"Найдзвінкіше слово рідне, Найрідніша мова" - ерудит-дайджест

Останнім акордом свята української мови пролунав сьогодні наш ерудит-дайджест, з яким ЦБ ім. І.С.Тургенєва прийшла до студентів ХМТ ім. О.Морозова. Куратором цієї групи є викладачка української мови та літератури, отже група була "підкована" на 100%. Тим цікавіше було спостерігати, як група відповідала на так звані "дитячі питання" - загадки, питання на кмітливість, що потребують не знань, а скоріше почуття гумору, як студенти висловлюють своє відношення до ситуацій, запропонованих у соціальних роліках про українську мову.

Передбачалося, що музичні твори - виступи Кузьми Скрябіна, Святослава Вакарчука будуть паузами для відпочинку, а вийшло, що саме вони стали майже найшумнішими темами для обговорення. В аудиторії зібралось чимало прихильників творчості Кузьми Скрябіна: вони забажали згадати про нього, висловити своє ставлення до його пісень, навіть заспівати маленькі уривочки. Це було зварушливо. Також хлопці звернули увагу на особливий діалект Кузьми. Коли ми почали слухати пісню Вакарчука "Мить", сталось те саме: бурхливе обговорювання, враження, прохання послухати ще...

Питання вікторини стосовно колоритних українських слів, що ввійшли в наш словничок лише нещодавно, викликала пожвавлення, веселий настрій і море коментарів.

Хлопці були готові і далі відгадувати, обговоорювати, співати, фотографуватись, але час зустрічі скінчився, і ми, домовившись про наступну зустріч, від душі побажали нашій українській мові цвісти і пускати глибоке коріння.

Кiлькiсть переглядiв: 139

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.