березня, приступили до санітарної обробки під'їздів у житлових будинках з метою профілактики поширення коронавірусу у Харкові.

/Files/images/vovcha/c4103ace186fa40eefeacb985f94ec34.jpgЯк повідомив начальник відділу обслуговування житлового фонду КП «Жилкомсервіс» Ярослав Саган, обробку проводять п'ять бригад міської дезінфекційної служби, які працюють у всіх районах міста.
«Протягом півтора тижнів ми плануємо обробити 3 тис. під'їздів у 900 житлових будинках. Після чого приступимо до обробки будинків, що залишилися, і коли обійдемо всі будинки, почнемо процес дезінфекції вдруге. Ми будемо проводити санітарну обробку до тих пір, поки не припиниться небезпечна ситуація у Харкові», - підкреслив Ярослав Саган.
За словами працівників служби, обробка проводиться розчином амонію, який є ефективним засобом для дезінфекції та широко використовується для цих цілей у різних країнах, у тому числі в США. При цьому засіб не представляє небезпеки для людей і домашніх тварин.
«Засіб називається «Санікон» - це дезінфектант, який бореться з різного роду вірусами і бактеріями, в тому числі з COVID-19. Обробка одного під'їзду займає 20-40 хвилин. Особлива увага приділяється місцям масового скупчення людей - це ліфти, вхідна група і перший поверх», - розповів дезінфектор Олександр Лямін.
Всього за день бригади дезінфекторів планують обробляти близько 300 під'їздів. Роботи проводяться з 9:00 до 17:00. Графіки обробки розміщуються заздалегідь на під'їздах будинків.
Також начальник Міської дезінфекційної служби «Чистий дім Україна» Валерій Герман повідомив, що в арсеналі підприємства є аерозольний генератор холодного туману, який дозволяє дезінфікувати відкриті території великої площі і в разі необхідності також буде задіяний для боротьби з коронавірусом.
«Це унікальна машина американського виробництва, яка може обробляти відкриті території будь-якими деззасобами. За день за її допомогою можна продезінфікувати від 10 до 40 га. Ми обробляємо, в основному, парки і приватні території, але якщо буде необхідність, то почнемо обробляти тротуари і вулиці», - зазначив Валерій Герман.

30/03/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У Харкові продовжують встановлювати індивідуальні теплові пункти

Близько 50 індивідуальних теплових пунктів з автоматикою погодного регулювання встановлені в житлових будинках у Харкові.

/Files/images/novini_2020/52a015c226c162dfe30c2c318a50149b.jpgЯк повідомив сьогодні, 10 березня, керівник регіональної групи управління проєктом від КП «Харківські теплові мережі» Роман Зінченко, обладнання дозволяє не тільки рівномірно обігрівати квартири, а й істотно економити мешканцям на споживанні тепла. Зокрема, сучасний ІТП був встановлений в п'ятиповерховому будинку по пр. Льва Ландау, 56/3.
«Завдяки встановленню теплового пункту економія на платежах мешканців будинку коливається від 10 до 40%. Тепловий пункт складається з двох модулів - один відноситься до гарячої води, інший - до теплопостачання. У зимовий період у квартирах, згідно з нормативами, підтримується температура 18 градусів тепла, і коли температура повітря на вулиці піднімається вище 10 градусів тепла, опалення автоматично відключається», - повідомив Роман Зінченко.
Він додав, що ІТП встановлюються тільки в будинках комунальної форми власності, які раніше були оснащені тепловими пунктами. Всього в Харкові 250 таких будинків, в кожному з яких планується замінити застаріле обладнання на сучасне.
Зазначимо, ця робота проводиться КП «Харківські теплові мережі» у співпраці зі Світовим банком. Згідно з контрактом, до кінця 2020 року в місті повинні встановити ще 200 ІТП з автоматикою погодного регулювання.
За словами Романа Зінченка, на даний момент обладнання монтується у 8 житлових будинках в Індустріальному, Немишлянському та Шевченківському районах.

13/03/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Кiлькiсть переглядiв: 247

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.