Повернутися до звичайного режиму

Церемонія прощання з Геннадієм Кернесом пройде в оперному театрі

Церемонія прощання з Харківським міським головою Геннадієм Кернесом відбудеться наступного тижня у Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М. В. Лисенка.

/Files/images/novini_2020/cf01b55a1b81f4323488ee791ea46ff6.jpgПро це 17 грудня, на нараді в мерії повідомив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.
За його словами, точна дата похорону поки невідома, оскільки все залежить від формальних процедур, які необхідно провести у Німеччині. Планується, що похорон може відбутися у вівторок, середу або, максимум, у четвер. Перед цим борт із тілом Геннадія Кернеса зустрінуть в Міжнародному аеропорту «Харків». Відспівування відбудеться в Свято-Благовіщенському кафедральному соборі, а церемонія прощання - в оперному театрі.
«Ми очікуємо величезну кількість людей, тому нам потрібно дотриматися усіх карантинних заходів. Усі мають бути в масках, повинна витримуватися соціальна дистанція, тому церемонію прощання ми проводитимемо близько чотирьох годин», - повідомив ІгорьТерехов.
Церемонія богослужіння і панахида транслюватимуться на екранах в соборі і в фойє театру. У місцях прощання чергуватимуть бригади швидкої допомоги.
Харківський міський голова Геннадій Кернес буде похований на Алеї почесних харків'ян на міському кладовищі №2. В день прощання рух транспорту буде частково перекритий (схему руху опублікують пізніше).
«Пішов з життя мій дуже близький друг, людина-легенда, яка зробила для Харкова так багато, як ніхто. Сьогодні трагедія для міста Харкова, оголошений траур. Харків буде таким, яким хотів його бачити Геннадій Адольфович Кернес», - сказав Ігор Терехов

18/12/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Пішов з життя Геннадій Кернес

/Files/images/novini_2020/maxresdefault.jpg

Вночі 17 грудня після довготривалої хвороби пішов з життя Харківський міський голова Геннадій Кернес. Про час прощання буде повідомлено додатково.

17/12/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

14 грудня день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим блоком Чорнобильської АЕС

Це день пам'яті постраждалих і тих, хто віддав свої життя в боротьбі з "невидимим ворогом".

/Files/images/novini_2020/131338345_728571271100378_7986006925047555810_n.jpgСтрашна аварія на Чорнобильській атомній станції ніколи не зникне з пам'яті мільйонів українців. Найбільшу катастрофу в історії атомної енергетики люди згадують з гіркотою в душі. І дякують ліквідаторів-чорнобильців за їх самовідданий подвиг.
14.12.2020 року актив району, депутати Харківської міської ради, волонтери політичної партії «Блок Кернеса – Успішний Харків!» Слобідського району, керівники районних організацій та установ разом з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС взяли участь в урочистому мітингу в парку культури і відпочинку «Машинобудівників».
Всі, хто пам'ятає і шанує пам'ять героїв, поклали квіти до монументу чорнобильцям і вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання.
Голова районної організації «Союз Чорнобиль Слобідського району м. Харкова» Олександр Ярмола привітав усіх присутніх з урочистостями: «Чорнобиль - це не тільки символ однієї з найстрашніших техногенних катастроф, це ще і яскраве свідчення справжньої самовідданості, мужності та патріотизму людей. Ми віддаємо данину величезної подяки ветеранам - «чорнобильцям» та тим, хто пожертвував найдорожчим, хто пішов у вічність заради життя і майбутнього свого народу і всього людства. Неможливо переоцінити подвиги Патріотів з великої літери, справжніх героїв, які працювали в самі напружені дні в зоні ліквідації наслідків аварії. Шановні ветерани - «чорнобильці», в наших серцях ви завжди будете взірцем відданості Батьківщині, високим ідеалам добра, щирої любові до людини. Нехай сімейне тепло і затишок надійно захищають вас від негараздів, а в майбутньому вас чекає ще багато наповнених здоров'ям і радістю років!»

16/12/2020
Джерело інформації: Фейсбук сторінка Слобідського району м.Харкова

У Харкові продовжать розвивати спортивну інфраструктуру

VIII Спортивний форум «Харків - спортивна столиця» пройшов у конференц-залі стадіону «Металіст».

