Євроленд - літературна толока до Дня Європи

У ЦБ ім. І.С.Тургенєва - подвійне свято: ми святкуємо День Європи та ще й під час свята Bookfest, що проходить зараз в нашому місті! Ці значущі для кожного українця і харків'янина дні створили особливий настрій у п'ятикласників, які прийшли сьогодні до нас в гості. Ерудовані, активні, вони не раз брали участь в різних заходах в нашій бібліотеці. Тому і завдання для них сьогодні були непрості.

Розбившись на команди, юні знаєчки вирушили в Бук-турне по Європі. Кожній команді потрібно було вгадати країну - пункт призначення, в цьому їм допомогали картки-підказки: спочатку підказка була "туманною", символ країни, зображений на ній, був не найяскравішим і прямим, але і отримати за вгадування "з перших нот" можна було максимальну кількість очок; потім слідували більш ясні підказки, а в останню чергу (до якої, до речі, справа в жодній команді так і не дійшла) повинні бути представлені най-найвідоміші символи країни. Команди швидко розібралися в картках і з'ясували, що країнами призначення для них стали Франція, Англія, Італія і Німеччина. Далі завдання трохи ускладнювалися, і учасникам потрібно було назвати відомих письменників, які живуть і творять в цих країнах. Було дуже приємно почути від учасників не тільки імена відомих дитячих письменників, а й "дорослих" письменників-класиків, таких як Гете і Гейне (від "німецької" команди) і А.Дюма (від "французів"). На підтвердження правильності своїх припущень учні отримали книги названих ними авторів і погортали їх досхочу, тому що надалі завдання були безпосередньо пов'язані саме з книгами (Букфест все-таки). Нове завдання: за прочитаним ведучим цитатами впізнати відому книгу і назвати її автора. Впоралися! І - останнє дійство в нашій насиченій програмі (дуже сучасне, актуальне завдання): розрекламувати будь-яку з книг, що лежить на їхніх столах. І спробувати зробити це так, щоб іншим схотілося її взяти почитати прямо зараз. Для того, щоб виграти в цьому конкурсі, наша креативна дітвора навіть включила в свої виступи пісні, танці, ілюстрування виступів і театральні прийоми!

"Повернувшись з турне", підвівши підсумки ігрових конкурсів, ми переконалися: перемогла, як завжди, дружба, без якої неможливо було створити ті маленькі шедеври, яким ми сьогодні всі разом раділи.

А в кінці зустрічі ми познайомилися з новою виставкою в нашому Пункті європейської інформації: дітлахи добре знають, що тут завжди можна знайти багато цікавого про різні країни і познайомитися з новими книгами, статтями та друкованими матеріалами, як і в цей раз.

/Files/images/tsb_imturgeneva/bukfest/24-05-2018/Безымянный коллаж (1).jpg/Files/images/tsb_imturgeneva/bukfest/24-05-2018/Безымянный коллаж (2).jpg/Files/images/tsb_imturgeneva/bukfest/24-05-2018/Безымянный коллаж (3).jpg/Files/images/tsb_imturgeneva/bukfest/24-05-2018/Безымянный коллаж (4).jpg/Files/images/tsb_imturgeneva/bukfest/24-05-2018/Безымянный коллаж (5).jpg/Files/images/tsb_imturgeneva/bukfest/24-05-2018/Безымянный коллаж.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 382

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.