У Харкові відзначили День Незалежності України

Урочисте покладання квітів з нагоди 29-ї річниці Незалежності України відбулося 24 серпня, на пл. Конституції в Харкові.

/Files/images/novini_2020/786d55354c46786d8d0e6e424947a33c.jpgУ церемонії взяли участь заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, керівництво області, духовенство, військові, представники Нацполіціі і громадських організацій, жителі та гості міста.
Віце-мер привітала всіх городян зі святом. «Сьогодні для нашої країни дуже велике свято. У нас уже виросло ціле покоління людей, які є громадянами України. І я хочу побажати, щоб вони досягли в житті всього, що запланували, і всі вимоги, які перед собою поставили, вони виконали, а держава щоб створила для цього всі умови. Я вітаю всіх харків'ян зі святом і бажаю їм здоров'я, благополуччя, миру і процвітання Харкову і Україні!» - сказала Світлана Горбунова-Рубан.
Присутні поклали квіти до монументу Незалежності. На площі виступили Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю та ансамбль народного танцю «Буревісник».
Довідка. 24 серпня 1991 року Верховна Рада УРСР прийняла Акт проголошення незалежності України, який 1 грудня 1991 року підтвердив народ на всеукраїнському референдумі.

25/08/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У Слобідському районі пройшов концерт до Дня міста

Концерт «Кращі райони кращого міста кращої країни» відбувся 20 серпня в Харківському державному культурному центрі у Слобідському районі.

/Files/images/novini_2020/d125e3d0aa6c5e739d03163f8631b5ba.jpgУ заході взяли участь актив Слобідського району, ветерани Другої світової війни, депутати міської та обласної рад та інші запрошені гості.
Голова Адміністрації Слобідського району В'ячеслав Ільєнко привітав усіх з 77-ою річницею визволення Харкова від нацистських загарбників. «Ця перемога стала символом героїзму, який об'єднав і згуртував людей. Низький уклін всім, хто визволив нашу землю від загарбників і відбудував її з руїн. У День визволення міста Харкова ми вшановуємо тих, хто захищав Україну, свою Батьківщину, своє улюблене місто. І ми бажаємо здоров'я, благополуччя і мирного неба всім харків'янам, усім українцям», - сказав В'ячеслав Іллєнко.
Голова райадміністрації подякував ветеранам за їхній героїзм і побажав їм довгих років життя, любові і підтримки близьких, а жителів району, харків'ян закликав надавати ветеранам всіляку допомогу.
У ході свята були представлені нові володарі титулу «Краща людина 2020» Слобідського району, серед яких були співробітники підприємств, лікарі, медсестри, електромонтери, слюсарі-сантехніки та активні жителі.
Також за високу професійну майстерність, вагомий внесок у розвиток району грамотою Адміністрації Слобідського району були нагороджені директор ТОВ «Алі-Автотранс» Руслан Алібаєв та медична сестра Центру консультативної допомоги Тетяна Червань.
У концертній програмі взяли участь виконавці та творчі колективи району.
Крім того, напередодні свята, 18 серпня, ветерани, представники районної адміністрації, підприємств, організацій та установ, депутати міської ради, школярі, жителі району вшанували пам'ять воїнів-визволителів на Меморіалі Слави на Міському кладовищі №5 по пр. Гагаріна, 187.Прапороносці, правнуки тих, хто поліг у боях за Харкова, стали в почесну варту біля центрального обеліска. Учасники урочистого мітингу поклали квіти та вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Після траурного мітингу для ветеранів в кафе пройшов поминальний обід.

25/08/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

«Офіс реформ Харкова» запрошує українців обговорити цифрову трансформацію міст

Онлайн-захід «CITY4CITY» на тему: «Цифрова трансформація міста: планування, побудова та дія» пройде 21 серпня у Харкові.

/Files/images/vovcha/0cf15e546eb03569d9f8bb84e948cedc.jpgЯк повідомили в КЗ «Офіс реформ Харкова», завдання подібних заходів - ділитися кращими практиками запуску проєктів шляхом посилення зв'язків між містами для розвитку України.
«Ми розвиваємо Харків як місто-сервіс, комфортне для кожного жителя. Об'єднуючись із прогресивними представниками секторів держави, бізнесу і громадянського суспільства, діджиталізуємо важливі сфери життєдіяльності. А також впроваджуємо електронне управління, цифровізацию діяльності, розвиток інформаційного суспільства та вихід на повний діджитал», - розповіли про свою діяльність в установі.
До заходу можуть приєднатися усі бажаючі. Як зазначили організатори, особливо він може бути корисним для представників державних та міських установ, CEO-компаній і громадських організацій. Потім десять учасників запросять до Харкова для знайомства з проєктами та командою «Офісу реформ Харкова».
Зареєструватися можна тут. На цьому ж сайті пройде онлайн-трансляція обговорення. Початок – о 16:00 у п'ятницю, 21 серпня.

14/08/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Відкриття Будинку нерухомості, унікального фонтану та вечірній концерт - у Харкові святкуватимуть День міста

Низка заходів, присвячених 77-й річниці звільнення Харкова від нацистських загарбників і Дню міста, відбудеться 23 серпня.

