"Українська - легко!" - словограй

А завтра у всіх - велике свято: День української писемності та мови! Свята краще і веселіше зустрічати з друзями. Але завтра - вихідний, і ми поспішили зібратися нехай раніше, але з друзями.

У ЦБ ім. Тургенєва в гостях семикласники з Харківського ліцею №112. Можна сказати, що це клас кмітливих і освічених юнаків і дівчат. Вони охоче відгукуються на заклики прийняти участь в чомусь корисному і цікавому.

Розбившись на команди, ми починаємо підготовку до "бою": легка розминка - загадки; більш "важкі" вправи -скоромовки. Тепер можна перейти до серйозного: збираємо за змістом прислів'я з 2-х роз'єднаних половинок; підбираємо подібні за змістом прислів'я і намагаємося пояснити, як ми їх розуміємо. Вправа "вищого пілотажу" - підбираємо антоніми і синоніми до запропонованих слів. Напевно, нелегко, але скільки азарту, бажання, якщо не дати правильну граматично відповідь, то здогадатися або вигадати і принести очко команді.

Аж ось час "несподівано" закінчився ". Щоб закінчити змагання, тобто, виконати всі завдання, учні вирішують забрати пару творчих завдань додому, а на початку наступного тижня принести відповіді в бібліотеку і остаточно порівняти результати.


Галерея ""Українська - легко!" - словограй до Дня української мови і писемності"

Кiлькiсть переглядiв: 151

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.