У міськраді затвердили положення про єдиний електронний кабінет харків'янина

Положення про електронний сервіс «Єдиний кабінет харків’янина» затвердили 22 квітня, на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради.

/Files/images/novini_2020/8cd23c3fce26a7066507d2472d133bc4.jpgЯк повідомили у Департаменті цифрової трансформації, «Єдиний кабінет харків'янина» (далі - ЄКХ) - це єдиний міський електронний особистий кабінет жителів міста. Додаток об'єднає найважливіші сфери - медицину, освіту, будівництво, культуру, інфраструктуру, комунальні послуги та ін.
Положення про електронний сервіс визначає правові засади функціонування і механізм адміністрування сервісу. Рішенням пропонується доручити виконавчим органам міськради, комунальним підприємствам, установам і організаціям надати в Департамент цифровий трансформації інформацію про реалізовані електронні сервіси для їх подальшої інтеграції в ЄКХ, що дозволить городянам не створювати десятки акаунтів на різних сайтах. У департаменті зазначили, що серед перспектив ЄКХ - повна інтеграція з усіма електронними сервісами, що надаються міською радою та її виконавчими органами, комунальними підприємствами та деякими державними чи приватними підприємствами, які працюють у Харкові.
Нагадаємо, що 7 квітня перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов і голова правління АТ «Мегабанк» Олексій Яценко підписалиМеморандумпро співпрацю. Документ передбачає розвиток чотирьох онлайн-сервісів: отримання довідки про оплату житлово-комунальних послуг, передача показань приладів обліку, виклик майстра та онлайн-оплата послуг ЖКГ. Послуги будуть доступні у «Єдиному кабінеті харків'янина», якийпланується презентувати влітку цього року.

24/04/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Оплатити послуги водопостачання та водовідведення можна за допомогою QR-коду

Оплатити послуги холодного водопостачання та водовідведення онлайн харків'яни можуть за допомогою QR-коду або через платіжну систему одного з обраних банків.

/Files/images/novini_2020/5eec10bc873e0ca147f3c64038f3cff5.jpgЯк зазначив заступник генерального директора з загальних питань КП «Харківводоканал» Євген Дегтяр, підприємство просить споживачів в умовах карантину здійснювати платежі за послуги водопостачання та водовідведення онлайн.
«QR-коди, за допомогою яких можна оплатити послуги, розміщені на лицьовій стороні квитанції підприємства, які щомісяця приходять абоненту. Один QR-код виведе вас на оплату через систему «Мегабанку», другий - через платіжну систему «Приват24». Для цього необхідно завантажити будь-яку програму для зчитування кодів, відкрити її на своєму смартфоні, навести на код, розміщений в квитанції, і оплатити послугу», - пояснив Євген Дегтяр.
Також оплатити онлайн послуги підприємства абоненти можуть через платіжну систему одного з обраних банків. Для цього на головній сторінці офіційного сайту КП «Харківводоканал»необхідно вибрати розділ «Оплатити через» і вибрати будь-який банк, через який ви хочете провести платіж. Далі треба вказати номер особового рахунку, який розміщений на квитанції, адресу та ініціали платника, додати реквізити банківської картки, суму до сплати і провести платіж.
Євген Дегтяр підкреслив, що оплата споживачами послуг водопостачання та водовідведення безпосередньо впливає на діяльність підприємства.

23/04/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У місті побудують нові дитячі спортивні майданчики

П'ять спортивних дитячих майданчиків планується побудувати 2020 року у дошкільних установах Харкова.

/Files/images/vovcha/ea051a1457ce9ba56a96db28a8d74761.jpgДодаткові кошти на ці потреби в рамках Міської комплексної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту в Харкові на 2017-2020 роки були виділені сьогодні, 22 квітня, на сесії Харківської міської ради.
З бюджету додатково спрямовано 12,1 млн грн на реконструкцію дошкільних спортивних майданчиків, а також на виплату винагород харківським спортсменам і тренерам, які стали переможцями та призерами XIX зимових Дефлімпійських ігор 2019 року.
Як повідомив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров, також в цьому році планується провести реконструкцію Дитячо-юнацької спортивної школи №9 і виконати проєктні роботи з капітального ремонту фасада будівлі Харківського Палацу спорту.

22/04/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Бізнесмени подарували харківським лікарням 10 тисяч квітів

Саджанці для медичних установ Харкова передали 14 квітня, представникам міської ради та медустанов біля одного з квіткових магазинів.

