У Слобідському районі на прохання батьків виконають ремонт у низці шкіл і дитячих садків

Зустріч першого заступника міського голови Ігоря Терехова та керівників сфери освіти з батьками дошкільнят та школярів Слобідського району пройшла 24 вересня, у Харківській гімназії №95.

/Files/images/novini_2020/a7ddbd64d92e08048b205931c7a49ed9.jpgЗа підсумками зустрічі в плани внесли заміну старих вікон у школах №68 і 91, дитячих садках №300, 338 та в клубі за місцем проживання «Дозвілля». У дитячому садку №362 встановлять нові павільйони, а наступного року планують відкрити нову групу.Також частина звернень стосувалася ремонту внутрішньоквартальних доріг - на під'їзді до школи №82, на території дитячого садка №335, шкіл №60, 77 та гімназії №83.
Також батьки попросили зробити пішохідний перехід біля школи №95 для безпеки дітей.
Ігор Терехов зазначив, що про ці проблеми знають, і побажання батьків будуть враховані.
«Магістралі за ці роки ми «підтягнули». Зараз реконструюємо Комунальний шляхопровід, Московський проспект. У центрі міста відкриваються сади, парки. А з наступного року зконцентруємо увагу на ремонті внутрішньоквартальних доріг у мікрорайонах, куди спрямуємо головні зусилля», - повідомив перший віце-мер.
Батьки учнів школи №114 висловили стурбованість тим, що в аптеці по сусідству продають наркотичні речовини. Ігор Терехов підкреслив, що передасть їхні звернення до правоохоронних органів. За його словами, міська влада, в силу своєї компетенції, активно бореться з цією проблемою - працює спеціальна програма «Чисте місто», підключені громадські організації, створена онлайн-карта реклами наркотиків і постійно прибирають оголошення про продаж.
«Знову виникло питання про поширення наркотичних речовин. Це дуже хвилює нас і батьків, і разом з правоохоронними органами ми зобов'язані вирішити цю проблему», - підкреслив Ігор Терехов.
Батьки учнів школи №60 та ліцею №173 звернулися з проханням реконструювати стадіони навчальних закладів, батьки дитячого садка №34 - придбати спеціальні тренажери в установу, а представники ДЮСШ №6 - встановити освітлення на території школи.
«Всі хочуть, щоб їхні діти росли здоровими. З ініціативи Харківського міського голови Геннадія Кернеса працює програма розвитку шкільних стадіонів. Було багато зроблено в останні роки, і ця робота триває. Будемо будувати нові стадіони в школах і спортивні майданчики у дитячих садках», - запевнив перший віце-мер.
Частина питань стосувалася ремонту мереж та благоустрою території біля житлових будинків. Так, батьки звернулися з проханням відремонтувати під'їзди у будинках по пр. Героїв Сталінграда, 148, Садовому проїзду, 11-а, вхідну групу в будинку на вул. Плеханівській, 145 та в інших будинках.
«Зустрічі з батьківськими комітетами стали традиційними. Вони дуже важливі, щоб при формуванні бюджету на наступний рік ми розуміли проблеми, які існують. Завдання, які поставили перед нами батьки, будуть частково вирішені цього року, виходячи з наших можливостей, і обов'язково будуть виконані наступного року», - підбив підсумки зустрічі Ігор Терехов.

25/09/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У Слобідському районі відбувся суботник

Масове прибирання території пройшло 19 вересня у Слобідському районі.

/Files/images/novini_2020/773e0fff58913f5cd16ff09e53c82577.jpgУ ньому взяли участь представники районної адміністрації, комунальних підприємств, загальноосвітніх установ, територіального центру соцпослуг, підприємці, курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ, волонтери та місцеві жителі - всього понад 150 осіб. У роботах було задіяно 15 одиниць техніки.
Учасники акції навели лад на вулицях Державинській, Молочній, Садопарковій, на вул. Зерновій, 12, вул. Ньютона (між будинками №115 та 119), Польовій, 8, на пр. Московському, 122, пр. Героїв Сталінграда, 138, 140-а, пр. Льва Ландау, на бульварі Жасміновому, від пр. Гагаріна до Кінного ринку, та стадіоні біля гімназії №46.
Харків’яни зібрали сміття та опале листя, викосили амброзію і чагарники, пофарбували дитячі майданчики та виконали інші роботи з благоустрою вулиць та дворів району.

