У парку Машинобудівників побудують льодову арену

Льодова арена з'явиться в парку Машинобудівників (біля ст. м. «Турбоатом»).

/Files/images/novini_2020/2021/567e6ab41af13de65cc8fbeba14dc52f.jpgПро це сьогодні, 24 лютого, на сесіїХарківськоїміської ради повідомив секретар міської ради Ігор Терехов.
За його словами, міська рада під будівництво льодової арени сьогодні виділила 4,3 га. Розмір головного поля становитиме 30 на 60 м. Крім того, на арені будуть розміщені ще одне тренувальне поле розміром 28 на 58 м, а також поле для керлінгу. У приміщеннях обладнають роздягальні та тренерські кімнати, а біля самої арени побудують паркування. Арена буде розрахована на 2,5 тис. глядацьких місць.Крім того, Ігор Терехов нагадав, що поруч з ареною в парку побудують унікальний урбан-центр, який може стати найбільшим у Східній Європі. Планується, що в центрі буде 15 локацій, присвячених усім видам вуличних культур, а також бази для тренувань, теоретичних занять і коворкінгу. Урбан-центр працюватиме цілий рік.

24/02/2021
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У місті поновилися курси цифрової грамотності

Безкоштовні курси цифрової грамотності в місті Харкові знову працюють в режимі оффлайн.

/Files/images/novini_2020/2021/2ebd8bc088aae254507c5e2bcf334e55.jpgПро це сьогодні, 22 лютого, на прес-конференції в Харківському прес-клубі повідомила завідувачка сектором розвитку цифрових навичок Департаменту цифрової трансформації Вікторія Моїсеєнко.
За її словами, такі курси були відкриті в міських бібліотеках у 2020 році. Вони розраховані на пенсіонерів, а також тих людей, які хотіли б поліпшити свої навички користування цифровими технологіями.
«Через карантин робота курсів у бібліотеках була призупинена, але зараз вони вже відновлені. Навчання проходить за двома напрямками - «Комп'ютер з нуля» і «Смартфон з нуля». Уже надійшло близько 500 заявок від бажаючих пройти навчання», - зазначила Вікторія Моїсеєнко.
Також вона нагадала, що на базі все тих же бібліотек і центрального та регіонального центрів надання адміністративних послуг створені центри доступу до цифрових технологій. Там харків'яни можуть покращити свої цифрові навички та скористатися міськими онлайн-сервісами та послугами.Крім того, можна скористатися освітніми серіалами на національній платформі «Дія. Цифрова освіта» та іншими матеріалами.

22/02/2021
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Реконструйований сквер біля БК «Металіст» відкриють до Дня міста

Сквер біля БК «Металіст», який зараз знаходиться на реконструкції, буде відкритий до Дня міста, 23 серпня.

/Files/images/novini_2020/2021/6acec67fb56568724036ac6686e055b9.jpgПро це сьогодні, 21 лютого, після огляду ходу реконструкції скверу повідомив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов. За його словами, 23 серпня на городян чекає справжній сюрприз.
«Ми зараз активно працюємо над реконструкцією цієї локації. Буде цікаво, ємко і дуже казково. Упевнений, що харків'янам сподобається», - сказав Ігор Терехов.
Нагадаємо, що раніше в цьому сквері грав духовий оркестр, працював фонтан і були дитячі ігрові майданчики. Найближчим часом все це буде відновлено. Крім того, на території парку оновлять спортивний майданчик, зроблять гарне освітлення, а також прикрасять локацію казковими декоративними фігурами.

21/02/2021
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У парку Машинобудівників побудують унікальний урбан-центр

В рамках ревіталізації харківського парку Машинобудівників там буде збудований урбан-центр.

/Files/images/novini_2020/2021/21b867f8eebe77b8568625f1cf25d355.jpgПро це, 18 лютого, на зустрічі з секретарем Харківської міської ради Ігорем Тереховим повідомив керівник громадської організації «Центр вуличних культур» Єгор Матюхін.
За його словами, проєкт підтримують профільні міністерства Кабінету міністрів України та Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).
«У нас є концепція найбільшого в Східній Європі урбан-центру. Коли ми презентували його в Латвії, то там його назвали «містом вуличних культур». Дійсно, в центрі буде 15 локацій, присвячених усім видам вуличних культур, бази для тренувань, для теоретичних занять і коворкінгу. Урбан-центр працюватиме цілий рік», - зазначив Єгор Матюхін.
Ігор Терехов підкреслив, що місто зацікавлене в тому, щоб такий центр з'явився у Харкові, оскільки він буде потужним магнітом для молоді і стане одним із значущих місць для популяризації здорового способу життя.
«Парк Машинобудівників дуже зручно розташований між двома станціями метро, ​​і тому не буде жодних проблем діставатися туди. Упевнений, що багато дітей і молоді захоче стати частиною цього руху, адже це спорт, азарт, розвиток, цікаве дозвілля. А ми, як міська влада, розв'язуємо ще одну важливу задачу - прибираємо підлітків з вулиці, прищеплюємо їм філософію здорового способу життя, вберігаємо від поганого впливу і перешкоджаємо залученню їх у наркоманію. Тому такі проєкти ми підтримуватимемо і надалі», - зазначив Ігор Терехов.

19/02/2021
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У міських школах тривають ремонти і вивчають питання освітленості кабінетів

Батьки учнів школи №44 у Слобідському районі звернулися до секретаря Харківської міської ради Ігоря Терехова у соціальних мережах з проханням вирішити низку проблем.