/Files/images/novini_2020/7c1073cc50922a9b7e7597ffaa8eefcc.jpgУчасники приєдналися до заходу онлайн. У рамках форуму були підбиті спортивні підсумки 2020 року і відбулася презентація планів розвитку спорту в Харкові на 2021 рік.
Як повідомив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров, основне завдання, яке ставить перед собою міська влада в цьому напрямку, - долучити до занять фізичною культурою ще більше харків'ян, щоб популяризувати здоровий спосіб життя.
«Наголос будемо робити на масовість. Неважливо, що високих результатів досягнуть не всі. Головне - займатися не заради медалі, а для власного здоров'я. Ми хочемо, щоб у наших заходах брали участь сім'ї», - сказав Олексій Чубаров.
Також учасники форуму обговорили збільшення інвестицій у спорт, партнерство учасників спортивної екосистеми і спортивну освіту. Зокрема, планується провести переговори для залучення нових інвесторів з представників бізнесу.
Крім того, в рамках форуму голова громадської організації «Центр вуличних культур» Георгій Матюхін презентував проєкт «Street Culture: п'ять років на шляху розвитку». За його словами, програма вуличних культур об'єднала тисячі людей, які займаються різними видами спорту, також проводяться змагання у школах, вуличні фестивалі, заходи в Центрі брейк-дансу, а харків'яни представляють Україну на міжнародній арені. Георгій Матюхін зазначив, що для розвитку вуличних видів спорту в Харкові продовжать будівництво сучасних урбан-парків.
Зазначимо, що спортивний форум «Харків - спортивна столиця» - це щорічний захід, спрямований на розгляд ключових питань у сфері спортивного життя міста, налагодження взаємовигідних зв'язків, пошук партнерів і можливостей для проведення в Харкові спортивних заходів високого рівня.

14/12/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Довідки про місце проживання та склад сім’ї можна отримати онлайн

Інформацію про місце проживання та склад сім'ї можна отримати через Портал електронних сервісів міста Харкова.

/Files/images/novini_2020/6f7fdd47c28fd6a764f31b7d0f5bf664.jpgЯк зазначили у Департаменті реєстрації, ця послуга стала доступна онлайн завдяки проєкту «Вбити довідку», який реалізується спільними зусиллями Будинку нерухомості та Департаменту реєстрації.
Для отримання довідки в електронному форматі потрібно зайти насайт«Портал електронних сервісів міста Харкова», пройти авторизацію, вибрати необхідну послугу, внести дані в обов'язкові для заповнення поля і відразу отримати сформовану довідку. Цей документ має повну юридичну силу, так само, як і паперова довідка з мокрою печаткою. У разі необхідності її можна самостійно роздрукувати.
Зазначимо, на сьогодні 83% довідок про місце проживання та склад сім’ї у місті формується онлайн. Окрім отримання цієї довідки, на порталі доступно понад 15 послуг.
Нагадаємо, Будинок нерухомості (пл. Павлівська, 4) - перший спеціалізований центр в Україні, де можна вирішити широкий спектр питань у сфері нерухомості і реєстрації бізнесу. Мета роботи Будинки нерухомості - забезпечити людині максимум послуг та сервісів у сфері нерухомості в єдиному просторі, в основу якого закладено прозорість і зрозумілість процедур.

07/12/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Відтепер можна записатися до бібліотеки за е-паспортом «Дія»!

Бібліотеки міста продовжують підтримувати тренд на діджиталізацію.

/Files/images/novini_2020/127834724_223088362507431_5588806972718058681_n.jpgЦього разу е-паспорти «Дія» почали приймати у бібліотеках Слобідського району Центральній бібліотеці ім. І.С. Тургенєва,
Бібліотеці сімейного читання № 5,
Бібліотеці сімейного читання №39,
Центральній дитячій бібліотеці,
Бібліотеці-філії № 22 для дітей,
Бібліотеці-філії № 49 для юнацтва.
Отримуйте читацький квиток, використовуючи е-паспорти «Дія» та насолоджуйтеся читанням

04/12/2020
Джерело інофрмації: Департамент цифрової трансформації Харківської міської ради

Ситуаційний центр міста Харкова почнуть будувати наступного року

Будівництво Міського ситуаційного центру розпочнеться в 2021 році.

/Files/images/novini_2020/b6dd05c57840f4b38775b1bcba61c55d.jpgПро це сьогодні, 2 грудня, в пресцентрі Харківської міської ради повідомив перший заступник міського голови Ігор Терехов.
Він нагадав, що це пілотний проєкт в Україні, в основу якого ліг американський досвід, а також кращі практики деяких інших країн.
«В середині наступного року ми закінчимо проєктування ситуаційного центру і почнемо його будівництво. Земля вже виділена, місце визначене. Але звести будівлю - це незначна частина проєкту. Треба створити «мозок» центру - комп'ютерну начинку і мережі, єдину систему відеоспостереження тощо. Ситуаційний центр оперативно реагуватиме на всі події - від «закладки» у дворі до будь-яких надзвичайних ситуацій», - зазначив Ігор Терехов.

02/12/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Кiлькiсть переглядiв: 294

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.