У Слобідському районі вшанували найкращих медиків

Вшанування кращих працівників медичних установ відбулося 17 червня, в Адміністрації Слобідського району.

/Files/images/novini_2020/eeb994aeeff4e6176d5108a78b2e731c.jpgЗ прийдешнім професійним святом присутніх привітав голова райадміністрації В'ячеслав Ільєнко.
«Медики - це люди, яким ми постійно дякуємо за нелегку, але благородну працю. Але всі наші слова набувають особливого значення в нинішній непростий час, коли і в світі, і у нас в країні поширюється смертельний коронавірус. Саме медики прийняли на себе основний удар у боротьбі з цим захворюванням, саме вони цілодобово борються з епідемією і зберігають вірність своїй професії. Сил вам, терпіння, здоров'я, невичерпного оптимізму, гідної оплати праці та вдячних пацієнтів!» - сказав В'ячеслав Ільєнко.
З нагоди Дня медичного працівника почесними грамотами були нагороджені співробітники поліклінік, лікарень, спеціалізованих диспансерів та інших медустанов району. Також трудові колективи отримали цінні подарунки.

22/06/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У Харкові відбувся фестиваль бойових мистецтв «Madabattle»

Фестиваль бойових мистецтв «Madabattle» відбувся 18 червня на арт-заводі «Механіка».

/Files/images/novini_2020/bd22c88fdd082fc559c6c65edd0ab3b8.jpgУ ньому взяли участь представники ММА, тайського боксу, панкратіону, грепплінгу, бойового самбо з різних міст України. Загалом пройшло 10 двобоїв, і в деяких із них взяли участь харків'яни.
Так, харків'янка Катерина Шакалова виграла технічним нокаутом у київської спортсменки Зої Литвиненко.
У категорії «Панкратіон» переможцемстав харків'янин Дмитро Ластовецький.
У поєдинку за правилами ММА харківський спортсмен Ілля Гладкий поступився сумчанину Денису Никонцю.
Переможці та учасники турніру були нагороджені подарунками та сертифікатами від партнерів фестивалю.
Фестиваль був організований Асоціацією розвитку бойових мистецтв міста Харкова за підтримки управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів під патронатом Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

22/06/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Вітаємо переможців конкурсу проєктів євроклубів України!

/Files/images/vovcha/16.06.2020.jpgПредставник Слобідського району – євроклуб "EuroMix" – із проєктом «Європейські цінності via IT простір» стаПредставництво ЄС в Україні визначило 24 проєкти-переможці конкурсу серед українських євроклубів. Цього року переможцями стали як представники невеликих сіл, так і обласних центрів. Євроклуби отримають консультаційну та фінансову підтримку на реалізацію своїх ідей.
Загалом на конкурс було подано 51 проєкт від євроклубів із різних областей України. Тематично всі проєкти спрямовані на популяризацію європейських цінностей та передбачають залучення та взаємодію щонайменше трьох українських євроклубів.
У конкурсі взяли участь 4 євроклуби міста Харкова (спеціалізованої школи № 73, загальноосвітньої школи № 91, загальноосвітньої школи № 160 та ліцею № 149).
Представник Слобідського району – євроклуб "EuroMix" – із проєктом «Європейські цінності via IT простір» став переможцем цьогорічного відбору.
Вітаємо переможців, бажаємо успіхів!

17/06/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Харківській 13-й лікарні подарували побутову техніку

Міжнародна спілка бізнесменів України та Туреччини передала гуманітарну допомогу Міський клінічній лікарні №13.

/Files/images/novini_2020/c7e50221c48e963a938ea45b0588af42.jpgЗа сприяння Департаменту міжнародного співробітництва Харківської міської ради лікарні передали техніку для прання та сушіння білизни. Така акція була проведена в містах України, щоб допомогти лікарям в період світової пандемії коронавірусу.
Зазначимо, що Міжнародна спілка бізнесменів України та Туреччини (TUID) була заснована у 2004 році, принципом її роботи є координація діяльності бізнесменів обох країн, спрямована на розвиток їхнього бізнесу.

15/06/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У харківських поліклініках почали надавати послугу сурдоперекладу онлайн

У п'яти міських поліклініках доступна послуга сурдоперекладу онлайн для людей з проблемами слуху.

