Повернутися до звичайного режиму

У Слобідському районі відкрили великий спортивно-ігровий майданчик

Спортивно-ігрову зону відкрили 21 жовтня, на пр. Льва Ландау, 6 у Слобідському районі.

/Files/images/novini_2020/879a568b20b4a8ed1d6e3ee83efecd2e.jpgТам побудували майданчик для гри в баскетбол, встановили тренажери, тенісні столи, а також два ігрових комплекси для дітей молодшого та старшого віку. Територію спортивно-ігрової зони упорядкували, зробили нові асфальтні доріжки і освітлення.
У відкритті майданчика взяв участь перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов. Він зазначив, що такі локації продовжать будувати в усіх мікрорайонах міста.
«Ми - люди справи. З ініціативи Геннадія Кернеса була розроблена спеціальна програма, яка передбачає встановлення дитячих і спортивних майданчиків. Я вдячний всій команді міського голови за роботу. На цьому ми не зупинимося, вже розроблені плани на наступний рік. Такі спортивно-ігрові зони дуже затребувані, тому що тут можна проводити час всією родиною», - зазначив Ігор Терехов.
Як повідомив директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков, у 2020 році в Харкові, на території будинків комунальної форми власності, кооперативів та приватного сектора встановили понад 300 дитячих та 100 спортивних майданчиків.

22/10/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У Слобідському районі вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Вшанування пам’яті загиблих ліквідаторів Чорнобильської катастрофи з нагоди 30-річчя створення Громадської організації «Союз Чорнобиль Слобідського району» відбулося у парку культури і відпочинку Машинобудівників.

/Files/images/novini_2020/9214ec702376d2acc8c08a7293d625fa.jpgУ заході взяли участь члени ГО «Союз Чорнобиль Слобідського району», представники районної адміністрації та жителі міста.Присутні поклали квіти до пам'ятника і вшанували загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання.
«Ми зібралися, щоб відзначити людей, які в перших рядах взяли участь у ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи в історії людства - аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Низько вклоняємося всім, хто усував наслідки катастрофи, всім, хто працював в зоні відчуження в цей час. Багатьох уже немає серед нас, але вони вічно житимуть в нашій пам'яті. Нехай історія і пам'ять про їхні подвиги зберігається в кожному серці і в кожному домі», – зазначив голова районної організації чорнобильців Олександр Ярмола.
За активну громадянську позицію і вагомий особистий внесок у діяльність районної організації «Союз Чорнобиль Слобідського району м. Харкова» Пам’ятним знаком «Від вдячного народу України» було нагороджено Михайла Карамишева, Ольгу Чумаєву, Олескандра Стогнія та Олексія Волошина.
«Низько вклоняємося всім ліквідаторам аварії на ЧАЕС нашого району, які, не шкодуючи свого здоров'я і життя, працювали в зоні радіаційного лиха, щоб якомога швидше ліквідувати наслідки чорнобильської трагедії. Нехай залишиться в минулому і ніколи не повториться жах тієї катастрофи. А пам'ять про ті події навчить нас цінувати мир і спокій», - зазначила заступник голови Адміністрації Слобідського району Світлана Лещенко.

22/10/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Харків’ян навчатимуть цифровим компетентностям

Департамент цифрової трансформації підписав меморандум зі Всеукраїнською громадською організацією «Українська асоціація фахівців інформаційних технологій» (УАФІТ) та Національним технічним університетом «ХПІ» з метою отримання і розвитку цифрових компетентностей харків'ян.

/Files/images/novini_2020/88155079be3d5a8559aedc648d61cb00.jpgУ Департаменті зазначають, що місто високо оцінює важливість такого співробітництва, усвідомлюючи необхідність в зрозумілій та доступній формі розвивати цифрові компетентності як окремих категорій мешканців Харкова, так і харків’ян в цілому.
Завдяки меморандуму в рамках проєкту «Цифрова грамотність харків'ян» буде реалізовано проєкт «Всебічна цифрова освіченість харків'ян відносно професійних вимог». Навчання проводитиметься за допомогою спеціалізованого «Digital learning environment» з використанням інноваційного підходу «Blended learning» (змішане навчання) або онлайн. Учасників проєкту забезпечуть усіма необхідними курсами та матеріалами з різноманітних цифрових компетентностей, а також професійними тьюторами.
Як зазначили у департаменті, міська рада спільно з ХПІ та УАФІТ зараз активно працює над впровадженням спеціалізованого онлайн-курсу «Основи інформаційної безпеки».
В подальшому на базі ХПІ планують створити центр цифрових компетентностей.

19/10/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Центральній бібліотеціі ім.І.С.Тургенєва Слобідського району виповнилося 70 років

30 вересня Центральній бібліотеці ім. І.С.Тургенєва Слобідського району виповнилося 70 років.

