"Тарас Шевченко - сучасний, незнайомий" - лонгрід

Нас, тих, хто живе в ХХІ столітті, часто хвилює питання про те, яку людину можна сьогодні назвати сучасною? Виходячи з цього, правомірно, очевидно, зробити висновок, що сучасниками можна вважати не тільки людей, які співіснують в одному часі і належать до певної генерації, але й тих, хто жив нехай і набагато раніше, проте своїми ідеями, діяннями, творами зумів збагатити людську історію чи культуру й залишається близьким і зрозумілим людям різних епох, соціальних верств та національностей.

Один з найсучасніших, найактуальніших митців (згідно з результатами соц. опросу "Найвидатніші українці") - був і є Тарас Шевченко. Якщо хтось сумнівається в цьому, досить буде уважно прислухатись, хто що співає (навіть на найсучаснішій сцені), кого цитують, про кого найчастіше згадують, аналізуючи стан чи то культури, чи то політики. Так, все це - Шевченко! Юнаки та дівчата - студенти ХМТ ім. Морозова - на нашій зустрічі усі разом ( без будь-якої підготовки) голосно читали його вірші ( і дитячі, і більш складні та серйозні) - хтось починає, інші підхоплюють.

Згадали вже давно відомі і супер-сучасні пісні на вірші Тараса (навіть у форматі "хіп-хоп", але що за проблема: такі вірші не зіпсуєш!). Ознайомились з інформацією про нові книжки з циклу "Невідомий Шевченко", подивились трек нового фільму "Толока"... Згадали, що на Майдані було безліч портретів і інших зображень Шевченка: на стінах, на зброї, на балаклавах... Яки ж ще докази потрібні?!

/Files/images/tsb_imturgeneva/hmt/05-03-2020_-_shevchenko_/Безымянный коллаж-1.jpg/Files/images/tsb_imturgeneva/hmt/05-03-2020_-_shevchenko_/Безымянный коллаж-2.jpg/Files/images/tsb_imturgeneva/hmt/05-03-2020_-_shevchenko_/Безымянный коллаж-3.jpg/Files/images/tsb_imturgeneva/hmt/05-03-2020_-_shevchenko_/Безымянный коллаж-4.jpg/Files/images/tsb_imturgeneva/hmt/05-03-2020_-_shevchenko_/Безымянный коллаж-5.jpg/Files/images/tsb_imturgeneva/hmt/05-03-2020_-_shevchenko_/Безымянный коллаж-6.jpg/Files/images/tsb_imturgeneva/hmt/05-03-2020_-_shevchenko_/Безымянный коллаж-7.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 67

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.