/Files/images/vovcha/3b026064ddd3feb342ad5ef98acd1eb3.jpgЯк повідомив у своємуTelegram-каналіХарківський міський голова Геннадій Кернес, послуга працює у поліклініках №6, 8, 24, 27 і дитячій поліклініці №13.
За його словами, у реєстратурі можна взяти планшет, швидко зв'язатися зі службою жестової мови і йти на прийом до лікаря, використовуючи пристрій.
«Йде тестовий режим роботи, але відгуки вже гарні. Це великий крок назустріч реальній інклюзивності, для рівного доступу до міських послуг усіх жителів Харкова», - зазначив Геннадій Кернес.
Міський голова нагадав, що таку послугу вперше ввели у КП «БТІ», де вона стала дуже затребуваною.

15/06/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Харків'ян запрошують на онлайн-фестиваль бойових мистецтв

Фестиваль бойових мистецтв «Madabattle» відбудеться у Харкові 18 червня на арт-заводі «Механіка. Інша Земля» (вул. Плеханівська, 126).

/Files/images/novini_2020/75a37fe97f7ce477dedd2e032515f1ed.jpgУ рамках заходу пройдуть змагання з тайського боксу, панкратіону, змішаних єдиноборств, грепплінгу та бойового самбо за участю кращих спортсменів України.
Фестиваль транслюватиметься у прямому ефірі на «YouTube»-каналі«Create Kharkiv».
Початок - о 17:00.
Захід проводиться управлінням інноваційного розвитку та іміджевих проєктів Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту за підтримки Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

11/06/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У Харкові відкриють курси цифрової грамотності

Концепцію розвитку цифрової грамотності жителів міста Харкова планується ухвалити на найближчій сесії Харківської міської ради.

/Files/images/novini_2020/3f2deb92e593a936875557eec4b282aa.jpgПро це сьогодні, 10 червня, на засіданні постійної комісії з питань промисловості, економічного розвитку і власності Харківської міськради повідомила директор Департаменту цифрової трансформації Галина Литвинець.
За її словами, така ініціатива обумовлена ​​планами уряду перевести до 2024 року в режим онлайн 90% адміністративних і соціальних послуг. При цьому соціологічні дослідження показали, що 53% населення країни не володіє навіть базовими цифровими навичками.
«Концепція передбачає підвищення цифрової грамотності харків'ян. Зокрема, мова йде про точки доступу, так звані оффлайн-хаби, які створені на базі 47 міських бібліотек. Там можна буде подивитися семінари, освітні серіали, вивчити інструкцію, як користуватися електронними сервісами тощо. Потім такі хаби будуть створені і в центрах надання адміністративних послуг. Зараз такий пілотний проєкт реалізується у центральному ЦНАП. Також у Харкові передбачається організувати безкоштовний міський курс цифрової грамотності. Карантин сповільнив наші темпи, але тепер, з ослабленням обмежень, всі ці плани будуть реалізовані», - зазначила Галина Литвинець.

11/06/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У Харкові реконструюють сквер біля БК «Металіст»

Масштабна реконструкція розпочата в сквері біля Будинку культури «Металіст», який розташований по вул. Плеханівській, 77.

/Files/images/novini_2020/c337f769a5e9ee848dd2403a04c64875.jpgПро це, на своїй сторінці у «Facebook» повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.
Він зазначив, що раніше в цьому сквері грав духовий оркестр, працював фонтан і були дитячі ігрові майданчики - і все це найближчим часом буде відновлено.
«Ми почали відновлення будівлі, літньої сцени, фонтану. Не забуваємо і про реалії сучасності. На території парку буде і майданчик для вигулу собак, і спортмайданчик. Знайдеться місце і для велосипедної парковки. Вся необхідна інфраструктура для комфортного відпочинку городян теж буде побудована», - повідомив Ігор Терехов.
Як зазначив перший віце-мер, оновлену локацію для спорту і відпочинку харків'яни зможуть побачити вже цього літнього сезону.
Нагадаємо, за останні роки в місті була проведена реконструкція багатьох улюблених зон відпочинку харків'ян, включаючи парк Горького, сад Шевченка, Саржин яр, Молодіжний парк і сквер «Стрілка».

04/06/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Харків'яни можуть замовити онлайн 15 довідок і послуг

Замовити 15 довідок або послуг онлайн жителі Харкова можуть на сайті «Портал електронних сервісів».

/Files/images/novini_2020/1a5eeabe68ac80a083676ea20d563544.jpgЗа допомогою міського порталу можна всього за кілька хвилин оформити довідку про реєстрацію місця проживання, про склад сім'ї, отримати інформацію з реєстру кандидатів на участь у міських житлових програмах, замовити технічний паспорт в КП «БТІ» та ін. Не так давно була введена нова послуга онлайн - замовлення довідки про місце проживання дитини.
Для оформлення послуг онлайн необхідно зареєструватися на «Порталі електронних сервісів» і внести необхідні дані.

03/06/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Кiлькiсть переглядiв: 310

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.