/Files/images/novini_2020/Библиотеки_3-10ea79f5.jpegДепартамент культури міської ради, поділяючи з вами радість ювілейних днів, бажає всім працівникам одного з найкращих бібліотечних закладів міста й надалі успішно втілювати у життя ідеї збереження духовності, всебічно сприяти формуванню національної єдності, розвитку економічного, наукового та освітнього потенціалу міста Харкова. Щиро бажаємо Бібліотеці щасливої долі, вірних читачів, друзів та однодумців, а її працівникам – міцного здоров’я, щастя, добробуту, невичерпної енергії, нових творчих звершень.

08/10/2020
Джерело інформації: Департамент культури Харківської міської ради

Харків визнаний кращим цифровим містом України

Харків отримав нагороду в номінації «Найкраще цифрове місто» в рамках форуму «Kyiv Smart City Forum 2020», який відбувся сьогодні, 8 жовтня, в онлайн-форматі.

/Files/images/novini_2020/5075e694bf7428ef94fbe581c7c04292.jpgЯк повідомили в Департаменті цифрової трансформації, в рамках форуму учасники обговорили ефективні ідеї інтеграції smart-city в Україні. Також відбулося нагородження міст-лідерів із впровадження інноваційних рішень.
Так, Харків став переможцем у номінації «Краще цифрове місто» за впровадження прогресивних цифрових технологій.
Нагадаємо, Харківська міська рада активно використовує цифрові технології в роботі і наданні послуг жителям. Зокрема, в місті успішно працюють онлайн-платформи «Портал електронних сервісів» і «Портал харків'янина», мобільний додаток «Мій Харків», городяниплатять за парковку онлайн,користуються єдиною медичною системою «HELSI.me» та іншими онлайн-послугами. Щоб харків'яни здолали цифровий бар'єр і могли користуватися новими електронними сервісами, для них проводять безкоштовні курси цифрової грамотності.

08/10/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У Харкові відбудеться кінологічний фестиваль

Кінологічна виставка-фестиваль «Яскравий світ собак» пройде 10-11 жовтня у Харкові.

/Files/images/vovcha/83bb83e13d71348f68d67c74735aaedf.jpgЗахід об'єднає професійних кінологів з багаторічним досвідом і просто любителів собак, які прийдуть на фестиваль зі своїми домашніми вихованцями.
На освітньо-розважальному майданчику проводитимуться тематичні конкурси, заплановані розваги для дітей і дорослих, в тому числі квести, танці з собаками тощо.
На гостей фестивалю чекають фото- і арт-виставка, тематичні фотозони, грумінг-зона (комплекс процедур з догляду за шерстю, шкірою, кігтями, вухами та очима собак), а також казка, в якій акторами будуть тварини.
Перший день фестивалю пройде з 11:00 до 18:00 10 жовтня на арт-заводі «Механіка. Інша Земля» (вул. Плеханівська, 126). А з 11:00 до 16:00 11 жовтня пройдуть показові виступи команди ретриверів біля озера Квітучого (Салтівка).
Захід проводиться під патронатом Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

07/10/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У міській раді нагородили вчителів Основ'янського і Слобідського районів

Прийом працівників освіти Основ'янського і Слобідського районів пройшов 2 жовтня, в Харківській міській раді.

/Files/images/novini_2020/84c451d7ccd259542936962ceab39d55.jpgЗ майбутнім професійним святом педагогів привітав перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.
Він зазначив, що професія вчителя дуже відповідальна і почесна, а майбутній День працівників освіти - особливе свято для кожної людини.
«Ми всі пам'ятаємо своїх перших вчителів і класного керівника і з вдячністю згадуємо шкільні роки як одні з найпрекрасніших і особливих у нашому житті. Ми довірили вам наших дітей, і від того, яку ви дасте їм освіту і як до них поставитеся, залежить їхнє майбутнє і настрій у наших сім'ях. Я захоплююся вашим умінням знаходити особливий підхід до кожної дитини. Бажаю вам нових успіхів, гарного настрою, міцного здоров'я, сімейного щастя і благополуччя. Прийміть найщиріші і теплі побажання від Харківського міського голови Геннадія Кернеса», - сказав перший віце-мер.
Ігор Терехов вручив кращим представникам сфери освіти Подяки міського голови та Почесні грамоти виконавчого комітету Харківської міської ради.
На честь свята для вчителів виступили харківські артисти.
Зазначимо, що з 850 педагогів Основ'янського району двоє мають звання «Заслужений вчитель України», п'ять - ступінь кандидата наук, 29 - звання «Відмінник освіти України», чотири педагоги нагороджені медаллю «Василь Сухомлинський», сім - заслужені тренери України і п'ять - майстри спорту міжнародного класу.
Педагоги Слобідського району підготували за рік 239 переможців і призерів олімпіад, Малої академії наук та турнірів всеукраїнського рівня. 74 учні стали переможцями міжнародних інтелектуальних змагань. За результатами ЗНО-2020 одна школа увійшла в ТОП-100 кращих шкіл України, а чотири - у ТОП-20 кращих шкіл міста.

05/10/2020
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Кiлькiсть переглядiв: 250

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.