Я крапля в океані (до Дня гідності та Свободи) - година спілкування

Сьогоднішня наша розмова з учнями 6 класу НВК №112 не обіцяла бути легкою. Ми зібралися в ЦБ ім.І.С.Тургенєва, щоб обговорити разом з розумними і активними дітлахми, що ж таке "гідність", "свобода", "героїзм", "Майдан". Їх думки розділилися, особливо в тій точці, що стосувалася поняття "свобода": довелося затриматися тут і розібратися, чим же відрізняється свобода від хаосу і вседозволеності. Думали разом, міркували. Важко було прийти до спільної думки, крапку в обговоренні поки ставити рано, але вивели таку послідовність: культура, гідність, патріотизм, свобода.

Діти познайомилися з книжкою Христини Лукащук "Казка про Майдан" (на жаль, поки тільки віртуально). Чудо цієї книжки в тому, що авторка використувала міфи українського народу і з їх дпомогою зрозуміло розповіла дітям про Майдан, Знайшла пряму аналогію сучасних подій і легенд про Україну в її сміливому, доброму й талановитому народі.

Наприкінці зустрічі ми з нашими гостями заспівали пісню "Віва, Україно!" разом з гуртом ТНМК:, додавши собі заряд оптимізму.

Кiлькiсть переглядiв: 81

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.