Геннадій Кернес запрошує харків'ян протестувати новий додаток

Харківський міський голова Геннадій Кернес запрошує городян протестувати додаток «Мій Харків», який запустять восени.

/Files/images/vovcha/8ba0639f6dc5c9f22d735ac16d441a35.jpgЯк повідомив у своємуTelegram-каналіГеннадій Кернес, завдяки новому IT-продукту харків'яни зможуть отримувати послуги онлайн, реєструватися на прийоми до лікаря, оплачувати комунальні послуги, записуватися уцентри надання адміністративних послуг та багато іншого. Тому перед запуском дуже важливо почути думку городян і вдосконалити сервіс.
«Моя команда зараз активно працює над запуском додатку «Мій Харків», який має зробити життя харків'ян більш комфортним. І вже сьогодні я хочу запросити всіх бажаючих на бета-тест додатку, написати свої думки, вказати на сильні і слабкі сторони. Завдяки вашій допомозі для всіх харків'ян додаток вийде вже покращеним і допрацьованим», - повідомив міський голова.
Він зазначив, що бета-тестування доступне тільки для користувачів «iOS», але реліз додатку обов'язково буде і на операційній системі «Android».
Записатися на тестування можна до 7 серпня. Саме тестування триватиме до 24 серпня, а презентація сервісу запланована на початок вересня.

29/07/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Харків'ян просять надсилати фото з сімейних альбомів

Фотографії з сімейних альбомів харків'ян можуть стати книгою.

/Files/images/novini_2020/c002cf25e4943219638c9f8d9698710e.jpgЯк розповів депутат міської ради, автор серії книг про історію Харкова Габріел Михайлов, це видання відрізняється від попередніх тим, що у нього буде дещо інша концепція - людина у контексті історії міста.
«Якщо у наших попередніх книгах ми ставили на чільне місце архітектуру Харкова, стиль колишнього часу, то концепція нового видання зовсім інша. Тут основою книги стануть люди - жителі міста. Таким чином, ми даємо можливість харків'янам вписати себе і своїх рідних в історію Харкова через нову книгу. Тому ми закликаємо всіх пошукати у своїх сімейних архівах світлини батьків, дідусів і бабусь на тлі відомих місць міста», - зазначив Габріел Михайлов.
За його словами, крім можливості побачити свої сімейні фото в новій книзі, у тих, хто надішле світлини, буде ще один бонус: вони автоматично стануть учасниками конкурсу «Сімейний альбом». Він проводиться щомісяця на сторінках проєкту «Привіт із Харкова» у«Фейсбуці»та в«Інстаграмі». Для участі у конкурсі треба надіслати фотографію з сімейного архіву на тлі впізнаваного місця Харкова. Переможцем вважатиметься фото, яке набере найбільшу кількість лайків, а його власник отримає в подарунок одну з книг. До участі допускаються фото, зняті до 1985 року.
«Кілька років тому ми оголошували подібний конкурс, і нам надсилали і приносили паперові фотокартки. Зараз ми перейшли в онлайн. Звичайно, карантин не міг не вплинути на наше рішення. А ще багато хто хотів придбати книги. Але оскільки наш проєкт не комерційний, ми їх не продаємо і не плануємо продавати. Проте, все більше людей хоче знайомитися з історією міста, і ми знайшли такий формат. Я думаю, він буде зручним для багатьох. На цих сторінках ви побачите матеріали з наших книг, які супроводжуються описом архітектурних об'єктів минулого, окремих періодів історії Харкова, зможете порівняти одну і ту ж вулицю у минулому і тепер, взяти участь у конкурсах і розіграшах на історичну тематику і, звичайно, побачити фото зі свого сімейного альбому», - зазначив Габріел Михайлов.

28/07/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У частині Індустріального, Немишлянського та Слобідського районів добу не буде води

У частині Індустріального, Немишлянського та Слобідського районів з 8:00 29 липня до 12:00 30 липня буде припинене водопостачання.