/Files/images/vovcha/78da823abfd5f8086591004f90c98058.jpgПерший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 13 серпня, провів нараду, присвячену святкуванню Дня міста, з директорами департаментів та головами районних адміністрацій.
За його словами, вранці 23 серпня, орієнтовно о 9:00, розпочнеться покладання квітів до стели на Меморіалі Слави у Лісопарку. Харків'яни разом із ветеранами вшанують пам'ять визволителів міста і полеглих у Другій світовій війні. Після цього з нагоди Дня Державного Прапора України пройде церемонія підняття прапора біля флагштоку на пр. Незалежності.
Також у Палаці студентів Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого відбудеться традиційна церемонія вшанування нових Почесних громадян міста Харкова.
Перший віце-мер зазначив, що до святкування Дня міста планують приєднатися деякі партнери Харкова з інших міст і країн.«Уперше в таких особливих умовах святкуємо День міста, але виконаємо усі вимоги Міністерства охорони здоров'я, бо від цього залежить життя і здоров'я людей», - підкреслив Ігор Терехов.
Він повідомив, що до Дня міста будуть відкриті два нових об'єкти:
Будинок нерухомості на пл. Павлівській та сквер із фонтаном на пл. Свободи.«Будинок нерухомості - грандіозний проєкт, над яким ми працювали кілька років. Також ми відкриємо фонтан - один із найбільших в Україні. Для харків'ян побудований чудовий сквер, який надасть нового вигляду площі Свободи», - зазначив Ігор Терехов.
У Департаменті культури розповіли, що о 16:45 розпочнеться покладання квітів до пам'ятника Тарасові Шевченку, де виступить театр народної музики «Обереги», а з 20:00 до 22:00 у сквері «Стрілка» пройде концерт за участю харківських виконавців. Крім того, в наступні вихідні розважальна програма запланована у Ретро-зоні і на основній сцені Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького, а також у всіх районах міста.
Ігор Терехов звернувся до правоохоронців, рятувальників і медиків із проханням відрегулювати на свята рух транспорту і забезпечити безпеку городян.

14/08/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Стартувала реєстрація на «FIT DAY KHARKIV 2020»

Фітнес-захід «FIT DAY KHARKIV 2020» відбудеться 29 серпня на стадіоні «Металіст» (вул. Плеханівська, 65).

/Files/images/vovcha/b5cf6363f715ec74eea22f6a426f934e.jpgДо участі у заході запрошуються усі бажаючі. Зазначимо, що «FIT DAY KHARKIV» проходить у місті вже вчетверте. Цього року в рамках заходу заплановані:
- майстер-класи від кращих українських презентерів;
- фітнес-форум «Sport Marketing Forum 2020» для тренерів, менеджерів та керівників фітнес-центрів;
- змагання «Barstylers Workout Challenge»;
- змагання «Burpee Challenge»;
- виставка «FITNESS EXPO».

12/08/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Геннадій Кернес: Харків готується до зустрічі дітей у школах у звичайному форматі

Новий навчальний рік у Харкові планують розпочати 1 вересня у звичайному форматі, але з урахуванням правил роботи шкіл в умовах карантину.

/Files/images/vovcha/adf0c2d6baf92af0a9e77cb2bb6da0d8.jpgЯк повідомив у своємуTelegram-каналіХарківський міський голова Геннадій Кернес, опрацьовуються різні варіанти поєднання очного та дистанційного навчання, режимів роботи і протиепідемічних заходів для безпеки дітей. Міський голова зазначив, що особливу увагу приділять учням молодшої школи, оскільки їх навчання має проходити виключно у стінах шкіл при дотриманні усіх правил карантину.
«Залишилося менше місяця до нового навчального року. І я знаю, наскільки гостро стоїть питання форми навчання. Більше того, поділяю переживання усіх батьків, адже дистанційна освіта була вимушеним заходом. Харків готується до зустрічі дітей у школах 1 вересня у звичайному форматі», - написав Геннадій Кернес.
Нагадаємо, що у Департаменті освітипрокоментувалирекомендації Держпродспоживслужби щодо роботи навчальних закладів у новому навчальному році. Серед них - масковий режим для батьків, заміри температури, дезінфекція, прибирання, дотримання дистанції, використання великих площ для занять.

12/08/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Харківські комунальні підприємства переходять на електронний документообіг

До системи електронного документообігу приєдналися п'ять комунальних підприємств Харкова.

/Files/images/novini_2020/2c148d30f342e292d29600f3dfcbef5d.jpgЯк повідомили в КУ «Офіс реформ Харкова», на систему електронного документообігу вже перейшли КП «Міський інформаційний центр», КП «Сучасне місто», КП «Комплекс з вивезення побутових відходів», КП «Харківводоканал» та КП «Харківські теплові мережі».
В установі зазначили, що клієнти цих компаній, суб'єкти господарської діяльності, можуть підключитися до переходу на електронний документообіг, виконавши низку дій:
- перейти на сторінку проєкту;
- заповнити код ЄДРПОУ;
- ввести e-mail підприємства;
- підтвердити реєстрацію за допомогою електронного цифрового підпису.
У «Офісі реформ» зазначили, що електронний документообіг дозволяє економити час і кошти, дає можливість в режимі реального часу стежити за статусом обробки документа (підписання, узгодження, внесення поправок, відхилення або додавання коментарів), зберігати електронні документи протягом терміну дії договору, можливість працювати з документами в режимі 24/7 з будь-якої точки світу зі смартфона, планшета, комп'ютера тощо.
Нагадаємо, що проєкт «Електронний документообіг» реалізується в Харкові з метою забезпечення впровадження засад державної політики цифрового розвитку і використання цифрових технологій та підвищення рівня комфорту проживання жителів містав рамках розпорядження Харківського міського голови Геннадія Кернеса за підтримки Департаменту цифрової трансформації.

03/08/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Кiлькiсть переглядiв: 297

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.