«За медіаграмотністю – в бібліотеку» – смартпрактикум у Центральній бібліотеці ім. І.С.Тургенєва Слобідського району м. Харкова

З 24 по 31 жовтня відбувається Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності.

/Files/images/novini_slobvdskiy/ї.jpegВ Харкові саме бібліотеки стають територією знань та розвитку навичок, що допоможуть населенню орієнтуватися в медійному та інформаційному середовищі та мають важливу місію у розбудові медійно та інформаційно грамотного суспільства. Для розмови на цю актуальну тему в Центральну бібліотеку ім. І.С.Тургенєва Слобідського району прийшли студенти другого курсу Харківського вищого професійного училища №6. До речі, комп’ютери та безпека в Інтернеті для них – не тільки громадська або людська, а ще й професійна необхідність. Однією з найцікавіших частин зустрічі стали практичні заняття. Дівчата вправлялися з визначенням своїх прав та обов’язків в Інтернеті; міркували про умови визначення правдивості інформації; розраховували час, проведений ними в соцмережах з користю та без, та обґрунтовували свої розрахунки. Поділившись на 2 команди, вони змагалися у швидкості та точності своїх розрахунків, міркувань та висновків, розповідали про джерела своїх знань про медіаграмотність. Довідково:Медіаграмотність – вміння отримувати доступ до медіа, аналізувати контент, оцінювати медіаповідомлення, а також створювати контент для самовираження та спілкування. Технологічна або цифрова грамотність передбачає вміння користуватись сучасними інформаційними технологіями та програмним забезпеченням з урахуванням усіх можливостей, що надає інформаційний прогрес. В усьому світі міста суттєво виграли від цифрової революції. Доступність новин та інформації про державне управління, громадянське суспільство, транспорт, медицину, приватний сектор, розваги та ін. сприяла підвищенню ефективності в усіх сферах, відкрила нові економічні, соціальні та культурні можливості, сприяла зменшенню забруднення навколишнього середовища, а також забезпечила прозорість державного управління та активну участь громадян у самоврядуванні.

29/10/2021
Джерела інформації: Департамент культури міста Харкова

У Харкові проходить міжнародний кінологічний фестиваль

Міжнародний кінологічний фестиваль «Club№1Fest» відкрився сьогодні, 16 жовтня, на арт-заводі «Механіка» (вул. Плеханівська, 126).

/Files/images/novini_slobvdskiy/37c0add8d77dce9254b35abcb35d9a51.jpg У програмі фестивалю - кілька виставок собак різних порід, командні змагання з аджиліті (смуга перешкод), дог-фриcбі та фрістайлу, а також показові тренування службових собак.
У відкритті фестивалю взяв участь секретар Харківської міської ради Ігор Терехов. "Те, з якою любов'ю ви ставитеся до своїх вихованців, говорить про вашу доброту. У народі є приказка, що собака - найкращий друг людини. І це дійсно так, адже собаки дуже віддані та вірні, вони сильно прив'язуються до сімей. Це результат любові, взаємоповаги. На цьому прикладі ми виховуємо своїх дітей. Нехай сьогодні переможе найсильніший!» - звернувся до учасників фестивалю Ігор Терехов.
Зазначимо, що фестиваль триватиме до 17 жовтня. Змагання на рингах між командами проходять з 10:00 до 16:00, розважальна програма та конкурси - з 16:00 до 20:00. Також на локації організована виставка різних товарів для тварин, працюють тематичні зони, фудкорти.

18/10/2021
Джерела інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У Харкові відкрили парк-виставку під відкритим небом

Фентезі-парк біля БК «Металіст» відкрили сьогодні, 10 жовтня, після реконструкції.

/Files/images/novini_slobvdskiy/dce842fe0ad996c9fc2f6ab3260a9fed.jpg Це перший в Україні парк-виставка під відкритим небом. На території креативного простору свої творчі ідеї зможуть втілювати молоді скульптори, дизайнери, художники по світлу, архітектори, музиканти і артисти. Щоб підтримати талановитих людей, в місті оголосили конкурс творчих проєктів, переможці якого отримають можливість реалізувати авторські ідеї за рахунок залучення інвестицій та спонсорської підтримки.Парк відкрив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов. Він зазначив, що ця локація увійде в топ-місць міста, і тут зможуть цікаво і активно проводити час і дорослі, і діти. Адже уході будівництва парку там встановили сцену і великий дитячий майданчик, реконструювали фонтан, зробили пішохідні доріжки, освітлення, упорядкували зони відпочинку з лавками. Крім того, змонтували систему відеоспостереження, звукового супроводу і декоративне підсвічування. На зелених зонах встановили фігури фантастичних героїв. Увечері вигляд парку змінюється за допомогою проєкційних технологій.Також секретар міської ради вибачився перед усіма, хто не потрапив на територію на саме відкриття, оскільки кількість відвідувачів обмежили у зв'язку з карантинними заходами. Всі охочі зможуть пройти в парк-виставку цього вечора трохи пізніше.

15/10/2021
Джерела інформації: Офіційний сайт Харківської міської ради

У Слобідському районі відкрили сучасну локацію для відпочинку

Відкриття зони для відпочинку і занять спортом відбулося сьогодні, 3 жовтня, на вул. Монюшка, 14 у Слобідському районі.

/Files/images/vropa_novini_2021/harkv/2021/08505f542a6d365347abc63be85061b3.jpgНа прохання місцевих жителів, там був зроблений комплексний благоустрій двору: встановлені дитячі та спортивні майданчики, лавки та урни, облаштовані пішохідні доріжки й елементи ландшафтного дизайну. У заході взяв участь секретар Харківської міської ради Ігор Терехов. У заході взяв участь секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.«У всіх районах міста ми відкриваємо такі локації, які дають можливість харків'янам цікаво і з користю організувати своє дозвілля поряд зі своєю домівкою. І такі роботи з впорядкування харківських дворів триватимуть», - зазначив Ігор Терехов.

3/10/2021
Джерела інформації:Офіційний сайт Харківської міської ради

Кiлькiсть переглядiв: 172

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.