Спадок нації. Тематичний день

Бібліотека № 5 із задоволенням приєдналася до загальносистемного тематичного дня «Спадок нації», присвяченого всесвітньому дню вишиванки. З самого ранку гостей бібліотеки вітала ставна Берегиня в ошатному українському костюмі. В цей святковий день до бібліотеки завітали учні 1, 2 і 4 класів 20 школи, для дітлахів було проведено народознавчий майстер-клас «Одягни ляльку у вишиванку», пізнавально-ігрову програму «Вишиванка – символ Батьківщини» та історичну замальовку «Вишивані мрії української душі». Впродовж 2-х днів 17-18 травня школярі дізнавалися про історію виникнення вишиванки, символіку її кольорів і візерунків, дивилися відеофільми «Вишиванка – код життя», «100 років моди України», ролики про народні костюми різних регіонів України проекту «Спадок». Малеча одягала паперових ляльок в традиційний український одяг, брала участь у рухливих конкурсах «Чарівний клубочок», «Веселкові стрічечки», «Бабусина хустка» та танцювала запальні народні танці. Дітям 4 класу бібліотека запропонувала інтелектуальні розваги кросворд «Вишиванка» та вікторину «Вишита історія моєї країни». Наші заходи неодмінно закінчувалися фотографуванням біля Берегині, чия добра енергетика давала заряд гарного настрою вчителям і учням.

Змінюються часи. Змінюються покоління, їхні уподобання та погляди. Змінюються одяг і прикраси. Але залишаються віковічні традиції, які ми намагаємося дбайливо зберігати.


/Files/images/filial_5/vishivanka/1.jpg /Files/images/filial_5/vishivanka/2.jpg /Files/images/filial_5/vishivanka/А.jpg /Files/images/filial_5/vishivanka/Б.jpg /Files/images/filial_5/vishivanka/В.jpg /Files/images/filial_5/vishivanka/г.jpg /Files/images/filial_5/vishivanka/д.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 99

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.