21/09/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У Харкові відбудеться міжрегіональний форум внутрішньо переміщених осіб

Міжрегіональний форум внутрішньо переміщених осіб «Ми - нові харків'яни» відбудеться 10 вересня у конференц-залі стадіону «Металіст» (вул. Плеханівська, 65).

/Files/images/novini_2020/d3e02b145dda93ad95c17ee38e5bbf6f.jpgЗа словами організаторів, захід пройде в рамках проєкту «Посилення участі внутрішньо переміщених осіб у демократичних процесах місцевого самоврядування» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Основна мета форуму - забезпечити реалізацію та захист прав і свобод внутрішньо переміщених осіб, рівну участь таких громадян у суспільному і політичному житті громади.
У форумі візьмуть участь представники міжнародних громадських організацій, благодійних фондів, Міністерства реінтеграції і місцевого самоврядування, обласного та міського центрів зайнятості, члени Координаційної ради з питань ВПО з інших міст і областей, громадяни з числа внутрішньо переміщених осіб та жителі Харкова.
В рамках форуму пройдуть п'ять панельних дискусій:
- «Адаптація та інтеграція внутрішньо переміщених осіб: досвід Харкова і Харківської області»;
- «Механізми подолання бар'єрів у забезпеченні реалізації і захисту прав, свобод і законних інтересів внутрішньо переміщених осіб і впровадження довгострокових рішень»;
- «Гуманітарне реагування, соціально-економічний захист, доступ до правосуддя для внутрішньо переміщених осіб»;
- «Реалізація права на житло та захист майнових прав внутрішньо переміщених осіб»;
- «Економічні можливості для ВПО: державна і місцева підтримка зайнятості».
Час проведення форуму - з 10:00 до 17:30. Також запланована онлайн-трансляція заходу.
Організатори - Благодійна організація «Благодійний фонд «Стабилизейшен Суппорт Сервисез» у партнерстві з Координаційною радою з питань ВПО в м.Харкові, Харківською міською радою та громадською організацією «Проліска».

09/09/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

В бібліотеках Харкова створюються Центри доступу до Цифрових можливостей міста Харкова

/Files/images/vovcha/IMG_9081.pngВ Центральній бібліотеці ім. І.С. Тургенєва Слобідського району в рамках міського проекту розповсюдження цифрових знань відбулося перше заняття для бібліотекарівщо було організовано Департаментом цифрової трансформації Харківської міської ради.Головна мета навчання – вдосконалення навичок бібліотечних фахівців у використанні нових сервісів, знайомство з новими розробками Департаменту цифрової трансформації таміської програми цифрової грамотності«Дія. Цифрова освіта»,зокрема з інструкцією з отримання міський онлайн-послуг та використання електронних сервісів. Наприклад способи подання через Інтернет показань лічильників; оплати за спожиті комунальні послуги; пошук та бронювання ликів; запис до лікаря у системіHelsi.Заняттяпроходять одинраз на тиждень у зручний для бібліотекарів час,викладач (digital-ментор) Вероніка Коломієць.
Всі кардинальні зміни починаються з маленьких кроків.Харківська міська радастворює проекти,в тому числі і в галузідіджиталізаціїякі роблять Харків більш комфортним для своїх мешканців.
/Files/images/vovcha/IMG_9079.pngДовідка. Публічні бібліотекиХаркова впродовждекілька років навчають користувачів комп’ютерній грамотності. Зараз бібліотеки сталимайданчиками для реалізаціїміської програми цифрової освіти. В партнерстві з Департаментом цифрової трансформації в бібліотеках міста, у тому числі і в бібліотеках Слобідського району, створюються Центри доступу до Цифрових можливостей, послугами яких може скористуватись кожен громадянин, щоб безкоштовно отримати доступ до сайту «Дія. Цифрова освіта» та пройти навчання з цифрової грамотності.

