У Харкові утилізують новорічні ялинки

Працівники КП «Комплекс з вивезення побутових відходів» вивозять з дворів житлових будинків новорічні ялинки та утилізують їх у спеціальних пунктах.

/Files/images/novini_2020/2021/7407df0122fe71e1c26fb220aa65b085.jpgПро це сьогодні, 21 січня, повідомив журналістам начальник служби логістики і диспетчеризації КП «КВПВ» Артем Семикопенко.
За його словами, три стаціонарних пункти утилізації організовані в Індустріальному, Слобідському і Немишлянському районах.
«Ми займаємося цією роботою вже не перший рік, і у нас є повне розуміння, як її ефективно провести. Для вивезення ялинок залучаємо сміттєвози, самоскиди, бункеровози. У мікрорайонах також працюють мобільні бригади, які звозять ялинки на місця складування, де за допомогою дробарок також проводиться їх переробка. Просимо харків'ян викидати ялинки в контейнери для негабаритних відходів або в якомусь одному місці біля будинку. Ми їх все заберемо», - зазначив Артем Семикопенко.
За його словами, кількість ялинок, які утилізуються, постійно зменшується. Якщо торік було перероблено близько 80 тис. штук, то цього року, за прогнозами, їх буде не більше 40 тис. Це пояснюється тим, що все більше харків'ян вважають за краще встановлювати на Новий рік штучні ялинки. Повністю закінчити роботи з утилізації на підприємстві планують до кінця січня.
«Якщо комусь потрібні перероблені відходи для опалення будинків або щоб зробити підстилку для тварин, можна звертатися на підприємство. Ми безкоштовно доставляємо подрібнені ялинки всім бажаючим», - повідомив Артем Семикопенко.

20/01/2021
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Реконструйований зоопарк буде відкритий до Дня міста

Харківський зоопарк, який зараз реконструюється, буде відкритий до Дня міста, 23 серпня.

/Files/images/novini_2020/2021/7913f943b19bca9385517c0a1ed8f666.jpgПро це, 19 січня, повідомив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов у своєму першому великому інтерв'ю, яке вийшло на «7 каналі» і телеканалі «Simon».
«Це дійсно унікальний об'єкт. У багатьох великих містах є зоопарки, і ми взяли з них усе найкраще. Наш зоопарк стане однією з візитівок Харкова. Це не тільки іміджевий проєкт, а й інфраструктурний, оскільки він дасть хороший імпульс розвитку міста. Сюди приїжджатимуть люди з Харківської області, з інших міст і регіонів і навіть країн. З точки зору туризму, це буде дуже привабливе місце, що вигідно для економіки міста», - зазначив Ігор Терехов.
Він також нагадав, що вхід до реконструйованого зоопарку буде безкоштовним.

20/01/2021
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Змінився номер «гарячої лінії» Департаменту реєстрації

У Департаменті реєстрації змінився номер телефонної «гарячої лінії».

/Files/images/novini_2020/2021/65229df0605cec57eeda5869c7d4a25d.jpgЯк повідомили у департаменті, номер було змінено з технічних причин.
Відтепер проконсультуватися з питань реєстрації можна за телефоном - 0800 304 307.
Крім того, з питань реєстрації можна звертатися на «гарячу лінію» Будинку нерухомості: (063) 55 67 800, (095) 55 67 800, (098) 55 67 800.
Підписуйтесь наTelegram-каналофіційного сайту Харківської міськради.

19/01/2021
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Харків'ян запрошують до обговорення електронних версій шкільних підручників

Міністерство освіти і науки України запрошує до обговорення електронних версій фрагментів підручників для 4-х і 8-х класів.

/Files/images/novini_2020/2021/c1839b2d7a121bf0f8f9d5613df32827.jpgПедагогічним працівникам, представникам громадських освітніх організацій, батькам учнів, усіх небайдужих до якості шкільної освіти пропонується ознайомитися з фрагментами електронних версій підручників, експертними висновками до них і висловити свої зауваження та пропозиції щодо змістовного наповнення навчальної літератури, її сучасності, відповідності запитам учнів, їхнім віковим особливостям, а також щодо дизайнерського оформлення підручників тощо.
Терміни розгляду підручників:
- 4 клас - з 18 січня до 9 лютого;
- 8 клас - з 22 лютого до 17 березня.
Висловити зауваження і пропозиції можна в електроннійбібліотеціДНУ «Інститут модернізації змісту освіти». Узагальнені результати обговорення будуть передані видавництвам і авторам підручників для врахування при їх доопрацюванні.

