У «Прозорих офісах» поновлюється надання усіх соціальних послуг

У зв'язку з ослабленням карантину «Прозорі офіси» та управління праці та соціального захисту населення Харкова відновлюють прийом відвідувачів для надання повного переліку послуг соціального характеру.

/Files/images/novini_2020/de4bd4aae3e1701b1c26de33ae394c20.jpgПрийом заявників у «Прозорих офісах» і Регіональному центрі послуг буде здійснюватися виключно за попереднім записом через сайт або за телефонами Call-центру: (057) 725-03-33,(099) 725-03-33, (098) 725-03-33, (063) 725-03-33.Для отримання послуги необхідно прийти на прийом за 10 хвилин до зазначеного часу.
У районах, які не працюють у форматі «Прозорий офіс», потрапити на прийом до районних управлінь праці та соціального захисту населення також можна за попереднім записом. Записатися можна за посиланням: Слобідський район.

26/05/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Харків'ян запрошують узяти участь в опитуванні щодо відкритих даних

Харків'ян запрошують пройти анкетування і поділитися думкою, яка інформація про місто найбільш цікава і важлива для них.

/Files/images/novini_2020/8ac70ae9aa08c6d1a61992a2c2f01490.jpgЯк повідомили в Департаменті цифрової трансформації, одним із пріоритетних напрямків розвитку міста сьогодні є робота з інформацією і формування з неї відкритих даних.
Цього року Харківська міська рада бере участь у програмі «Відкриті дані для розвитку міста», яка реалізується за підтримки Міністерства цифрової трансформації України і проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» (TAPAS). Мета проєкту - розвиток політики відкритих даних в містах на всіх рівнях, а саме:
- аудит відкритих даних і вдосконалення нормативної бази;
- створення порталу відкритих даних;
- професіоналізація службовців з оприлюднення і використання даних;
- співпраця з бізнесом, громадськістю, ЗМІ та формування OpenData-спільнот.
Як зазначили в департаменті, відкриті дані міста є платформою для розвитку бізнесу, залучення інвестицій, створення корисних сервісів для жителів і гостей Харкова. У зв'язку з цим харків'ян запрошують приєднатися до формування стандартів прозорості та підзвітності міської ради і пройти анкетування, відповівши, зокрема, на такі питання: яка інформація міста є найбільш цінною для вас, якої інформації вам не вистачає і хотілося б бачити її оприлюдненою?
Пройти анкетування можнатут. Опитування займає всього п'ять хвилин.

19/05/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

День Європи в Україні

/Files/images/novini_2020/Den-Yevr.jpgЗ 12 по 16 травня шкільні євро клуби Слобідського району проводили онлайн заходи до Дня Європи в Україні!Євро клуб «EuroMix» ХЗОШ № 91 посіли І місце в квізі від представництва ЄС, Вітаємо!

18/05/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

День матері

В усіх закладах освіти Слобідського району дистанційно, в другу неділю травня,проходили заходидонайзворушливішого свята-Дня матері.

/Files/images/novini_2020/415342_1.jpgНайдобріша, найкраща матусю рідненька! В цей день ми вклоняємось дуже низенько. За сонечко ясне, за серце прекрасне, За те, що добром зігріваєте нас,За те, що в щасливу і скрутну хвилину Ми можемо всі прихилитись до вас. Хай вас обминають невдачі та грози, Нехай лиш від сміху з'являються сльози, Міцного здоров'я з роси і води.

12/05/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Естафета пам'яті "Ми нащадки переможців! Пам'ятаємо! Пишаємося!"