/Files/images/novini_2020/20a26debff133cee4af9daf0d660cdf6.jpgЯк повідомили в КП «Харківводоканал», це пов'язано з проведенням планово-попереджувального ремонту водопровідних мереж з метою підготовки їх до роботи в осінньо-зимовий період.
Водопостачання буде припинене у частині Індустріального району, обмеженій вул. Свистуна, залізничним полотном, вул. П'ятихатською, вул. Луї Пастера, пров. 1-м Котлаським, вул. Зеленодольною, вул. Василя Клочкова, вул. Дністровською, селищем Новозахідним і селищем Затишшя;
- частині Немишлянського району, обмеженій вул. Свистуна, залізничним полотном, пров. Єнакіївським, пров. Велозаводським, вул. Високогірною, вул. Ясеневою, пр. Тракторобудівників, пр. Московським, вул. Харківських Дивізій, селищем Новозахідним;
- частині Слобідського району, обмеженій вул. Танкопія, пр. Петра Григоренка, пр. Героїв Сталінграда, вул. Ньютона, вул. Садовопарковою, вул. Харківських Дивізій до вул. Танкопія.

27/07/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У Харкові ремонтують водопровідні мережі й насосні станції

Ремонтні роботи виконуються на насосній станції №2 КП «Харківводоканал» і на прилеглих до неї зовнішніх і внутрішніх мережах водопроводу.

/Files/images/novini_2020/5a3a80c97a7be8a5270d14f9f9bfbbb8.jpgЯк повідомив заступник директора з виробництва комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» Микола Завада, завдяки насосній станції №2 забезпечується водопостачання будинків у Московському, Київському, Основ'янському і Слобідському районах. Зараз на станції виконуються ремонтні роботи на насосному обладнанні, електродвигунах, силових установках, вимірювальній апаратурі, щоб у новому опалювальному сезоні системи працювали надійно. Зношені елементи замінюють на нові, на іншому обладнанні виконують профілактичні роботи. На час робіт водопостачання частини будинків тимчасовопризупинено.
За словами Миколи Завади, ремонт мереж, які належать до насосної станції №2, виконується за 17 адресами по всьому місту. У роботах задіяно 17 аварійних бригад, які усувають дефекти, виявлені за підсумками минулого опалювального сезону. В ході робіт будуть відремонтовані 24 одиниці запірно-регулюючої арматури, пожежні гідранти, будуть виконані гермитизація стикових з'єднань, очищення колодязів тощо. Микола Завада зазначив, що на мережах встановлюють засувки сучасного зразка з прогумованим клином, які вимагають менше витрат з обслуговування і довше служать.
«Залучені всі сили, щоб виконати роботи оперативно і якісно. Це дасть нам можливість регулювати систему розподілу води, в разі виникнення поривів оперативно відключати воду і не заливати проїжджу частину, а також дозволить забезпечувати в даних районах стабільне водопостачання», - зазначив Микола Завада.
За його словами, в рамках підготовки до нового опалювального сезону 2020-2021 рр. КП «Харківводоканал» також продовжує заміну технічно зношених мереж. У місті вже замінили 8,7 км магістальних трубопроводів і понад 4 км внутрішньоквартальних. Всього в цьому році планується оновити 24 км водопровідних мереж.

22/07/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У місті ремонтують дитячі майданчики

Комунальні служби міста ремонтують дитячі та спортивні комплекси за заявками жителів.

/Files/images/novini_2020/81e2bc4c38119d41952a6f53256c5350.jpgВ ході ремонту робочі замінюють аварійні елементи, фарбують гойдалки та ігрові комплекси, доукомплектовують майданчики новими ігровими формами. У день комунальники виконують ремонт приблизно на 20 майданчиках.
Як повідомила майстер КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство» Ірина Лемешко, така робота виконується в усіх районах міста. На сьогоднішній день вже виконано понад 2,5 заявок, з якими звертаються жителі. Зокрема, комунальники пофарбували понад 230 майданчиків, а це близько 2 350 елементів.
За словами майстра, тільки у Слобідському районі комунальники виконали 250 заявок, пов'язаних з тим чи іншим ремонтом дитячих або спортивних майданчиків. Один такий ремонт виконали на майданчику у дворі по пр. Гагаріна, 41-а. Про несправності дитячого ігрового комплексу повідомили мешканці будинку, зателефонувавши до міської диспетчерської служби «15-62». Там відразу відреагували, і фахівці приїхали і усунули несправності.
За словами Ірини Лемешко, на цьому майданчику ігровий комплекс був встановлений п'ять років тому. Тут необхідно було усунути неполадки на гірці, замінити підшипники на гойдалці і амортизатор на балансирі. «Дітей у дворі дуже багато, тому хотілося, щоб було менше травмонебезпечних елементів на майданчику. В першу чергу ми намагаємося усувати аварійні елементи», - зазначила майстер.
Нагадаємо, з приводу ремонту дитячих і спортивних майданчиків мешканці міста можуть звертатися до диспетчерської служби «15-62», в КП «Жилкомсервіс» і в КП «ХРСП».

