«Немає сумніше повісті на світі, ніж повість про Ромео і Джульєтту» …

Щорічно 16 вересня весь світ святкує День народження Джульєтти, шекспірівської героїні найсумнішої і в той же час романтичної повісті на світі.

До клубу Джульєтти (Club di Giulietta), заснованого в 1972 році Джуліо Тамассіа (Giulio Tamassia), приходить близько 5000 листів, в тому числі і по електронній пошті від закоханих з усього світу.

Крім того, на честь дня народження Джульєтти Капулетті проводять святкові заходи: вистави, фестивалі, карнавали. В цей день проходить вручення літературної премії для професійних письменників «Scrivere per amore», і, звичайно ж, проходять покази екранізацій сумної історії.

Бібліотека 39 не могла оминути цю дату і провела невеличкий інформаційний екскурс до країни закоханих. Ми згадали деякі цитати з книжки, спробували написати листа своїм обраницям та передивились деякі епізоди екранізацій фільму різних років. Думки дітей були різні і досить цікаві. Єдине, що не сподобалось дітям - це фінал.Надто трагічний. Та може для того, щоб зрозуміти усю глибину почуттів, треба трішечки подорослішати і закохатись по-справжньому? У наших юних кавалерів і дам це все попереду))

І всіх, хто ще не знайомий з героями цієї легендарної історії, ми чекаємо у стінах нашої бібліотеки. Читайте і вчіться кохати. Красиво, безмежно..

А День народження Джульєтти — це ще один привід оточити себе романтикою і сказати дорогим людям слова любові!

/Files/images/fl39/olya_leto/21da1e30d50bad3cfaba6a50e2a25f5a01eabdc8_956.jpg

/Files/images/fl39/olya_leto/20190915_124047.jpg

/Files/images/fl39/olya_leto/20190915_124147.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 164

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.