/Files/images/novini_2020/ORpL1IAg7xM-680x417.jpgМи схиляємо голову перед тими, хто віддав життя за рідну землю, перед сотнями тисяч наших земляків, які мужньо боролися на фронтах, самовіддано працювали на підприємствах у тилу, перед кожним, хто день за днем наближав перемогу у Другій світовій війні. Ми вшановуємо пам'ять усіх жертв цієї страшнішої війни.Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради підтримує ініціативу Харківського міського голови Геннадія Кернеса та повідомляє про старт освітянської акції естафета пам'яті "Ми нащадки переможців! Пам'ятаємо! Пишаємося!", у рамках якої в кожному закладі освіти дистанційно відбудуться заходи, присвячені святкуванню 75-річниці Перемоги та вшануванню пам’яті воїнів Другої світової війни.

08/05/2020
Джерело інформації: Сайт Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради

Геннадій Кернес привітав ветеранів із Днем Перемоги

Харківський міський голова Геннадій Кернес сьогодні, 4 травня, відвідав ветеранів Другої світової війни і привітав їх із 75-ю річницею перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

/Files/images/novini_2020/9debd50c0460e9a19ad5ddd671499e0c.jpgПершою в гостях мера приймала Мира Добровольська. 10 травня жінці виповниться 104 роки. Мира Добровольська фельдшером пройшла всю війну. Рятуючи поранених з поля бою, жінка була важко поранена. Після лікування знову повернулася на фронт і, дійшовши у 1943 році до Харкова, який в серпні був звільнений, залишилася служити у військовому підрозділі Управління військово-будівельних робіт № 427.
За бойові заслуги і на честь 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Геннадій Кернес вручив учасниці війни Почесну грамоту Харківської міської ради та подарунки.
«Ви рятували людей під час війни, відроджували наше місто після бойових дій. Я вдячний вам за ваші подвиги, і мені дуже приємно, що я знайомий з такою мужньою людиною особисто! Ви дуже добре виглядаєте в свої роки, бажаю вам здоров'я і продовжувати тримати себе в такій формі», - побажав Геннадій Кернес.
Також Почесною грамотою міськради Геннадій Кернес нагородив ветерана Другої світової війни Миколу Казакова. Чоловік був покликаний в армію в 1944 році - у 18 років. Брав участь у штурмі Будапешта, був поранений і переніс п'ять операцій. Після війни продовжив військову кар'єру і дослужився до звання підполковника. Сьогодні Микола Казаков пишається улюбленим Харковом і дякує меру за чистоту і красу міста.
«Ви створили в Харкові європейські ринки, хороші дороги і прекрасні парки. Наприклад, зараз дуже змінився Саржин яр. Я пам'ятаю і люблю це джерело ще з 1944 року. Коли я служив в армії, поруч з ним знаходився мінометний батальйон, і ми просили сержанта відпускати нас туди по воду. І до сих пір ми любимо ходити на це джерело, особливо після його реконструкції», - сказав Микола Кузьмич.
Привітав сьогодні Геннадій Кернес і ветерана війни Олександру Дубровіну. Жінка пішла на фронт у 1943 році у віці 20-ти років. Була телефоністкою-стенографісткою у складі 214-го запасного полку 5-ї гвардійської армії 1-го Українського фронту, з яким дійшла до Берліна. Олександра Павлівна брала участь у визволенні Праги, ряду українських і європейських міст. Сьогодні жінка згадує про бойову молодість зі сльозами на очах. Каже, День Перемоги зустрічала в Празі.
«Ми тільки поселилися, роздяглися, розклали речі, і нам кричать: «На вихід!». Ми нічого не розуміємо. Нам кажуть:«Йдіть на площу». Ми приходимо туди, а там нам хлопці-штабісти кажуть: «Дівчатка, війна закінчилася!» Ще навіть про це ніхто не знав, тільки ті, хто на плацу був і нам повідомили. Тоді ми стали чекати наказу, щоб швидше потрапити додому», - згадує Олександра Дубровіна.
На завершення зустрічі мер вручив Олександрі Павлівні Почесну грамоту міськради і подарунки.
«Ми готувалися масштабно відсвяткувати в Харкові 75-ту річницю Перемоги, але карантин вніс корективи. Тому сьогодні ми вітаємо вас особисто у вас в гостях. Ми схиляємося перед вашими подвигами і мужністю. І дуже важливо, що сьогодні ви можете поділитись з нами спогадами про війну і розповісти, як все це було насправді», - сказав Геннадій Кернес.
Довідка. Добровольська Мира Марківна народилася 10 травня 1916 року в с. Семенівка Харківської області. Воювала на Південному фронті 18-ї армії, 83-ї бригади морської піхоти в медсанбаті. Після війни працювала медсестрою в поліклініці №8 і лікарні №28. Інвалід І групи. Нагороди: ордени «Вітчизняної війни» І ступеня, «Богдана Хмельницького»; медалі: «За бойові заслуги», «За доблесну працю», «За оборону Кавказу», «За перемогу над Німеччиною» та ін.
Казаков Микола Кузьмич народився 27 листопада 1926 року. Брав участь у бойових діях 2-го Українського фронту. Рядовий, навідник міномету Ф-82 мм 297-ї стрілецької дивізії 1057-го стрілецького полку. Нагороди: медалі «За відвагу», «За взяття Будапешта», «За перемогу над Німеччиною»; ордени «Червоної зірки, «Вітчизняної війни» І ступеня, «За мужність».
Дубровіна Олександра Павлівна народилася 26 жовтня 1923 року в сел. Олексіївка Бєлгородської області. Пішла на фронт після визволення Харкова в 1943 році. Нагороди: ордени: «Вітчизняної війни» II-го ступеня, «За мужність»; медалі: «За визволення Праги», «За Перемогу над Німеччиною» та ін.