/Files/images/novini_2020/3bb9ad2f5edee81102ebb0f4eef11cc2.jpgДо акції «Бізнес проти пандемії» приєдналася харківська компанія «СІВ», яка передала 10 тис. квітів десяти медустановам. Частина лікарень отримає квіти сьогодні, частина, через свою завантаженість, - після Великодня.
Як повідомив керівник фірми «СІВ»,видавець газети «Сільський вісник»Сергій Андрєєв, це не перша акція компанії, яка бере участь в озелененні міста. Квіти у лікарні вирішили передати для того, щоб під час пандемії порадувати лікарів, які важко працюють, і пацієнтів, які, на жаль, опинилися у лікарнях. Зараз медустанови отримають холодостійкі рослини, серед яких - нарциси, мускарі, віоли, тюльпани, а у травні - петунії, сальвії, тагетіси та ін.«Вони будуть цвісти, коли ми вже сховаємо наші маски, зможемо вийти і відчути усі барви життя », - сказав Сергій Андрєєв.
Як зазначила заступник головного лікаря Харківської обласної травматологічної лікарні Тетяна Гукова, квіти піднімуть настрій і силу духу не тільки лікарям і пацієнтам, а й усім городянам, які переживають карантин. Адже для того, щоб виростити рослини, потрібно докласти багато сил і любові до справи, яка не залишає байдужим.
Заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан зазначила, що і під час пандемії Харків продовжують прикрашати і роблять все, щоб у місті був лад. «У нас немає ні найменшого приводу не зробити так, щоб у Харкові не цвіли квіти. Ми робимо все, щоб люди раділи тому, яке наше місто чудове і гарне, і при цьому могли лікувати, навчати і підтримувати інших людей. Тому одне не повинно виключати іншого», - сказала віце-мер.
Також Світлана Горбунова-Рубан звернулася до харків'ян із проханням залишатися вдома і користовуватися засобами інівідуального захисту.
«Ми повинні витримати цей карантин. Заклик перебувати вдома - не безпідставний. Кажуть, що звичка приходить через три тижні, ми наближаємося до цього терміну і звикаємо носити маски. Вони потрібні, тому що це засіб захисту. Давайте з повагою ставитися до вимог, від яких залежить здоров'я наших сімей і нашого міста, а щоб місто не відчувало себе незатишно, квіти обов'язково будуть на всіх клумбах. Напередодні майбутнього свята Великодня медустанови зроблять все, щоб висадити цей чудовий подарунок на своїх територіях і порадувати всіх, хто там знаходиться. Бережіть себе і будьте здорові», - зазначила заступник міського голови.
Нагадаємо, що під час пандемії харків'яни по-різному допомагають медикам - бізнесмени передали лікарням новіапарати діагностики, працює додаток«ХелпМед», за допомогою якого лікарі можуть знайти водіїв-волонтерів, які готові підвезти їх на роботу.

15/04/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У Харкові створять комунальну лабораторію для тестування на COVID-19

Комунальну лабораторію для проведення тестів всіх видів, у тому числі на виявлення COVID-19, планують відкрити у Харкові.

/Files/images/novini_2020/f208f2deb2190fb582b3102b6151ff11.jpgПро це у своємуTelegram-каналіповідомив Харківський міський голова Геннадій Кернес. За його словами, фахівцям доручили знайти місце, кошти на обладнання та витратні матеріали будуть виділені.
«Ви знаєте, що я оголосив 2020-й рік роком медицини у Харкові. Черговий важливий крок - я прийняв рішення у найкоротші терміни створити у місті сучасну комунальну лабораторію для проведення тестів усіх видів. Сьогодні така лабораторія є у 22-й інфекційній лікарні, в обласному підпорядкуванні, і ми залежимо від них, тому що ПЛР-машини є тільки у них або у приватних клініках. Ми будемо робити свою лабораторію, щоб вона працювала на Харків і харків'ян», - повідомив міський голова.
Також Геннадій Кернес зазначив, що ПЛР-тестів та експрес-тестів у місті достатньо. Вони є, а тестування проводиться за показаннями.

10/04/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Малозабезпеченим харків'янам роздали 113 тисяч продуктових наборів

Понад 113 тис. пайків і 22 тис. аптечок були роздані цього тижня малозабезпеченим харків'янам, ветеранам, самотнім людям похилого віку.

/Files/images/novini_2020/a193bc42001ae0bdcc4f3b808ba48098.jpgПро це сьогодні, 3 квітня, у своємуTelegram-каналіповідомив Харківський міський голова Геннадій Кернес.
«Ще на зустрічі 19 березня у «Kharkiv Palace» ми з Олександром Ярославським говорили про те, що для найбільш уразливих соціальних груп будуть набори продуктів і ліків. Крім старшого покоління, допомоги потребують молоді та багатодітні сім'ї, усі, хто втратив роботу і тепер залишився без грошей та їжі. На телефони - мій особистий і моїх помічників - дзвонять тисячі харків'ян, багатьом дуже важко. Говоримо з кожним, вникаємо в обставини і першочергові потреби людей. Дякую волонтерам і всім, хто став поруч із нами для допомоги у важкий час», - написав Геннадій Кернес.
Також міський голова повідомив, що вже додатково замовлено ще 30 тис. продуктових наборів і 15 тис. аптечок.

06/04/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Учні 4-х і 9-х класів не проходитимуть підсумкову атестацію

Державна підсумкова атестація для учнів 4-х та 9-х класів скасована.

/Files/images/vovcha/0134969571791314ba4b3a285e708d64.jpgЯк повідомили у Департаменті освіти, відповіднийНаказ №463«Про звільнення від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, у 2019/2020 навчальному році» оприлюднений Міністерством освіти і науки України.
У той же часу своєму зверненні Президент України Володимир Зеленськийповідомив, щов Україні стартує проєкт «Всеукраїнська школа онлайн». Для українських школярів запишуть відео-уроки, які будуть транслювати у соцмережах і на телеканалах. За кожним класом закріплять один або кілька телеканалів. Їхній перелік, а також розклад уроків на тиждень з'являться найближчим часом.
«В рамках проєкту 40 педагогів з Києва на час карантину стануть вчителями для всієї України. Зараз проходять щоденні зйомки уроків для учнів з 5-го по 11-й класи. За збалансованою програмою Міністерства освіти і науки викладаються 11 предметів. Вчитися дистанційно школярі зможуть на «Facebook» та «Youtube», - повідомив Володимир Зеленський.
Зазначимо, на сайті МОН повідомляється, що існуєдва сценаріїтривалості навчального року на випадок подовження карантину.15 квітня буде оприлюднено онлайн-пробне ЗНО з поясненнями. Учасники також зможуть потренуватися, отримавши онлайн-тестовий зошит. Однак напередодні тестування усім, хто зареєструвався і заплатив за послугу, буде надано можливість скласти пробне тестування очно. Дата проведення пробного та основного ЗНО залежить від терміну карантину.

01/04/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Кiлькiсть переглядiв: 298

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.