У Харкові пройшла соціальна акція по боротьбі з насильством

Міська вулична акція «Розірви коло насильства – Харків вільний від насильства» відбулася 25 листопада в Харкові.

/Files/images/novini_2020/08bf439d6ebfb179dae1384ddebb524d.jpgВона пройшла одночасно в усіх дев’яти районах міста і була присвячена початку щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».Зокрема, акцію провели в саду Шевченка (біля ККЗ «Україна»), біля Палацу дитячої та юнацької творчості «Істок», біля Адміністрації Київського району, на майданчику біля виходу зі ст. м. «Проспект Гагаріна», біля Палацу спорту, на вул. Юр'ївській, вул. Академіка Богомольця, на вул. Плеханівській (навпроти стадіону «Металіст»), на Привокзальній площі.
Як повідомили організатори, мета заходу - звернути увагу громадян на те, що насильство зазвичай має системний характер та деформує особистість.
«Якщо насильство з’явилося один раз, воно обов’язково повториться, але переважна більшість постраждалих від різних видів насильства навіть не усвідомлюють, що вони є постраждалими. Наслідок насильства для всього суспільства - феномен соціальної естафети: діти-жертви насильства більш схильні відтворювати таку модель поведінки у власних сім'ях, і це коло насильства необхідно розривати», - зазначили організатори.
У рамках акції волонтери роз’яснювали перехожим суть акції, значення атрибутики заходу (помаранчевий колір - символ миру, вільного від насильства), розкрили зміст акції «16 днів проти насильства» та закликали долучитися до символічного голосування - взяти логотип «Харків вільний від насильства» і сфотографуватися біля конструкції «Долонька» з логозакликом, щоб зафіксувати голосування за місто, вільне від насильства. За бажанням, люди розміщували фото з акції в своїх соціальних мережах.Захід пройшов з дотриманням необхідних санітарних норм.
Організатором акції у Харкові виступив Департамент у справах сім’ї, молоді та спорту за технічної підтримки Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA). Також до заходу долучилися патрульні поліцейські, дільничні офіцери поліції, інспектори ювенальної превенції.
Зазначимо, що Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» присвячена декільком датам: 25 листопада - Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 1 грудня - Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня - Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня - Міжнародний день інвалідів, 5 грудня - Міжнародний день волонтера, 6 грудня - річниця інциденту в Монреалі, 10 грудня - Міжнародний день прав людини.

25/11/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Вітаємо переможців конкурсу на кращий дистанційний курс у 2020 році

Щиро вітаємо вчителів Слобідського району, які стали переможцями міського етапу конкурсу на кращий дистанційний курс серед учителів закладів загальної середньої освіти м. Харкова, який проводився у номінаціях: «Англійська мова», «Математика» та «Хімія».

/Files/images/novini_2020/ДО2020.jpgВідповідно до Положення про проведення Конкурсу та на підставі рішення експертної комісії було визначено переможців.
В номінації «Хімія» переможцями стали наші дві вчительки. В запеклій боротьбі, продемонструвавши високий рівень педагогічної майстерності, І місце виборола Кічата Олена Євгеніївна, учитель хімії Харківської гімназії № 46 імені М. В. Ломоносова Харківської міської ради Харківської області. Лобанова Ірина Іванівна, учитель хімії Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 102 Харківської міської ради Харківської області, отримала диплом ІІІ ступеня.
В номінації «Англійська мова» здобула диплом ІІІ ступеня Ізвєкова Наталія Сергіївна, учитель англійської мови Харківської гімназії № 82 Харківської міської ради Харківської області.
В номінації «Математика» переможцем визначено Селезньову Анастасію Сергіївну, учителя математики Харківського технічного ліцею № 173 Харківської міської ради Харківської області, яка отримала диплом ІІІ ступеня.
Бажаємо нашим вчителям успіху та нових творчих злетів.

24/11/2020
Джерело інформації: Управління освіти Адміністрації Слобідського району

До Дня української писемності у харківських школах пройшов конкурс юних філологів

Міський конкурс знавців української мови «Філолог-Ерудит» відбувся серед учнів 4-7-х класів закладів загальної середньої освіти міста Харкова.