20/07/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У чотирьох районах Харкова добу не буде води

У частині Московського, Слобідського, Київського та Основ'янського районів з 8:00 16 липня до 8:00 17 липня буде припинене водопостачання.

/Files/images/novini_2020/44122c37de23180688ab51b9d4b8a5c8.jpgЯк повідомили в КП «Харківводоканал», це пов'язано з проведенням планово-попереджувального ремонту водопровідних мереж з метою підготовки їх до роботи в осінньо-зимовий період.
Водопостачання буде припинене в частині Московського району, обмеженій вул. Тюринською, вул. Мойсеївською, р. Харків, пр. Московським, вул. Академіка Павлова, вул. Металіста;
- частині Слобідського району, обмеженій пр. Московським, вул. Польовою, пров. Золотим, пр. Гагаріна, вул. Молочною, пл. Захисників України;
- частині Київського району, обмеженій вул. Тюринською, вул. Мойсеївською, р. Харків, вул. Челюскінців, вул. Астраханською, вул. Шевченка, вул. Ісаєвською, вул. Шаляпіна, вул. Наринською;
- частині Основ'янського району, обмеженій пр. Московським, пл. Захисників України, вул. Молочною, пр. Гагаріна, Гімназійною набережною.

14/07/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У Харкові триває ремонт житлового фонду

Капітальний ремонт під'їздів проводять комунальники у житловому будинку по пр. Гагаріна, 49-а в Слобідському районі.

/Files/images/novini_2020/95f9d483d6fbfbda70752d5b7a5db2c4.jpgЯк повідомив начальник відділу технічного нагляду КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство» Віктор Бойченко, жителі одного з під'їздів багатоповерхівки надіслали до мерії листа з проханням про ремонт, а також розповіли про свою проблему на сторінці Харківського міського голови Геннадія Кернеса у«Facebook». На прохання харків'ян місто відреагувало швидко, і було ухвалене рішення відремонтувати не один, а три під'їзди.
«Під час робіт ми знімемо старий шар штукатурки, нанесемо новий і пофарбуємо стіни. Також у під'їздах встановимо нові поштові скриньки, світильники і засклимо віконні рами. Крім того, фахівці нашого підприємства здійснюватимуть постійний контроль за якістю робіт, щоб ремонт зберігся на багато років», - зазначив Віктор Бойченко.
Він додав, що в процесі ремонту всі деталі обговорюються з жителями, наприклад, колір стін тощо. Завершити роботи комунальники запланували до 1 серпня.
За інформацією КП «ХРБП», цього року бригади підприємства планують відремонтувати близько 3 тис. під'їздів, з яких 1,3 тис. вже готові. Зазначимо, список об'єктів під ремонт формується на підставі звернень мешканців на особистих прийомах міського голови, на сторінці мера у «Facebook», а також за підсумками прийомів у районних адміністраціях, Департаменті житлового господарства та на ділянках КП «Жилкомсервіс».

13/07/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Конкурс проєктів Українського культурного фонду Міністерства культури та інформаційної політики України

/Files/images/novini_2020/107704890_3020120851370716_7378781692279529238_n.jpgДитяча школа мистецтв №5 імені І.О. Дунаєвського, Слобідського району, перемогла в конкурсі проєктів Українського культурного фонду Міністерства культури та інформаційної політики України з проєктом "Міжнародний педагогічний марафон "Arts For Hearts" в програмі "Н.О.Р.Д". Цей проект і далі буде змінювати філософію відношення людей в суспільстві, втілювати прогресивні зміни в мистецькій освіті!

13/07/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Дитячої школи мистецтв №5 ім. І.О. Дунаєвського

Всеукраїнський конкурс дитячого читання "Книгоманія – 2020"

/Files/images/novini_2020/107574293_1760070397465302_424310592967350482_o.jpgВітаємо переможців 3-го обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2020» у Харківській області!
Найкращими в Харкові стали читачі бібліотек Слобідського району:«Суперчитач міста Харкова» - Коваль Артем, учень ліцею № 173, читач Центральної дитячої бібліотеки.
Друге місце зайняла Приходько Єлизавета, учениця ліцею № 112, читачка ЦБ ім. І.С. Тургенєва
Завершальний етап конкурсу проходив в онлайн форматі. На Zoom конференції учасники розказали про свої улюблені книжки, відповіли на питання організаторів і розповіли про свої читацькі вподобання та плани на літо.
Хвилювання вже позаду, пишаємось нашими переможцями і бажаємо активного літа, позитивних емоцій та яскравих вражень від нових книжок!