18/01/2021
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Діджиталізація поширилася на всі сфери життя міста Харкова

Рік, що минає, став досить успішним з точки зору впровадження цифрових сервісів в різні сфери життєдіяльності міста Харкова.

/Files/images/novini_2020/2021/4aa689d083a2551a16510e7d2c9e2dee.jpgПро це в ефірі радіостанції «MFM» повідомив заступник Харківського міського голови з питань цифрової трансформації Олег Дробот.
«Цифрові сервіси, які спочатку досить непросто впроваджувалися, багатьом харків'янам здаються вже звичними. Я дуже задоволений, що діджиталізація просочилася вже практично в усі сфери нашого життя. Сильно змінилася медицина: створено близько 300 тис. електронних персональних медичних кабінетів, люди телефонують сімейним лікарям за допомогою відеозв'язку, чітко приходять на свій час на консультацію за онлайн-записом. Скоро ми навчимося користуватися електронними направленнями, отримувати свої аналізи, діагнози та електронні рецепти одразу в персональний кабінет. Далі на нас чекають електронні лікарняні. Все це дуже зручно і дозволяє значно економити час», - зазначив віце-мер.
Олег Дробот нагадав, що з осені 2020 року у пасажирів метро з'явилася можливість розраховуватися за проїзд банківськими картами. Але і проїзний квиток «E-ticket» не втратив своєї популярності. Наступного року планується надати можливість усім власникам електронного квитка поповнювати його не тільки за допомогою терміналів, а й в особистому кабінеті, що дозволить керувати балансом «E-ticket», переглядати статистику тощо. Успішними були й інші напрямки.
«Завдяки цифровізації нам повністю вдалося змінити паркувальну сферу: це застосунок «Е-паркування», СМС-оплата, впровадження безготівкових способів оплати. Харків першим запустив сервіс «Є-малятко», і зараз він повністю доступний онлайн. Багато сервісів заведені в застосунок «Мій Харків», який фактично дає можливість користуватися послугами всіх міських служб. Так, не всі городяни сприймають такі зміни, але для цього в місті працюють курси цифрової грамотності, де можна набути необхідних навичок. Наше подальше завдання - розвивати і вдосконалювати всі ці сервіси, а також навчати людей користуватися ними», - підкреслив Олег Дробот.
Він також нагадав, що до 1 вересня 2021 року в Україні планують повністю відмовитися від паперових носіїв інформації в державному секторі послуг, замінивши їх цифровими.

13/01/2021
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Сьогодні починається реєстрація на пробне ЗНО

В Україні сьогодні, 5 січня, почалася реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання.

/Files/images/novini_2020/2021/a8d9a86a4c77cf77397b0dd830139d12.jpgРеєстрація на пробне ЗНО триватиме до 19 січня. Харківські абітурієнти зможуть зареєструватися на сайті Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти.
Як повідомили в Департаменті освіти, участь у пробному тестуванні дасть можливість ознайомитися з процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання (з порядком доступу до пункту тестування і робочого місця, особливостями роботи з бланками відповідей тощо), структурою та змістом тестових зошитів.
З огляду на епідеміологічні загрози в 2021 році бажаючі зможуть зареєструватися тільки на одне пробне ЗНО. Також буде можливість додатково завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів з переліку предметів, вдома пройти тестування, а потім внести відповіді на спеціальний сервіс для визначення результатів.
Крім того, для майбутніх абітурієнтів підготували відеопоясненнядо завдань пробного ЗНО-2021.
Пробне тестування відбудеться 10 квітня з наступних предметів (на вибір): українська мова, українська мова та література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька та французька мови. Результат пробного ЗНО-2021 для осіб, які введуть свої відповіді на спеціальному сервісі, буде оприлюднено на їхніх інформаційних сторінках 16 квітня.
Зазначимо, реєстрація для проходження пробного ЗНО не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії ЗНО. Результати пробного ЗНО не будуть зараховані як оцінки державної підсумкової атестації і не будуть використані для участі в конкурсному відборі при вступі до установи вищої освіти.

05/01/2021
Джерело інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Кiлькiсть переглядiв: 159

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.