Харків'ян запрошують до участі у фестивалі креативних індустрій

Фестиваль креативних індустрій «Create Kharkiv-2020» відбудеться 11-12 квітня на арт-заводі «Механіка. Інша Земля» (вул. Плеханівська, 126).

/Files/images/novini_2020/28acd69f19d7151e4487b888f642a737.jpgЯк повідомила начальник управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Вікторія Грецька-Миргородська, фестиваль є продовженням «Kharkiv Fashion», але вже в новому, розширеному форматі.
Так, захід включатиме не тільки покази колекцій українських дизайнерів, а й культурну складову: виставки робіт скульпторів, художників, дизайнерів середовища, модельєрів , графічного дизайну, а також книжкову виставку.
Крім того, в рамках «Create Kharkiv-2020» пройдуть конкурс креативних проектів, лекції та майстер-класи в сфері креативних індустрій, fashion-покази. Традиційно в ці дні працюватиме дизайн-маркет.
«Create Kharkiv 2020»- це перший в Харкові фестиваль креативних індустрій, напрямками роботи якого стануть fashion, арт, дизайн та архітектура. Мета цього заходу - розкрити неймовірно масштабний і багатовимірний креативний потенціал Харкова і підтримати талановиту молодь, яка працює в області творчого розвитку міста», - зазначила Вікторія Грецька-Миргородська.
До участі в заході запрошуються представники креативної індустрії, бізнесу, експерти моди і стилю, а також всі бажаючі.

19/02/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Геннадій Кернес відкрив нові групи в дитячому садку №352

Харківський міський голова Геннадій Кернес сьогодні, 13 лютого, взяв участь в церемонії відкриття двох нових груп в дитячому садку №352 на пр. Героїв Сталінграда, 146-а.

/Files/images/vovcha/49fa68344ae78b106c2d630f3c1516e8.jpgДитячий садок №352 був створений у 1968 році, але через 30 років діяльності був закритий. У лютому 2019 року на сесії Харківської міської ради було прийнято рішення про відновлення роботи установи, а в жовтні дитсадок прийняв перших відвідувачів. Тоді в установі були відкриті чотири групи, які прийняли 90 малюків.
Сьогодні дитячий садочок поповнився ще 42 вихованцями, які навчатимуться в двох нових групах. З цією подією колектив установи, дітей та їхніх батьків привітав міський голова Геннадій Кернес.
«Ми вже відкрили шість груп, і ще стільки ж у нас попереду. А це - додаткові місця для дітей і надія батьків на те, що діти будуть під наглядом, нагодовані, отримають нові знання і з хорошим настроєм будуть йти додому і головне - з бажанням знову сюди повернутися. Я також знаю, що батьки піднімали питання занять з логопедом, і це дуже важливо, тому сьогодні ми відкриваємо в цьому садку логопедичну групу, а в подальшому їх стане ще кілька. Ще у садку з'явилася нова актова зала. Упевнений, вона теж потрібна для занять з розвитку мовлення, для уроків творчості та свят», - сказав Геннадій Кернес.
Як зазначила директор Департаменту освіти Ольга Деменко, з 2010 року в Харкові відкрили 21 новий дитячий садок, а це близько 6 тис. додаткових місць для дошкільнят. За її словами, на сьогоднішній день із загальної кількості дітей у віці від 3 до 6 років, які проживають у Харкові, дошкільні установи відвідують 95% дітей.
«За дуже короткий термін нам вдалося відновити роботу більше половини приміщень цього садка - тут виконали капітальний ремонт пральні, харчоблоку, медблоку, актового залу та шести груп. Я думаю, що цього року ми відкриємо ще дві групи, а через кілька років цей садок працюватиме на повну потужність», - повідомила Ольга Деменко.
Всього дошкільний заклад розрахований на 220 вихованців.

17/02/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У Харкові привітали родину Масленкових з діамантовим весіллям

Жителі Слобідського району Віра і Костянтин Масленкові відзначили 60-ту річницю з дня весілля.

/Files/images/novini_2020/86f3ab5ec3cc3c49a8581961b85633b9.jpgВід імені Харківського міського голови Геннадія Кернеса подружжя з ювілейною датою привітала заступник голови Адміністрації Слобідського району Світлана Лещенко.
«Ви змогли побудувати не тільки родину, але й цілий світ, заснований на довірі, розумінні і підтримці. Ви зберегли крізь роки взаємну любов і виростили гідних дітей. Миру і добра вам і вашій великій родині», - звернулася до ювілярів Світлана Лещенко.
Познайомилися майбутній чоловік і жінка на одному з танцмайданчиків у саду Шевченка,а 31 січня 1960 року відсвяткували весілля.«Усі танцюють, а ми з хлопцями стоїмо і дивимося, і тут вони мене штовхають і кажуть: «Дивись, яка дівчина гарна, запроси її». Я дуже соромився, але все ж знайшов в собі сили і запросив Віру, і все, не міг більше відірватися від неї», - розповів Костянтин Масленков.
Тепер у подружжя Масленкових - дві дочки, двоє онуків і правнуки. Кажуть, що всі ці 60 років вдалося прожити щасливо, бо між ними завжди були взаєморозуміння і любов один до одного.

10/02/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Відбулося свято – вшанування переможців першого (зонального) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2020»

/Files/images/novini_2020/D6KHQTjAOo0.jpg5 лютого 2020 року в приміщенні Адміністрації Слобідського району Харківської міської ради відбулося урочисте свято – вшанування переможців першого (зонального) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2020». Перемогли:
- у номінації «Зарубіжна література» - Абазіна Людмила Володимирівна, учитель Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №102 Харківської міської ради Харківської області;
- у номінації «Початкова освіта» - Дятлова Алла Володимирівна, учитель Харківського технічного ліцею №173 Харківської міської ради Харківської області;
- у номінації «Хімія» – Калашникова Тетяна Олександрівна, учитель Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №78 Харківської міської ради Харківської області;
- у номінації «Образотворче мистецтво» - Бут Оксана Миколаївна. учитель Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №90 Харківської міської ради Харківської області;
- у номінації «Історія» – Морозов Денис Олександрович, учитель Харківської гімназії №46 ім. М.В. Ломоносова Харківської міської ради Харківської області.
Вчителі – переможці першого (зонального) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2020» були нагороджені Грамотами і подарунками адміністрації Слобідського району Харківської міської ради, Управління освіти адміністрації Слобідського району, Слобідської районної профспілкової організації працівників освіти та науки України.

06/02/2020
Джерело інформації: Сайт Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Кiлькiсть переглядiв: 306

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.