10/07/2020
Джерело інформації: Фейсбук сторінка Центральна бібліотека ім. Тургенєва

У Харкові побудували перший відкритий боксерський ринг для дітей

Боксерський ринг відкрили сьогодні, 9 липня, у Комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі №6 (вул. Ньютона, 143-б).

/Files/images/novini_2020/ff3b3de31264e65e8d745476a7d446ac.jpgРинг, призначений для навчально-тренувальних занять з боксу та кікбоксингу, а також проведення змагань, був встановлений на території КДЮСШ ще наприкінці минулого року. Взимку діти на ньому не займалися, а потім святкове відкриття довелося перенести через карантинні заходи, введені в Україні через COVID-19.
Сьогодні на новому спортивному об'єкті пройшли показові виступи вихованців школи, а також товариський матч між юними спортсменами з Харкова і Дніпра. При цьому були вжиті всі карантинні заходи.
Вихованців КДЮСШ привітали представники Харківської міської ради та професійні спортсмени, зокрема, бронзовий призер Олімпіади у Сіднеї Сергій Данильченко. Кращим юним бійцям вручили спортивний інвентар.
Заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко зазначив, що цей відкритий ринг - унікальна споруда не тільки для Харкова, але і для всієї України. Згодом такі ж планується встановити і в інших ДЮСШ.
«Нехай на цьому рингу виховуються нові чемпіони! Ми пишаємося тим, що в більш ніж ста школах міста побудовані сучасні стадіони, реконструйовані спортивні майданчики. Спасибі спортивним функціонерам, які допомагають і розвивають спорт у Харкові, спасибі чемпіонам за приклад! Харків - спортивна столиця України, і ми підтверджуємо цей статус заходами і відкриттям нових об'єктів», - зазначив Костянтин Лобойченко.
Директор Департаменту освіти Ольга Деменко уточнила, що 60% шкіл Харкова (110 навчальних закладів) мають сучасні стадіони з футбольними полями, майданчиками для волейболу, баскетболу, тренажерами, біговими доріжками тощо. Також, за її словами, Харківський міський голова Геннадій Кернес ініціював проєкт з розвитку спортивної інфраструктури ДЮСШ, щоб там можна було ефективно розвивати таланти дітей дітей і надати можливість займатися спортом усім охочим. Ольга Деменко повідомила, що в умовах карантину дітям вже дозволено займатися в ДЮСШ.
Нагадаємо, що в 2018 році у КДЮСШ №6 був відкритий сучасний стадіон з біговою доріжкою і спортмайданчиками для гри в міні-футбол, баскетбол і стрітбол, настільний теніс і пляжний волейбол. Також там встановили столи для армрестлінгу. Крім того, були капітально відремонтовані фасад будівлі школи, оновлені зали для занять боксом, спортивною акробатикою і боротьбою, відновлений зал для занять кікбоксингом. У школі працює сім відділень: спортивна акробатика, вільна боротьба, бокс, дзюдо, футбол, кікбоксинг і тхеквондо. У 2019/2020 навчальному році спортшколу відвідували 937 вихованців. З дітьми займаються 29 тренерів, чотири з яких - заслужені тренери України і двоє - майстри спорту міжнародного класу.

09/07/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Центри адмінпослуг працюють за новим графіком

Центр адміністративних послуг Харкова і його територіальні підрозділи з 1 липня, приймають відвідувачів з 9:00.

/Files/images/novini_2020/648e808aeade11ed98eb696fd5ad11ee.jpgТак, Центр адміністративних послуг (Гімназійна набережна, 26) і Регіональний центр послуг (пр. Тракторобудівників, 144) працюють за таким графіком:
понеділок, середа: з 9:00 до 18:00;
вівторок, четвер: з 9:00 до 20:00;
п'ятниця: з 9:00 до 16:45;
субота: з 8:00 до 15:45.
Територіальні центри адмінпослуг вестимуть прийом за таким розкладом:
понеділок - четвер: з 9:00 до 18:00;
п'ятниця: з 9:00 до 16:45.
Нагадаємо, у зв'язку з карантином прийом відвідувачів здійснюється за попереднім записом насайті ЦНАП або за телефонами: +38057-725-03-33, +38-063-725-03-33, +38-098-725-03-33, +38-099-725-03-33.

02/07/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Кiлькiсть переглядiв: 258

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.