04/09/2020
Джерело інформації: Департамент культури Харківської міської ради

Місто в смартфоні - для харків'ян створили новий додаток

Презентація додатку «Мій Харків» відбулася, 3 вересня, в місті.

/Files/images/novini_2020/ebec822901376c77f7b1cf6c42807ae9.jpgЯк повідомив заступник Харківського міського голови з питань цифрової трансформації Олег Дробот, створенню додатку передувала велика робота. За його словами, міський голова Геннадій Кернес визначив цифровий розвиток міста як одне з пріоритетних напрямів і доручив створювати якісні сервіси і постійно їх покращувати. Зокрема, сьогодні успішно працюють «Портал електронних сервісів» і «Портал харків'янина», городяни користуються єдиною медичною системою «HELSI.me», платять за парковку онлайн і користуються іншими онлайн-послугами.
«Створюючи велику кількість сервісів, ми зіткнулися з тим, що не кожен про них знає. До того ж, для реєстрації на них потрібно авторизуватися, вносити персональну інформацію, запам'ятовувати логіни і паролі і робити це кожен раз. Крім того, кожен департамент, створюючи свій сервіс, зіткнувся з труднощами з його інтегруванням. Тому ми знайшли унікальне рішення і пропонуємо сьогодні особистий діджитал-помічник для кожного харків'янина. Ми зробили цей сервіс персоналізованим до кожного мешканця і назвали його «Мій Харків», - розповів Олег Дробот і подякував бета-тестувальникам за хорошу роботу.
Як повідомили розробники, завдяки додатку «Мій Харків» можна отримати електронні довідки про склад сім'ї, реєстрацію місця проживання дорослого або дитини, зареєстрованої через «еМалятко»; оплатити комунальні послуги повністю або частково, передати показання лічильників підприємствам ЖКГ; замовити технічний паспорт в БТІ; проголосувати за проєкти харків'ян, представлені на бюджет участі; записатися в електронну чергу в центри надання адміністративних послуг, «Прозорі офіси» і Будинок нерухомості. Також «Мій Харків» дозволяє за принципом google-кабінету авторизуватися на сайтах-партнерах - «Порталі електронних сервісів», «Порталі харків'янина» та ін.
Надалі харків'яни зможуть використовувати додаток «Мій Харків» для авторизації в медичній системі «HELSI.me», для плати за парковку онлайн і щоб викликати майстра для повірки лічильників. Для зручності людина сама буде вирішувати, яким сервісом з представлених користуватися, щоб додати його на головну сторінку. Розробники зазначили, що приділили велику увагу захисту персональних даних і створили унікальний код для кожного харків'янина, який дозволить передавати свої дані третім особам. Але ця розробка буде представлена ​​пізніше.
Із запуском нового додатку харків’ян привітав Віце-прем'єр-міністр - Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.Вчора він відвідав Харків і зустрівся з командою цифрової трансформації міської ради, а сьогодні він онлайн долучився до презентації додатка.
«Харків - одне з найулюбленіших моїх міст. Ви - дуже молоде місто, постійно розвиваєтеся. Сьогодні ви – лідер у сфері цифровізації в країні. Ми займаємося побудовою державі у смартфоні, і це дуже важливий день для вашого міста, бо ви по суті отримуєте місто у смартфоні. Дуже пишаюся нашею співрацею з Олегом Дроботом, усією командою цифрової трансформації Харківської міської ради. Продовжуйте рухатися далі, тому що ви надихаєте мене та всю команду на подібний результат на рівні всієї країни. Успіхів!» - сказав Михайло Федоров.
Зазначимо, що кількість серівісів у додатку«Мій Харків»буде постійно збільшуватися. Авторизуватися у ньому можна через ID.GOV.UA, BankIDвід НБУ, за допомогою інтеграції з банками «Приват24» та «Монобанк».
Поки що додаток можна завантажити в«App Store»та йоговеб-версію. Реліз для «Android» планується представити найближчим часом.
«Комунікуйте з містом онлайн і будьте з ним на «ти», -звернувся до харків'ян Олег Дробот.

04/09/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Кiлькiсть переглядiв: 309

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.