Ігор Терехов вручив педагогам нагороди міськради

Урочисті заходи, присвячені прийдешньому Дню працівників освіти, пройшли сьогодні, 29 вересня, в Харківській міській раді.

/Files/images/novini_slobvdskiy/e718bbe13ecb5dc52d3e71bdbb54f4a1.jpg У них взяли участь працівники освіти Слобідського, Основ'янського, Новобаварського і Холодногірського районів. З нагоди професійного свята вчителів привітав секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.
«Ми довіряємо вам найдорожче, що у нас є, наших дітей. Саме ви даєте їм знання, саме ви формуєте в них цілісну особистість, саме ви виховуєте в них справжніх людей. Ви вибрали дуже непросту професію. Адже до кожної дитини потрібно знайти підхід. Десь потрібно «прикрутити гайку», десь бути більш толерантним. Можу тільки уявити, наскільки це важко - пропускати все через себе. Дякую вам за це!» - звернувся Ігор Терехов до педагогів.
Також Ігор Терехов зазначив, що харківські вчителі гідно відповіли на виклик пандемії, за що міська влада і батьківська громадськість їм вдячні. Секретар міськради побажав педагогам міцного здоров'я і вдячних учнів, а також вручив їм нагороди Харківської міської ради.\
Своєю чергою директор спеціалізованої школи №87 Андрій Карась подякував міській владі за підтримку, яку вона надає установам освіти Харкова.

30/09/2021
Джерела інформації Офіційний сайт Харківської міської ради

Біля Харківського аеропорту впорядкували мікрорайон

Роботи з комплексного благоустрою прибудинкових територій виконали по вул. Нестерова, 5 і вул. Аерофлотській, 18 у Слобідському районі.

/Files/images/vropa_novini_2021/harkv/2021/66f7b81ee8f766abe5e11ec0debaf87d.jpg Там облаштували локацію з лавками і квітковими клумбами, а також встановили дитячі та спортивні майданчики. Так, зону для дітей обладнали пісочницями, гойдалками, мотузяною пірамідою і невеликою смугою перешкод, а спортивну - гімнастичним комплексом, тренажерами і тенісними столами. Також там з'явилися міні-футбольне поле і майданчик для занять воркаутом.
У відкритті локації сьогодні, 21 вересня, взяв участь секретар Харківської міської ради Ігор Терехов. Він повідомив, що дитячу та спортивну зони облаштували на місці пустиря на прохання жителів району.
«Я був тут навесні. Територія була невпорядкованою, тому ми ухвалили рішення встановити дитячі майданчики та тренажери. Сьогодні ми відкрили сучасну локацію для відпочинку та занять спортом. Діти задоволені: грають у пінг-понг, гойдаються на брусах, займаються футболом. Це те, до чого ми прагнемо, щоб діти займалися спортом і гармонійно розвивалися», - підкреслив він.
Зазначимо, що на прохання жителів у мікрорайоні виконали низку інших робіт. Так, у частині будинків по вул. Аерофлотській, вул. Нестерова, вул. Ромашкіна та вул. Пілотів відремонтували під'їзди, фасади, покрівлю і замінили віконні блоки.

23/09/2021
Джерела інформації:Офіційний сайт Харківської міської ради

У бібліотеках Харкова впроваджують інноваційні послуги

У Центральній бібліотеці ім. І. С. Тургєнева запроваджують нові формати інтелектуального дозвілля харків’ян та працюють над збільшенням бібліотечного фонду.

/Files/images/novini_slobvdskiy/b14e73931de114d5ee98463f8bc3a3f6.jpg Як зазначила директор установи Валентина Іванова, в умовах технологічного прогресу та інноваційних технологій сучасні бібліотеки змінюються.
«Сьогодні бібліотека - це сучасний технологічний, комфортний і відкритий простір, де створюються інновації, де кожен може отримати інформацію, читати і навчатися, спілкуватися та займатися творчістю, цікаво проводити свій вільний час», - розповіла вона.
Так, зараз у бібліотеці реалізуються інноваційні проєкти, спрямовані на покращення цифрових навичок харків’ян, вивчення англійської мови, розвиток творчих здібностей людей різного віку. Зокрема, працюють творча майстерня «АртЛаб», де охочі навчаються мистецтву фотографії, та «Анімаційний майданчик «Media Kids», в рамках якого діти у віці від 6 до 12 років створюють пластилінові мультфільми. Освітні та культурні заходи проводяться у медіа-холі, обладнаному великим екраном, сенсорною дошкою, з комп’ютерною, ігровою та фотозонами. Крім того, функціонує центр з необмеженим доступом до Інтернету.
Директор установи підкреслила, що послуги, які надає бібліотека, - безкоштовні. Отримати детальну інформацію про них можна через сенсорний інформаційний термінал, розташований на першому поверсі. Крім того, за його допомогою надається додаткова інформація про книги, внесені до мережі усіх міських бібліотек Слобідського району.
Валентина Іванова також зауважила, що книжковий фонд бібліотеки регулярно збільшується. Зокрема, торік він збагатився більш ніж на 2 тис. примірників нових видань. Загалом він налічує понад 100 тис. книжок.
Зазначимо, що до Всеукраїнського дня бібліотек, який святкують 30 вересня, в установі проведуть низку освітніх та культурних акцій, з детальною інформацією про які можна буде ознайомитися на сайті бібліотеки та її сторінці у«Фейсбуці».

20/09/2021
Джерела інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

Кiлькiсть переглядiв: 171

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.