/Files/images/novini_2020/2021/c78d205e572c4b64acd7cbe615317642.jpg7 лютого, Ігор Терехов зустрівся з ними в школі і ознайомився з ситуацією. Секретар міської ради оглянув кабінети, територію школи і дав відповідні доручення профільним службам.
Як повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко, в кабінеті, де займається перший клас, планується відремонтувати стелю, а в кабінеті 7-го класу крім поновлення стелі необхідно також покращити освітлення.
«Ігор Олександрович дав доручення вивчити глобально питання освітленості класних кабінетів. На жаль, в школі часто у дітей погіршується зір і порушується постава через недостатнє освітлення і застарілі меблі. Майже у всіх кабінетах початкової школи меблі вже повністю замінені, як і в кабінеті 7-го класу. А питання з освітленням ми вивчимо і будемо вирішувати в масштабах міста», - зазначила Ольга Деменко.
За її словами, також в навчальному закладі поетапано відновлюють систему теплопостачання, і зараз в школі тепло. Також почався ремонт санвузлів. Крім того, в 2020 році була замінена велика частина устаткування в харчоблоці.
«Немає претензій до якості харчування, але є проблема з ремонтом обідньої зали. Торік ми там замінили опалення, встановили нові вікна, а в цьому році будемо робити естетичний ремонт», - розповіла Ольга Деменко.
Крім того, батьки звернулися до Ігоря Терехова з проханням упорядкувати територію навчального закладу. За словами директора Департаменту освіти, в Харкові у 105 школах з 187 вже побудовані сучасні стадіони і впорядкована територія. У школі №44 відкриття стадіону заплановано на 2022 рік.

08/02/2021
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Змінився номер «гарячої лінії» з питань отримання адміністративних послуг

У Центрі надання адміністративних послуг міста Харкова змінився номер колл-центру.

/Files/images/novini_2020/2021/79cea1d1eb97ed18d010ede960ced97d.jpgПро це повідомили на сайті ЦНАП. Тепер з питань отримання адміністративних послуг можна зателефонувати за номером - 0800-304-304. Дзвінки по всій території України безкоштовні.
Зазначимо, що нещодавно також було змінено номер телефонної «гарячої лінії» в Департаменті реєстрації. Проконсультуватися з питань реєстрації можна за телефоном - 0800 304 307.
Крім того, з питань реєстрації можна звертатися на «гарячу лінію» Будинку нерухомості: (063) 55 67 800, (095) 55 67 800, (098) 55 67 800.
Нагадаємо, що на період карантину прийом відвідувачів в ЦНАП та його територіальних підрозділах здійснюється за попереднім записом.

03/02/2021
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У Харкові модернізують міську диспетчерську службу «15-62»

Харківська міська диспетчерська служба «15-62» буде модернізована в рамках реформи житлово-комунального господарства.

/Files/images/novini_2020/2021/f18dfe2580d598c462c7559d69221386.jpgПро це на робочій нараді з питань реформування житлово-комунального господарства заявив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов. Він зазначив, що нерідко при виникненні аварійних ситуацій харків'яни звертаються по допомогу до комунальних служб, хоча договори у них укладені з іншими підприємствами.
«У нас є будинки ЖК, ЖБК та ОСББ - це комерційні структури, які надають послуги своїм мешканцям. Ми як місто зобов'язані з ними взаємодіяти, тому що виникає дуже багато питань. Перш за все це стосується аварійних ситуацій. Жителі телефонують на міську лінію «15-62», а виявляється, що будинок обслуговується іншою компанією, приватною. Звичайно, наші комунальні служби не повинні в це втручатися, але, з огляду на дійсно надзвичайну ситуацію, вони виїжджають на виклик, зачіпається фінансовий ресурс», - сказав Ігор Терехов.
При цьому він зазначив, що жителі повинні чітко розуміти, з ким у них укладений договір.
«Робота модернізованої служби буде мати наступний вигляд. Якщо будинок стоїть на обслуговуванні у комунальних підприємств, то диспетчер приймає заявку і передає її профільному підприємству, а воно вже аварійній бригаді. Якщо ж мешканці будинку уклали договір з приватною компанією, диспетчер служби повинен сказати людині, куди їй варто звернутися, і надати конкретний номер телефону», - сказав Ігор Терехов.
Також планують модернізувати і чат-бот «15-62». Для оперативної подачі заявок на його базі буде створено окремий блок, куди голови будинків ЖК, ЖБК та ОСББ зможуть передавати інформацію про необхідність участі міста у вирішенні тих чи інших питань.
Крім того, як зазначила директор Департаменту цифрової трансформації Галина Литвинець, департамент спільно з КП «Міській інформаційний центр» створив інтерактивну карту Харкова, на якій відображені 1059 будинків ЖК, ЖБК та ОСББ.
«На карті можна побачити інформацію про будинок, зокрема його адресу, назву, керівників. Зараз наносимо додаткову інформацію, яка дозволить побачити фотографію цього будинку, рейтинг, тариф. Люди також матимуть можливість оцінити якість надання послуг і порівняти з іншими будинками ОСББ. Крім того, сюди буде вноситься інформація про прибудинкову територію, чи є там дитячий або спортивний майданчик, камери відеоспостереження,інформація про технічний стан будинку,які послуги і ким вони надаються», - повідомила Галина Литвинець.

01/02/2021
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Кiлькiсть переглядiв: 192

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.