/Files/images/novini_2020/b7a5918e54801e12b74466f9f6ed5936.jpgЯк повідомили у Департаменті освіти, захід відбувся в рамках Дня української писемності та мови з метою виявлення та підтримки обдарованих дітей, розширення і поглиблення знань школярів з української мови, а також для виховання почуття національної гідності та патріотизму.
У конкурсі взяли участь 13 тис. 140 учнів 4-7-х класів зі 143 закладів освіти міста. Чотирикласникивперше приєдналися до конкурсу і виконували завдання в школах, а учні 5-7-х класів - дистанційно.
Завдання були розміщені 9 листопада на сайті Департаменту освіти, який організував конкурс. Діти мали виконати 10 завдань універсального характеру, що охоплювали всі розділи мовознавства та були складені так, аби забезпечити рівні можливості їх виконання. Юні філологи продемонстрували вміння розв’язувати лінгвістичні задачі, конструювати мовні одиниці, редагувати тексти та виконувати творчі роботи. За результатами конкурсу переможців визначилив кожному закладі освіти.
Зазначимо, що також 9 листопада школярі та вчителі закладів освіти міста долучилися до написання XX Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

11/11/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У Харкові вводяться нові обмеження і дозволи для «червоної» зони

У Харкові вводяться нові протиепідемічні заходи, встановлені для «червоного» рівня епідемічної небезпеки, а також низка певних дозволів.

/Files/images/novini_2020/6bb06d65f4a13c588f4f78882035f896.jpgВідповідне рішення було ухвалене 6 листопада, на позачерговому засіданні Міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Як зазначили під час засідання, епідемічна ситуація щодо захворюваності на коронавірус у Харкові продовжує загострюватися. Так, за останні два тижні серед жителів міста зареєстровано 6457 випадків COVID-19. Показник на 100 тис. населення склав 453, що є одним із критеріїв для встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки.
У зв'язку з цим з 00:00 9 листопада на території міста Харкова вводяться додаткові протиепідемічні заходи, встановлені для «червоної» зони.
Зокрема, забороняється:
- відвідування навчальних закладів учнями, крім учнів початкових класів (1-4 класи), учнів спеціальних шкіл, навчально-реабілітаційних центрів за умови дотримання в них відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов'язкового щоденного контролю стану здоров'я; на дистанційне і змішане навчання переводяться установи загальної середньої освіти (крім учнів 1-4 класів);
- прийом відвідувачів в інших установах розважальної діяльності, крім установ культури з наповненістю залів не більше ніж на 50% місць за умови дотримання відповідних протиепідемічних заходів;
- діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, крім стадіонів на відкритому повітрі або тих, які здійснюють прийом відвідувачів не більше однієї людини на 10 кв. м приміщення;
- відвідування одержувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ, що надають такі послуги особам, які перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування).
З огляду на поточну епідемічну ситуацію на території міста Харкова з 16:00 6 листопада, зокрема, дозволяються:
- робота дитсадків, санаторних і спеціалізованих навчальних закладів за умови дотримання в них відповідних протиепідемічних заходів;
- робота з 7:00 до 22:00 суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері громадського харчування (бари, ресторани, кафе тощо);
- прийом відвідувачів у кінотеатрах з наповненістю до 50% місць у кожному окремому залі з дотриманням маскового режиму;
- прийом відвідувачів суб'єктами господарювання, які здійснюють діяльність у сфері культури з наповненістю залів не більше ніж на 50% місць за умови дотримання відповідних протиепідемічних заходів;
- робота торгово-розважальних центрів з 7:00 до 22:00 (відділи продовольчої групи - без обмежень);
- робота з 7:00 до 22:00 суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торговельного та побутового обслуговування населення;
- робота (без обмежень у часі) суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі продуктами харчування, паливом, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, агрохімікатами, насінням, надання послуг громадського харчування з адресної доставки замовлень;
- банківська і страхова діяльність, а також медична практика, ветеринарна практика, діяльність автозаправних комплексів, СТО, техобслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльність з ремонту комп'ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об'єктів поштового зв'язку.
На засіданні комісії підкреслили, що на 6 листопада в Харкові діє повна заборона на проведення дискотек, роботу розважальних закладів (нічних клубів) тощо.
Відповідальність за недотримання карантинних заходів несе власник розважальних закладів (нічних клубів) або організатор розважальних заходів.

07/11/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У харківських школах вводиться дистанційний режим навчання

З завтрашнього дня в усіх класах загальноосвітніх установ міста Харкова, крім початкової школи, вводиться дистанційний режим навчання.

/Files/images/novini_2020/826385d8c2c9979d7bd8f4554e9d65b4.jpgПро це, 2 листопада, на робочій нараді, присвяченій протидії поширенню коронавірусу, повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко.За її словами, учні 1-4 класів навчатимуться, як зазвичай, а всі інші школярі - дистанційно.«Вчора закінчилися осінні канікули, і навчальні установи відновили заняття. Сьогодні більшість дітей була в школі. Необхідно було провести медогляди, провести бесіди з дітьми щодо майбутнього дистанційного навчання, внести відповідні корективи в розклад. З завтрашнього дня початкова школа вчиться у стаціонарному режимі, а старша - в дистанційному. В роботі дитячих садків нічого не змінилося», - зазначила Ольга Деменко.
У музичних школах і школах естетичного виховання навчання проводиться тільки індивідуально, а групові заняття скасовані.

04/11/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Кiлькiсть переглядiв: 238

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.