05/05/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Учасники пробного ЗНО можуть готуватися до нього онлайн

Проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання відтерміновано, однак всі зареєстровані учасники можуть ознайомитися з процедурою ЗНО онлайн.

/Files/images/vovcha/5ca92755342101321fe2cf0699847867.jpgЯк повідомили в Департаменті освіти з посиланням на інформацію УЦОЯО, в особистих кабінетах учасників пробного ЗНО на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти розміщено посилання, за яким учасники можуть подивитися відео, попрацювати з тестами, попрактикуватися в заповненні бланків відповідей, навчитись ефективно розподіляти час.
Як наголошується на сайті УЦОЯО, як тільки епідеміологічна ситуація стабілізується, всі зареєстровані учасники зможуть в звичайному форматі пройти пробне ЗНО. Про нові дати проведення пробного ЗНО буде повідомлено додатково.

04/05/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Міськрада та «Oriflame» передадуть харківським пенсіонерам засоби гігієни

Харківська міська рада та компанія «Oriflame» в рамках благодійного проєкту планують безкоштовно передати людям похилого віку 5 тис. одиниць гігієнічних засобів.

/Files/images/vovcha/60fc476c254d8bb4c5b88365a5afc72e.jpgДо ініціативи також приєднався фонд «Ліга освіченої молоді».
За словами організаторів проєкту, світові експерти, лікарі та епідеміологи заявляють, що підтримувати чистоту рук - це найважливіший і простий спосіб захистити себе під час епідемії коронавірусу. Однак у людей пенсійного віку, яким через карантин необхідно залишатися вдома, не завжди є можливість і кошти для покупки навіть найпростіших засобів особистої гігієни.
«У цій ситуації дуже важливо об'єднуватися і допомагати не тільки собі, а й тим, хто найбільше потребує турботи. Завдяки цьому проєкту тисячі пенсіонерів зможуть залишитися вдома і не наражати себе на небезпеку, виходячи на вулицю», - підкреслюють організатори проєкту.
Надалі до ініціативи підключаться волонтери та соціальні служби, щоб якомога оперативніше організувати доставку необхідних гігієнічних засобів літнім людям.

01/05/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Кiлькiсть переглядiв: 306

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.