"Час Землі" - брейн-сторм

Наш брейн-сторм ми вирішили присвятити Дню Землі.

Студеннти ХМТ - народ досить освічений, начитаний, кмітливий, неодноразово і по навчанню, і в житті стикався з різними проблемами екології нашої планети і людей, які створюють або вирішують ці проблеми. Багато штампованих фраз про порятунок природи може швидко згадати і висловити кожен з нас. Але чи доходить це до наших душ? Чи стали ці проблеми і пошук їх рішень нашою справою або ми, як і раніше, чекаємо, хто б прийшов і вирішив їх для нас?

Тому ми запропонували юнакам розбитися на команди і запропонувати свої варіанти рішень таких проблем: людина і рослини, людина і наша планета. "Що було б, якби на землі зникли всі рослини?" - це було першим питанням для брейн-сторма (мозкового штурму), метою якого серед іншого була і така: чи розуміють молоді люди, яку роль в нашому житті відіграють звичні для нас рослини. Настільки звичні, що ми їх зовсім не помічаємо ні коли їм добре, ні коли їм погано. Чи зможемо ми відчути і зрозуміти, що ми втрачаємо без них?

Другим питанням було таке: "Що буде, якщо на Землі зникнуть раптом всі люди?". Мета: зрозуміти, що значимо ми для нашої планети? Чи так ми необхідні їй в її повсякденному і перспективному житті, як вона нам.

Хлопці взялися за вирішення проблем спочатку трохи неохоче і скуто, але вже через кілька хвилин обговорення стало жвавішим, а потім і просто азартним. Висувалися найнесподіваніші гіпотези, аж до самих фантастичних. Зрештою молоді люди змогли зробити вірні (і дуже цікаві) висновки про взаємини людей і природи. Допомогли нам дещо зрозуміти і два відеосюжета на запропоновані теми.

В кінці зустрічі бібліотекарь запропонувала учасникам брейн-сторма дайджест фентезі на екологічні теми.

/Files/images/tsb_imturgeneva/ekologiya_jivotnyie/23-04-2018/IMG_4645.JPG/Files/images/tsb_imturgeneva/ekologiya_jivotnyie/23-04-2018/IMG_4677.JPG /Files/images/tsb_imturgeneva/ekologiya_jivotnyie/23-04-2018/IMG_4668.JPG/Files/images/tsb_imturgeneva/ekologiya_jivotnyie/23-04-2018/IMG_4700.JPG /Files/images/tsb_imturgeneva/ekologiya_jivotnyie/23-04-2018/IMG_4692.JPG/Files/images/tsb_imturgeneva/ekologiya_jivotnyie/23-04-2018/IMG_4739.JPG/Files/images/tsb_imturgeneva/ekologiya_jivotnyie/23-04-2018/IMG_4742.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 99

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.